RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

eleonorastrumica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 10:58:16)

Blond ti ja isprakam seta sreka da te sledi ako se poragas deneska se da bide vo red i so tebe i so lepotanot nas cekan,sasha 1 isto i na tebe ti posakuvam golema sreka i zdravje da gi izguras ovie nedeli i site da se raduvame na ovie mali palavkovci 

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 11:07:22)

Еве сум и јас цела ноќ не спиена од жешко и киселини. Си викам ако дури сега почнаа киселините и отоците, јас има да си туркам уште три недели [sm=smiley13.gif]. Со лесно за РР што ќе се породуваат денеска, сите други уживајте во денот. Утре сум на контрола, па ќе видиме до кај сме со [sm=duda.gif].

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 11:23:52)

Sasha добредојде, ајде брзо ќе поминат неделите, знам како ти е зошто и јас цел бременост со стравови ја терам ама ајде со позитивни мисли и се ќе биде како што треба. Мене докторот ми кажа дека да се дојде до 33 недела не е ништо после страшно. Тоа се бабини деветини со тоа дека осми месец е ризичен за пораѓај.
Ајде Блонд ако не те задржат одма да пишеш што се договоривте.
Поздрав до сите, да си имаме убав ден, денес на шеткање сите, убав ден ќе биде.[sm=morje.gif]

MMM27 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 12:06:26)

Здраво на сите. Ве читам цело време, ептен сте активни [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  Јас утре влегувам во 38 ма недела и прв пат сум на CTG. Ако може некоја од вас да ми каже колку време трае тоа и дали многу се чека за CTG во Чаир. Може ќе се видиме со некоја од вас во Чаир, па ке прашуваме како се викаш и под кое име си на рингераја [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 12:16:36)

MMM27, za eden den sme promasile, jas vo vtornik vleguvam vo 38 -ma nedela i sum na ctg vo Cair [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Moze ponatamu ke se srekavame, Pozdrav

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 12:25:49)

Еве една убава вест, нашата драга колешка БЛОНД ја задржаа во болница и рекле дека до вечер ќе се породи. Па нека и е со лесно, ќе си имаме уште едно [sm=duda.gif] на форумов.

eleonorastrumica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 12:29:05)

ajde neka e so lesno i se neka pomine vo najdobar red,so Gospod napred se da bide dobro i da si se guskat sto poskoro

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 12:30:45)

Gospod neka e so nea, da ne izraduva so ubavi vesti za nekoj den...so lesno neka i e

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 12:50:33)

E konecno na samiot termin resil bebko da izleguva[sm=smiley36.gif]
Blond mila neka e BOG celo vreme so vas i se neka pomine najdobro, skolski.
Jas sum uste doma[sm=smiley1.gif]Vo 18:30 trgam za Skopje

Annet -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 12:58:43)

нека ве чува Дедо Боже.да си поминете со лесно сите...
ве чекаме да се пофалите..... и пуштаме среќа[sm=smiley31.gif]

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 13:31:20)

Да ги чува господ блонд и нејзиното[sm=duda.gif] да помине се со лесно.....
многууу[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Luci -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 13:33:41)

ИЗВОРНА ПОРАКА: MMM27

Здраво на сите. Ве читам цело време, ептен сте активни [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]   Јас утре влегувам во 38 ма недела и прв пат сум на CTG. Ако може некоја од вас да ми каже колку време трае тоа и дали многу се чека за CTG во Чаир. Може ќе се видиме со некоја од вас во Чаир, па ке прашуваме како се викаш и под кое име си на рингераја [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

MMM27 CTG-to trae okolu 10-15 minuti i guzva vo Cair ima mnogu ama sve zavisi i koe vreme ke odis, bi ti preporacala da si odis rano sabajlecki vo 08:00 koga nema nikoj

MMM27 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 13:50:58)

Фала на информацијата.... [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   На сите нека ви е со лесно.

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 16:48:01)

Ajde Bombica, i tebe utre ke ti pustame sreka, pa do krajot na nedelata da pisite site kako ste pominale....Dushice ja nema???

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 17:18:59)

Blond, Gospod neka ti dade lesno poroduvanje, da pomine se vo red i bebuskoto da e zivo i zdravo!
Bombica, srekjen pat za SK i tebe neka ti pomine se vo najdobar red i da se gushkas so tvoeto bebence!
Eleonora, mislam deka sme tuka nekade jas i ti so GN.
A kade se izgubi Lara2224, mislam deka i so nea bevme isti periodi [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Vikendov barem se disi, MM po doma dosreduva nekoi posledni detali i sitnici povrzani so montiranje i razmontiranje mebeli, gjoa smislivme nesto poprakticno i popametno.
Ustvari, jas si baram rabota po doma kolku da ne mislam na poroduvanjeto, zasto i mene kako Lilicka i Sasha1 me fakja panika [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Izmesani cuvstva eden kup sega vo krajniov period.
Bi sakala da bidam psihicki postabilna i pocvrsta i taman kje dobijam nekoe "cool" raspolozenje, po 5 min. mi teknuva deka toa e najvazniot nastan vo celiot moj zivot i vednas pocnuvam so "lele, lele, sto ako ova, ona.."
Loso e, znam, ama posilno e od mene.

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 17:34:51)

Изгледа само јас сум без такви чувства на страв и паника. Се што чувствувам е само возбуда кој ден ќе биде, мислиш на екскурзија ќе одам. Баш кога одев да пазарувам за да ја спремам торбицата така се осеќав [sm=smiley36.gif].

eleonorastrumica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 17:35:49)

i jas se taka se mislam sto i kako ke bide,pa svadba pravev vo 8 mesec i celo vreme pred toa mislev sto i kako ke pomine,kako ke mu bide na bebceto,abe se sokrsiv igrajki i se pomina,za dzabe ne vikat vo takvi momenti Bog dava najmnogu sila,samo verba vo Bog i mislam deka se ke pomine vo najdobar red,pa neli verbata vo nego ni gi podari ovie bebcinja vo nasite mesinja,ti bese li na ctg ili i ti kako mene ust ne si,pa planiram i krv da si proveram ovaa nedela si nemam proveruvano edno 3 ili 4 meseci 

mami 3. -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 18:06:44)

Eve i jas 32 gn, si naracv od sega sisencinja, cucla,ligavki. Sega uste nesto alistencinja da si kupime iako vec imame dovolno neutralni boi od dadickite drugi zatoa sto ne znaeme sto ce bide, ali mm saka da zememe nesto novo. A i mie strav odvaj cekam 8 mesec da go projdam, samo da ne mi se vrati bolesta sto ja imav so vtorata bremenost, moram na sekoi 2 nedeli proverki na krv da pravam, ginekologot saka da me kontrolira pocesto ako e nesto ne daj boze, da se reagira na vreme. Ali veruvame deka ce ispadne se kako sto treba ovoj pat :)

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 18:47:23)

Eleonora, jas nedelava prvpat kje odam na CTG, a analizi na krv i urina si pravam redovno sekoj mesec, pa mi se fakja ovaa nedela da gi pravam i niv i plus e vreme za nekoj bris za streptokoka. I bidejki cela nedela kje se m'knam po ordinacii, bolnicki hodnici i cekalni, se trudam uste od sega da ne zapadnam vo loso raspolozenie. Verbata vo Gospod mi e golema i pred da doznam deka sum bremena, a vo bremenosta mi stana uste pogolema, poradi odredeni losi nastani sto se slucija paralelno so mojata bremenost, pa zatoa sum rekla deka sto i da se sluci, se e od Boga dadeno i si ima svoja pricina.
I jas bi sakala da sum kako Kikitina "decki, odime denes na ekskurzija" ama nervive nesto mi otkazaa poslusnot. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sum pominala se i sesto vo zivotov, ama kako sto sega se plasam, mislam deka malo dete ne mi e ramno

jana81 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 19:20:36)

Blond ti posakuvam lesen poragaj se da pomine vo najdobar red i sto poskoro da se guskate so bebceto
isto i tebe Bombica ti posakuvam utre da ja imas celata sreka na svetot i da si go rodis najubavoto bebce i da ni pisete vednas stom si dojdete domce so bebuskite

eleonorastrumica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 19:45:59)

jas go pravev toj za streptokoka i bese negativen,na mene taj ginikolog kade sto odam na privatno mi rece pred edna nedela da go napravam i go naparaviv,sega samo analiza na krv i mokraca pak da napravam i toa ,pa da cekame da ragame veke oti ovie zestini ne se izdrzuvaat pozzzzzz

light -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 20:34:42)

Zdravo
I jas mnogu se plasam jas pak imam problemi so mokracata mi se pojavuva bakterija a na mikrobiologija ne izleguva nisto dr ovoj pat mi dade da pijam antibiotik se plasam da ne mu steti ne bebceto nesto pozdrav

mami 3. -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 21:12:42)

I jas moram na sekoi 2 nedeli krv i mokraca da proveruvam. Zatoa sto so vtorata Bremenost dobiv Preeklampsija vo 31 GN. i morase pod hitno da go izvadat bebceto i se rodi so samo 1000 kg. Sreka mm insitirase da ideme na Ginekolog koga mi se pojavija simtomite, poteceni noze,race,vrtoglavica, visok pritisok i belkovini vo mokracata. Ja se rasprasuvav, site vo Makedonja mi vikaa "normalno e pa bremena si" i jas si cekav, ali ednas cel noc imav vrtoglavica i mm me natera na hitno kaj mojot ginekolog i ete sto se desi. Sega koga ostanav pak Bremena, ginekologot mi rece deka moze da se vrati pak Preeklampsija, on rece ne e sigurno deka ce se vrati ne mora da znaci ako sum imala deka 100% ce dojde ali za sekoj slucaj da si znaeme deka postoi rizik. I zatoa sega ginekologot saka na sekoj 2 nedeli krv i mokraca da proveruva. Ako ne daj boze nesto odma na vreme da se reagira. I zatoa nekako mie strav milsim normalno malku Trauma mi ostana od prosliot pat, se trudam da ne mislam na toa. Ali i veruvam deka ce bide dobro, samo da mislime pozitivno.

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 21:23:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: light

Zdravo
I jas mnogu se plasam jas pak imam problemi so mokracata mi se pojavuva bakterija a na mikrobiologija ne izleguva nisto dr ovoj pat mi dade da pijam antibiotik se plasam da ne mu steti ne bebceto nesto pozdrav

Light, i kaj mene e slicna situacija samo sto mene ne samo bakterii vo mokracata tuku i na mikrobiologija mi e najdena koja ja tretirame so antibiotici. Momentalno zemam eritromicin i veke sum pri kraj ama ne se sekiraj ne mu stetat na plodot. Isto i vo 25-ta nedela zemav antibiotici zatoa sto imav problemi so zabite (nepcata mi bea vospaleni premnogu i zagnoeni). Ne se sekiraj za antibiotici posle 3-4 mesec ne se stetni samo mene doktorkata mi rece deka vo najlos slucaj ako zemas prmnogu moze da se rodi so pomala tezina i toa ne koj znae kolku za da mu steti na bebeto. Pozdrav i ne se plasete samo verba vo Gospod kako sto kaza SkCura77.

Calypso -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (26.6.2011 21:23:40)

Рингерајки, само да ве известам дека Блонд се породи, има синче! Па нека и е живо и здраво и со лесно да ви е на сите што допрва ќе се породувате!

Страница: <<   < Претходна страница  90 91 [92] 93 94   Следна страница >   >>