RE: Каде се лечите? (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

нада -> RE: Каде се лечите? (13.11.2009 2:11:37)

Здраво луѓе
Нова сум на форумов и поминувам низ тежок период поради преголемата желба за бебе, а бебе нема[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Пред година и девет месеци имав спонтан абортус и го поминавме тоа некако со надеж дека ќе имаме друга шанса набргу, бидејќи тој пат останав бремена за само два месеца откако решивме да имаме дете. Но, не било така лесно.После тоа следеше период на пазење од шест месеци и после тоа повторно се фрливме на работа ама еве и после повеќе од една година ништо.Користив кломифен за стимулација и се беше во ред имаше фоликули, овулација и се тоа ама бебе немаше.И после се дури пред некој ден дознавме дека проблемот бил во сперматозоидите т.е мал (многу мал)  број на сперматозоиди во ејакулатот.И еве сега сме на почеток од лекувањето на мм и за триесет дена треба да одиме повторно на спермограм.Инаку терапијата му е со таблети спимен и велмен. Ако некој од вас има искуство со овие лекови ве молам кажете ми дали има резултати и за колку време.

Bogdancanka -> RE: Каде се лечите? (13.11.2009 18:13:35)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]Наде мила еве гушки за тебе без нервоза само позитивно.

нада -> RE: Каде се лечите? (13.11.2009 18:46:58)

Драга Богданчанка фала многу за подршката[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] и ние мислиме дека треба оптимизам и резултат ќе има. Сакав да те прашам каква терапија прима твојот маж од др.Ристо Ќосев и нешто повеќе за Ресмија бидејќи првпат слушам за неа. Поздравче

Bogdancanka -> RE: Каде се лечите? (13.11.2009 19:02:02)

Здр Нада сега засега прекинавме со терапијата пиеше провирон и олиговит а исто така ги има пиено и спимен и цинк.За Ресмије јас слушнав од моја прва братучеда од радовиш нејзината јатрва имаше ист проблем како мене одеше кај неа редовно неколку пати и сега си има девојче.Кај неа се носат сите резултати и она ги гледа и кажува терапија,али само жени прима не прима мажи.Исто така резултати од кај Ресмие има уште неколку сега мамички од Радовиш што ги познава мојата братучеда и јас некои ги познавам.Имам и број и адреса ако сакаш може да ти дадам?Ти од кај си?Јас сакав да одам али немав друштво јас сум од Богданци а мм нема време да ме носи за Ск кога ке ми кажат,а сама низ ск не ми се лута. Поззз

arh_diz -> RE: Каде се лечите? (13.11.2009 19:04:47)

nada ne se nerviraj i jas sum slicna kako tebe .Seuste nema 6 meseci od spontaniot abortus mada doktorot rece mozam da zabremenam .Ke si dojde samo po sebe koga najmalku ocekuvame kako ednas sme zabremenile samo pozitivno

нада -> RE: Каде се лечите? (13.11.2009 19:25:24)

Мили мои пријателки, ние само што почнавме со терапија на мм (бидејќи до сега не знаевме дека проблемот е во малиот број на сперматозоиди) и планираме да бидеме стрпливи барем до наредниот спермограм за 27 дена.Се надеваме дека ќе има подобрување. Не знам дали е тоа правилно да чекаме или треба во исто време да одиме и кај други доктори, уролози???

Bogdancanka -> RE: Каде се лечите? (14.11.2009 9:18:07)

Мила Нада јас мислам треба да си завршите кај што сте си почнале,почекајте да ги видите резултатите,немој само да идете од еден на друг доктор може а и дај боже да се реши со оваа терапија што ја пие маж ти.Почекајте да видите резултати после 27 дена и се надевам ке биде се во ред ви посакувам се најдобро и без нервози само позитивно[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

none -> RE: Каде се лечите? (14.11.2009 19:56:09)

taman sakav da ti kazam da odime do kaj rezmie zaedno vidov deka ne si od sk ,pa nezna mkako da ti pomognam ako slucajno ides odi patot za sutka i prasaj napocetokot e i prasaj ke ti azat kade e od desna strana po edna ulica dolga prasaj zlato naj ubavo ,i jas treba da odam ,neznam zasto ne mi rece da dojdam pak,imam i broj od nejze pa ke ti go dadam ako sakas,so sreka[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Bogdancanka -> RE: Каде се лечите? (15.11.2009 15:11:49)

Ноне јас имам и број и знам точно кај е али проблемот е што не ми се иде сама за Скопје сама да идам некако ми без везе,ти кога ке идеш?

none -> RE: Каде се лечите? (30.12.2009 12:45:12)

neznam koga da odam cekam maz mi da napravi spermogram da da vidime sto ke bide

kikicka -> RE: Каде се лечите? (17.5.2012 18:37:43)

Женски ај кажете ми добар уролог,ми треба за лекување на астенотератозооспермија.

zagrizena26 -> RE: Каде се лечите? (17.5.2012 19:31:22)

of kikicka za lecenje maskite problemi tesko se lecat skros da isceznat ali da ima podobruvanje, kaj nas soprugot imase teratosperijai so terapija od dr.Lazarevski od Sistina se sredi piese spimen, zing i evitol i cigarite gi ostavi i alkoholot go namali se igrae vazna uloga ali samo pomin da ima.Direkno urolog neznam dali ce dadi terapija najdobro idete ako e za soprugot kaj tvoj ginikolog i on ce ve upati, aurolozite ce ve teraat uste misioni dr ispituvanja da pravire.Mislam deka ti pomognav, samo napred.Pozdravce

kikicka -> RE: Каде се лечите? (17.5.2012 20:06:40)

Фала ти загрижена. Не е за мм,за дуга особа,имаат направено спермограм и не испаднал добро,се разочарале,е сега мене ме интересира да ги упатам ,пошто ми побараа помош ,на некој добар уролог,да виде што и како е проблемот,па ако треба и нека поминат низ испитувања што се мора се мора нели.

Dreamline -> RE: Каде се лечите? (17.5.2012 21:31:36)

Eve dokolku e od pomos. Za podobruvanje na spermogramot na mazot go najdov slednovo:

- vitamin E (dnevno 400 i.u.)
- vitamin C (dnevno 1000 mg)
- vitamin B12 (dnevno do 300 mcg)
- folna kiselina (dnevno do 800 mcg)
- selen (dnevno od 100 do 800 mcg)
- cink (dnevno 60 mg)
- L-karnitin (2g dnevno)
- acetil-L-karnitin (1g dnevno)
- L-arginin (4g dnevno)

vegagirl -> RE: Каде се лечите? (28.5.2012 14:08:40)

Pokraj posetata na ginekolog i urolog treba da se konsutira i imunolo vo vrska so lekuvanjeto na neplodnosta. Ne sekogash prichinata moze da se vostanovi samo od voobichaenite pregledi koi rutinski se sproveduvaat. Jas imav olema pomosh od doc.dr.Dejan Trajkov od institut za imunologija i humana genetika pri reshavanjeto na nashiot problem. Posle dolgoodishni razocharuvanja, nekolku spontani abortusti so pomosh na terpijata koja ni ja propisha sega imame priunova. Iskreno im go preporachuvam na site dvojki koi imaat problemi so neplodnosta da se obratat kaj nego.

Nasha29 -> RE: Каде се лечите? (29.5.2012 0:14:40)

vegagirl kade raboti toj doktor, na koja klinika, kako da go najdam? Sto raboti, sterilitet ili...?[sm=smiley13.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]