SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 14:10:40)
|
Blond, tie plikovi moze da ti se obicna iritacija na kozata od pot, od toplina ili pak trienje so drug materijal, pa makar bil i 100% pamuk. Jas tie raboti gi resavav so bela tecna pudra, ama togas ne bev bremena a toa sepak e hemikalija, ne mackaj na svoja raka, ama spomni mu na tvoj d-r za taa opcija. Za kilazata ic ne mu ja mislam nitu pak za estetikata, neka pomine se vo red so poroduvanje i so bebusko moj da mi rasne zivo, zdravo i srekno dete, pa posle kje napravime forum "dieta posle bremenosta ama i posle doenjeto koga deteto vi porasnalo" [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Za CTG vcera ako ne si ja utepav maticnata, znaci nema nikogas da ja utepam. "Dajte upat za CTG" - Rano ti e. "Dajte majcina kniska da zapiseme podatoci" - Nema potreba. "Me boli glavata i zabot mnogu, sto smeam da se napijam?" - Nisto, sve ti e na nervna baza. "Mi se pokaci pritisokot i pulsot, sto znaci toa?" -Nisto ne ti e, od toplovo. Pa za vakov "zimi majka" doktorski muabet i jas znam da vi go kazam. Ama aj, mudro si pomolcev i si izlegovme so MM i pocnavme da se konsultirame so moi drugarki, bivsi trudni i segasni medicinski lica. Gluposti! Sto i stanalo na zenana, ne znam, mnogu bese vnimatelna prvite 7 meseci od mojata bremenost. Zatoa, da bideme hrabri i arni i neka ni pomine so lesno! *** Za cergi, videte vo Tetex prodavnicite i Struzanka, da ne izleze deka im pravam reklama.
|
|
|
|