RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Calypso -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 13:46:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Mene pa nikoj ne mi spomnal nisto za na ctg, a sum vlezena vo 37-ma nedela, doktorot mi rece duri na 16-ti da otidam na kontrola a do togas e toj na odmor. Znaci tri dena pred termin ke mi bide prvoto ctg.

Не се грижи, штом не ти рекле ништо. И мене првото CTG ми беше три дена пред термин на последната контрола, а истиот ден и се породив. А претходно си одев само на ехо прегледи во ГАК.

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 13:46:36)

Carelija ајде само со лесно да си поминеме овие месеци и тоа што викаш, ќе слабееме после пораѓај таман ќе фати убав период за пешачење па ние со бебушките во количка и на пешачење. Тогаш ќе надокнадам за сите овие месеци лежење во кревет.

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 13:59:21)

ИЗВОРНА ПОРАКА: srekna_mama

Мамички ќе можете ли да ми кажете кога прв пат се оди на CTG?
Сега сум во 35-та недела а се уште не сум била на таков преглед а планирам да се пораѓам во ГАК па дали ќе треба да се закаже?...или да си одам некаде на приватно?..ама нели ќе биде подобро да го правам таму каде што планирам да се пораѓам?

od 36 nedela ednska nedelno a ako mmine termin sekoj den barem mene taka vcera mi kaza doktorkata bev na kontrola a sum 30 nedela

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 14:10:40)

Blond, tie plikovi moze da ti se obicna iritacija na kozata od pot, od toplina ili pak trienje so drug materijal, pa makar bil i 100% pamuk. Jas tie raboti gi resavav so bela tecna pudra, ama togas ne bev bremena a toa sepak e hemikalija, ne mackaj na svoja raka, ama spomni mu na tvoj d-r za taa opcija. Za kilazata ic ne mu ja mislam nitu pak za estetikata, neka pomine se vo red so poroduvanje i so bebusko moj da mi rasne zivo, zdravo i srekno dete, pa posle kje napravime forum "dieta posle bremenosta ama i posle doenjeto koga deteto vi porasnalo" [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Za CTG vcera ako ne si ja utepav maticnata, znaci nema nikogas da ja utepam. "Dajte upat za CTG" - Rano ti e.
"Dajte majcina kniska da zapiseme podatoci" - Nema potreba. "Me boli glavata i zabot mnogu, sto smeam da se napijam?" - Nisto, sve ti e na nervna baza. "Mi se pokaci pritisokot i pulsot, sto znaci toa?" -Nisto ne ti e, od toplovo. Pa za vakov "zimi majka" doktorski muabet i jas znam da vi go kazam. Ama aj, mudro si pomolcev i si izlegovme so MM i pocnavme da se konsultirame so moi drugarki, bivsi trudni i segasni medicinski lica. Gluposti!
Sto i stanalo na zenana, ne znam, mnogu bese vnimatelna prvite 7 meseci od mojata bremenost.
Zatoa, da bideme hrabri i arni i neka ni pomine so lesno!
*** Za cergi, videte vo Tetex prodavnicite i Struzanka, da ne izleze deka im pravam reklama.

miana -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 14:11:57)

Koja ti e doktorrka sto vaka te maci?

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 14:17:15)

Ne sakam da ja spomnuvam po ime i prezime, prva radost za bremenosta ona mi ja donese, pa sakam po arno da ja pomnam. Ama malku pocna i dijagnozi da promasuva i ako ne bea babite da plakjaat pregledi na privatno za vtoro strucno mislenje, dosega kje bev mnogu povekje isplasena i raspametena.  

mamicka77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 14:36:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Dushice i jas sum ista prikazna so kilazata[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] so 54 zabremeniv sega sum 70, i si licam na kocka zaoblena,kolku sum visoka tolku i siroka[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . A ima nekoj sto plazira vo Cair da se poraga, inaku mene mi e na 19-ti juli tremin.Pozdrav do site
jas nekako sum na dvoumenje dali cair ili stip bidejki cair mi e daleku jas sum od Probistip i nekako mi e po daleku treba mm i moite da se maltetiraat sekoj den da dovagaat a stip mio e po blisku no za tamu uste nemam najdeno covek prijatel ako najverojatno ne najdam ke ispadne cair pa sega daleku ne daleku toa e a termin mi e 5 septemvri,dali imas odredeno kaj koj doktor ke se poragas

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 14:57:29)

Може е малку безврска прашањево, ама гледам тие што се пред пораѓај пишуваат дека одбрале доктор кој ќе ги пораѓа. Ај за на приватно ми е јасно, ама за на ГАК како да одберам доктор?? Што ако не е на смена кога мене ќе ме фатат болки. Јас на прегледи одам кај Кочовски, треба ли на него да му речам да ме пораѓа или како [sm=smiley13.gif].

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 15:03:22)

Па Кикитина, разговарај со докторот кој што ти ја води цела бременост. А и на приватно сега не се знае со летниве одмори, и да се договориш со докторот може да се случи баш тогаш да е на одмор ( зборам за недоговорено ако се оди природно ) Мене ми е нормално тој што те водел тој и да те пораѓа.

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 15:17:21)

ИЗВОРНА ПОРАКА: hoho

Па Кикитина, разговарај со докторот кој што ти ја води цела бременост. А и на приватно сега не се знае со летниве одмори, и да се договориш со докторот може да се случи баш тогаш да е на одмор ( зборам за недоговорено ако се оди природно ) Мене ми е нормално тој што те водел тој и да те пораѓа.

Работава е дека мене Димчев во Систина ме водеше, ама нема таму да се пораѓам. Ај ќе видам со овој од ГАК што како, од 33 недела сум кај него.

dushice -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 15:18:42)

abe neli za na klinika ako sakas nekoj da te poragja toase plaka a ako ne togas koj e na smen 

dushice -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 15:21:00)

dali vi se ima sluceno bebeto nekolku minuti na isto mesto da ve kloca bez prestan nekako mi e cudno i se isplasiv 

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 15:21:43)

И јас така знам дека ако сакаш стрикно некој др. да те пораѓа си плаќаш[sm=zmeden.gif]

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 15:29:02)

Е ако се плаќа тогаш кој се погоди на смена тој [sm=jezicek.gif]. Инаку имам болки во кичмата па баш и не се пријатни, ај вчера чистев по дома, а сега ништо не работам [sm=zmeden.gif]. Одвреме навреме ме боде во слабините.

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 15:36:04)

и јас го мислам истото кој се падне тој,инаку и јас деновиве имам болки во кичмата и во препоните можеби се лажни болки??Лелелел едвај чекам да се породам едвај чекам да ја видам[sm=duda.gif]
Кикитина беше ли на ctg??

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 15:37:59)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilicka

и јас го мислам истото кој се падне тој,инаку и јас деновиве имам болки во кичмата и во препоните можеби се лажни болки??Лелелел едвај чекам да се породам едвај чекам да ја видам[sm=duda.gif]
Кикитина беше ли на ctg??

Бев минатиот понеделник, беше ок па сега во понеделник пак ќе одам така рече докторот.

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 15:43:17)

Zenski ama ste se raspisale od sabajle edvaj covek se da procita [sm=smiley36.gif]
Za da dojde nekoj dr. da ve porodi boga mi treba da si pustite nekoja paricka, ne ide toj za lepe oci.
Jas sum mn golem maler mi se sleva od nosot grloto mnoguu me boli [sm=smiley13.gif]Vecer sum na ctg pa ke go prasam dr. dali da zemam nekoj antibiotik.Kaj sega pred poragaj se izrazbolev[sm=smiley13.gif]

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 16:01:08)

Јас денеска досадив со прашањава [sm=smiley1.gif]. Кога се добиваат породилни болки мора ли нешто да се случува со исцедокот кога одиш во wc или нема врска тоа.

Lara2224 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 16:08:32)

Lele stvarno ste se raspisale od sabajle, da ne moze covek da ve docita. a jas pisuvala ne pisuvala moram se da procitam! Se nadevam deka Heba ima dobar telefon pa ke ni pise od bolnica uste denes!!! Srcka! Se raduvam ko mene da mi e zakazan carskiot denes :D
Jas inace denes oficijalno vlegam vo 36ta iako bebusko mi e malku ponapreden pa on si e vo druga dimenzija od mene :D Denes si go suncav a baska i si go baljkav vo ezero! mh mh mh... meraci!!!!

mamicki -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 16:08:57)

Не мора Кикитина. Најдобар сигнал се болки како за добивање менструација и мирно бебпче[sm=smiley1.gif]

Carelija -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 16:41:35)

E stvarno deneska covek nemoze da prestigne da procita se sto e napisano :)
Inaku da vi se pofalam moite rezultati od krvta i mokracata se super, a i hemoglobinot ne e promenet od 5 mesec pa navamu.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]Ostanuva vo petok na pregled kaj maticnata da vidime taa sto ke kaze, mada nejzinoto mislenje ne si go zemam zdravo za gotovo posto mi se ponasa mnogu neuko i rezervirano, a sekako od 1 do 10 juli treba da zakazam na privatno pa togas ke ima sto i da slusnam i da vidam.
E sega sakav da prasam dali e vo red sto serumskoto zelezo mi e 24 predhodno na isti hemoglobin mi bese 14 [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
ili toa e normalno vo bremenost?

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 16:44:12)

Ти треба да си среќна што ти е железото 24 бидејќи повеќето трудници ( во кои и јас) имаме проблем со ниско железо 12 на пример и пијам фероглобин. Ако е железото супер и хемоглобинот ќе ти биде ок.

hoho -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 16:45:13)

Леле Lara2224 блазе тебе, на одмор си или си живееш кај што има езерце?
Баш сакав сите да ве прашам дали некој планира да оди на одмор? Јас еве прва да кажам дека не планирам, здравје другото лето со детенце на плажа. Вие, ќе се бањате негде?

bombica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 16:48:41)

Vo red e Carelija zelezoto.Ima situacii koga Hg e nizok a zelezoto e ok i obratno.

Carelija -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (22.6.2011 16:54:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina

Ти треба да си среќна што ти е железото 24 бидејќи повеќето трудници ( во кои и јас) имаме проблем со ниско железо 12 на пример и пијам фероглобин. Ако е железото супер и хемоглобинот ќе ти биде ок.

I jas go pijam feroglobinot od 5 mesec. A go pocnav so hemoglobin 111 i zelezo 14, sega hg e isto a zelezoto e ripnato i toa ne mi bese nekako jasno

Страница: <<   < Претходна страница  78 79 [80] 81 82   Следна страница >   >>