|
jana81 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (21.6.2011 14:34:06)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki jana, mila, pa jas sum so samo eden bubreg, taka sum rodena, i eve, cekam vtoro dete. Nemam ni zakrzlaveno bubreze, nisto, imam eden, ama vreden (kompenzatorno nagolemen). Ziveam najnormalno, zdrava sum, mozebi i povekje od prosek, bidekji mnogu vnimavam, a ako poglednes moi analizi na krvta i od bilo koj drug covek, nema da umees da kazes koj e od dvajcata so eden bubreg. Znaci, i ako e taka, ne e strasno. Samo uzivaj si i ic da ne se nerviras za toa! bravo mamicki i mn mi znacese ovoj tvoj post, ma da uste ne sme sigurni kako stoi situacijata i ne bi sakala predvreme da se nerviram. mozebi ke izleze deka si postoi i drugoto bubreze i ke si funkcionira najnormalno, no kako i da e koga se vrativme od sk razgovaravme i so maticnata i taa ne uveri deka se ke bide vo red i deka nema potreba da se grizam. Inaku bebceto si napreduva super, si odgovara po merkite za GN, ama vcera bev za nikade, ednostavno da ne znaes sto te ceka. Mm sinoka mi vika eden den ke se smeeme na ovie solzi pa aj da mu veruvam deka ke bide taka.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Јана81 а 4д исто правеше кај Димчев? da hoho kaj Dimcev pravev i vo 20ta nedela i sega vo 29ta
|
|
|
|