RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

rina13 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (10.1.2011 21:42:51)

pa bubba pulsot do 90 95 se tolerira,mozda si malku anemicna i toa da e pricinata,mene do 140 mi se kacuvase i toa vo miruvanje posto hemoglobinot stigna do 85  do pred 2 nedeli pa sega pijam ampuli so zelezo i malce e podobro 115 120 max,malce pozdrava ishrana odmaranje opustanje bi ti godelo da go dovedes do 85 90 sto e normalno za trudnica.

Bubba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (10.1.2011 22:26:40)

Тоа и е чудното Рина, крвната слика ми е супер, хормоните (тироксин..) во ред, пијам фероглобин за хемоглобинот, а пулсот ете нормален е до 90.Не знам зошто бебенцето да има тахикардија. МОжеби од јас што сум под стрес и напната цело време. Не знам да се опуштам ..

bebence1 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (11.1.2011 0:21:22)

Bubba a toa samo eden doktor li go ima utvrdeno deka bebeto ima tahikardija,bidi poopustena zamisluvaj si kako si go galis svoeto bebe idrugi ubavi raboti niz glava neka ti minuvaat a losite trgni gi na strana.Mene rezultatite od krvna slika bea dobri samo sto imav pokaceni proteini maticniot za toa mi kaza da ne jadam soleno dodeka vo sistina mi kaza doktorot deka rezultatite ne se vo red i da gi povtoram pa taka ovaa ili idna nedela ke gi povtoram.A za soleno i blago skoro za sekoja trudnica e preporacano da gi izbegava.Samo smireno i se ke bide vo red pojdi i na drugo mislenje kaj drug doktor.

jm88 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (11.1.2011 21:29:15)

Zdravo na site trudnicki vo tetoto tromesecie,nova sum na forumov pa vi se priklucuvam od denes a voedno ve pozdravuvam site.......od denes vlegov vo 31 nedela no osekam mnogu jaki bolki vo dolniot del najmnogu na prepunite veke dvetri nedeli mi se slucuva toa no denes bese malku pojako neznam dali e nesto strasno za panicenje ili e normalno ....sakav da ve prasam za sovet  dali e nesto ozbilno ili zamo panika.............

Pepelaska * -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (11.1.2011 21:37:32)

И јас имав болки во препоните, мислам не е страшно од самата тежина, ама сепак за совет прашај си го матичниот гинеколог, мене ми даде магнезиум шумливи

davidco -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (11.1.2011 22:17:07)

Zdravo na site. Nie samo sto vlegovme vo 8-mi. Duri sega pocnav da cuvstvuvam neprijatnosti, imam mnogu kiselini duri i megu gradite me doboluva a ne jadam golemi kolicini hrana. Isto taka imam bolki vo kicmata i kolkovite i edvaj se oblekuvam. Ve molam devojki ako meze da mi kazete nesto plus mi rekoa pred edna nedela deka grloto na matkata mi e kratko, a sum prvorodilka i nemam praveno nitu kiretaza nitu nisto. Dali do sega nekoja od Vas imala vakov problem. Ve molam za sovet i iskustva! Fala Vi odnapred i na site Vi posakuvam ubava bremenost!!!!

jm88 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (11.1.2011 22:34:39)

mozebi e od tezinata imaku do sega imam nakaceno skoro 15 kg znam deka e premnogu ali vo prvite tri meseci imam skoro 7-8 kg a za kiselini i jas imam mnogu i me taraat na povrakanje pa zatoa sekoj den povrakam po dva tri pati...pred legnuvanje sekoja vecer pijam po edna solja caj od kamilica i mi pomaga da spijam cela nok bez kiselini i nagon za povrakanje.........

davidco -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (11.1.2011 22:46:05)

Fala mnogu JM88, jas imam kaceno 10 kila do sega. So kiselninite uste vecerva ke probam so caj od kamilica! [sm=smiley31.gif]

najmilo -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.1.2011 8:05:57)

zdravo idni mamicki... pozdrav do site a sakam da napisam nesto za bubbe i davidco.... ako dobro razbrav dali ti bubbe imas tahikardija ili bebeto mene pulosot mi e skoro sekoj den do 106 otkucai i dr ovde vo avstralija mi rekoa deka toa e normalno zaso normalno neli imame puls od 80 pa za 20 otkucai pokacuvanje e normalno vo bremenosta a otkaciate na bebenceto skoro sekogas se do 160 .... ako dobro razbrav za sto imas panika a inaki prititsokot sekogas mi varira od 100/70   so 90/60..... a za davidco ako imas kiselini probaj da izbegnuvas hrana kako domati varena zelka zeljesti rastenija testenini jas setoa toa go ostavi na strana i gi prekinav kiselininite inaku se ubivav od povrakanje po l tecnost ai probaj so bademi sekogas koga imas kiselini porbaj bademcinja mislam deka se najdobar lek za toa.... inaku nie sme 37 nedela i 3 dena i jas bas nisto ne osekam kako kontrakcii ili bolki dali e toa normalno nekoj dali znae ... pozdravi do site

davidco -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.1.2011 9:24:26)

Blagodaram na odgovorot najmilo! I anku nemoj da se sekiras sto namas bolki, od razgovor so segasni mami znam deka moze da se porodis a da nema s bolki, toa e zatoa sto neams kontrakcii, ne se grizi stom go nadmines terminot ke te porodat so provokacii. Moze i da se sluci da se otovris a da nemas kontrakcii zatoa sledi si go iscedokot, ako zabelezis znacitelno zgoelmen iscedok mozebi se otvaras za poroduvanje a da nemas bolki i ta e normalno, ne se grizi. Moze i bolkite doprva da ti dojdat. Seto ova e normalno pa zatoa uzivkaj uste maklu so bebeto vo meseto. Ima bebenca na koi im se usladuva vo meseto na mama i tamu si se i do 42 nedela:)

Bubba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.1.2011 9:31:11)

najmilo, тахикардија кај бебето, јас немам. мене најмногу до 100 ми бил пулсот...
сега ме збуни davidco во врска со зголемениот исцедок. јас сум 28. недела и последнаванедела имам многу повеќе исцедок. можно е не дај боже да се отворам уште од сега?? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]уф скраја да е, многу е  рано,е двај 7ми месец сум [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

jm88 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.1.2011 14:33:51)

zdravo na site .... bubba mislam deka iscedokot e normalen vo ovoj period jas do pred dve tri nedeli nemam nisto koga bev vo dekemvri na kontrola doktorot me prasa dali imam nekakov iscedodot no togas nemav nisto toj rece deka ke mi se pojavi ali da ne panicam toa bilo normalno....e sega zavisi da ne e preterano premnogu najdobro ti e da pojdes kaj maticniot ginekolog ako misles deka mnogu imas i toj podobro ke ti kaze..........

davidco -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.1.2011 15:23:42)

Bubba nemoj predvreme da se grizis iscedok e navistina e normalno no ako imas mnoguuuuuuu ama bas mnoguuu togas moze da se raboti za plodova voda! [sm=smiley31.gif]

Luci -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.1.2011 20:45:40)

Riba79 duri sega ja vidov porakata sto si mi ja napisala, kasnam so odgovor. Vo ponedelnikot bev kaj Stamboliev mi zema brisevi za streptokoka i mi dade upat za ctg i bolnicki upat za vo Cair. Koga otidovme vo Cair imav zakazan pregled kaj d-r Kirovski, me vide na eho, mi rece deka [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] e super, tezi 3300g, mi rece do krajot na mesecot deka ke teram. Napraviv i ctg pa utre so rezultatot od ctg i brisot ke odam kaj Stamboliev pa da vidam on sto ke mi kaze, ma da se e ok. Ti kako si?

mama11 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.1.2011 21:13:11)

Zdravo do site najki i idni majki. Jas sum nova i mnogu mi se dopadnaa ovaa tema. Jas sum skoro 29 nedela,Inako sega za sega sum dobra, samo mnogu mi se spie, i mnogu me boli polovinata, i sekoj den mi e se poveke strav od onoj den, kako ke bide, dali ke e se vo red, mi e strav od bolkite, i kako ke se izdrzi. Ve molam za sovet na onie koj toa go pominale. pozdrav i fala vi mnogu

bebence1 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (12.1.2011 22:55:21)

Zdravo idni mamicki denes bevme na eho i gi vidov moite srcenca slatki edno se nasmevnuvase doktorot uspea taka da ja izvadi slikickata a drugoto pak nesto kako da zvakase vo usta prvin bea dvete so glavcinja nadole edno do rugo kako da si pravea muabet i si klimaa so glavite pa posle se razmrdaa.GOLEMA RADOST 29 nedala se.A za iscedokot i mene doktorot mi rece deka ne e strasno da ne bide vo obilni kolicini da ti se mokri gacite i ako stavas uloska da se polni a vo ostanati slucaevi e normalno veli se nasali malku e ima vreme koga ke bide suvo sega si mlada normalno e ne panici ne se plasi.

riba79 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (13.1.2011 8:38:30)

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

Riba79 duri sega ja vidov porakata sto si mi ja napisala, kasnam so odgovor. Vo ponedelnikot bev kaj Stamboliev mi zema brisevi za streptokoka i mi dade upat za ctg i bolnicki upat za vo Cair. Koga otidovme vo Cair imav zakazan pregled kaj d-r Kirovski, me vide na eho, mi rece deka [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] e super, tezi 3300g, mi rece do krajot na mesecot deka ke teram. Napraviv i ctg pa utre so rezultatot od ctg i brisot ke odam kaj Stamboliev pa da vidam on sto ke mi kaze, ma da se e ok. Ti kako si?

Mene mi se negativni brisevite,taka da sledna kontrola imam vo drzavna drugata nedela pa da vidam kako e bebusot i togas so rezultatite ke odam kaj maticniot po bolnicki upat mada toj moze da go zemat i koga ke bides vo bolnica ...inaku osekam dole bolki koga malku ke se umoram pa poveke odmoram a i navecer sum i veren drugar na wc soljata[sm=smiley36.gif].pozdrav

Bubba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (13.1.2011 8:40:37)

Драги мои, денес сум на ехо, ве молам држете ми среќа .Голема паничарка и така бев, па сега како врви времето , бетер сум :( Инаку за исцедокот,за чудо вчера немав толку а и уплашена бев бидејќи бебушот не мрдаше од претходниот ден. Дури сабајлево како да го осетив. И секаде читам дека 27 недела кај сите клоца игра фудбал, а јас уште не сум ни сигурна дали мрда или контракции се :( Како и да е, ќе видам матичната денес што ќе каже, се надевам да нема проблем ни со плодова, ни со тахикардија ни ништо. Малку и матичната не е за в ерување, само да не ми става шубе ...

omorfo89 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (13.1.2011 16:36:06)

Eve i jas da se prijavam vo tretoto tromesecje [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sega sum 27 nedela i 2 dena , se e super bebuskata ja osekam sekoj den kako kloca i mrda. Ne mi e nisto tesko samo sto navecer grcevi me fakaat vo nozete ali ke pomine. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Na kontrola sum duri na 27 januari , sigurno porasnala mnogu poveke , bese posleden pat 650 grama teska [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Pepelaska * -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (13.1.2011 19:44:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mama11

Zdravo do site najki i idni majki. Jas sum nova i mnogu mi se dopadnaa ovaa tema. Jas sum skoro 29 nedela,Inako sega za sega sum dobra, samo mnogu mi se spie, i mnogu me boli polovinata, i sekoj den mi e se poveke strav od onoj den, kako ke bide, dali ke e se vo red, mi e strav od bolkite, i kako ke se izdrzi. Ve molam za sovet na onie koj toa go pominale. pozdrav i fala vi mnogu

Добредојде мама11, уживај не е ништо страшно половината, одмарај повеќе а за страв нема потреба тука сме ние до крај да те поддржуваме [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Bubba -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (14.1.2011 10:01:17)

Леле дечки од вчера се обидувам да пишам, ама се некој ерор ми кажува и пораката не се праќа.
Инаку бев вчера на ехо, добро било бебенцето, со главчето си е надолу наместо. Тешко е околу 1.300 гр., а за исцедокот докторката ми рече да не се секирам, ако течело плодова вода, досега ќе ја снемало.
Дали знаете кои можат да бида причините за покачени леукоцити  во урина? Иначе имам и песок во бубрезите и тоа „ретко плочести и ОКРУГЛИ епителни клеки“ не било добро. Потпчно округли не чинело и не кажа зошто, туку ми пиша антибиотици....Во 30. недела сакам да одам на 4Д пак, може некоја од вас да ми каже што да очекувам, или зошто е добро да се направи 4д во 30. недела? Фала :)

jm88 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (14.1.2011 17:40:10)

zdravo na site........buba i jas pred edna nedela proveruvav krv i mokraca i mene mi bea nakaceni lekucitite a se drugo bese ok,ali pred dve nedeli bev bolna i imav gnojna agina na grloto vo ustata i temperatura pa moram da primam antibiotici penicilin inekcii pet dena po 2 ,i doktorot mi rece deka lekucitite mi se pokaceni od bakterijata na grloto deka ne e nesto strasno samo poveke da vnesuvam vitamin c deka ke se stabiliziraat ....pa se nadevam deka ke bide taka ...........

arh_diz -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (14.1.2011 18:28:55)

Bubba dali pies uvin caj, ako ne vednas da pocnes da pies ke ti se podobri posle nedele dve mokracata sigurno.Jas procitav tuka na forumot deka e dobar uviniot caj dolgo vreme se dvoumev dali da go zemam no polse mislam neka 25 nedela piev po okolu 500 ml na den se do kraj na bremenosta nemav nikakvi problemi so urinarni infekcii.

Pepelaska * -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (15.1.2011 17:14:41)

Може и од брусница има поубав вкус а ист ефект

nova_mama31 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (15.1.2011 18:38:20)

zdravo na site trudni mamicki citam ovde na forumot pa vikam i jas da podelam so vas spored ciklus treba da sum 32 + 6 dena a vo cetvrtokot koga bev nakontrola dok mi rece deka po merkite odgovaram za 31 [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa citam  i gledam deka se slucuva i kaj drugi se nadevam deka [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] kje si rasti dobro i sega sum pak na kontrola na pocetok na februar .... pa analizata na krv mi kazuva namaleni trombociti 189 a prethodniot pat mi bea 198 (ref vrednosti 215-400) a na internet gledam deka pocnuvaat od 140=400 i sega sum zbuneta dali sekoja labaratorija ima svoi ref vrednosti ili ???? nekoj so vakvo iskustvo ?

pa posle bebusot mi e svrten so glavce nadole i me pritiska i ponekogas osekjam kako stipenje dolu ili peckanje dali vie imate sl iskustvo/?

vi se izzaliv ali sto da pravam panicar sum po priroda baska so prvo [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

izvinete za dolgiov post

pozdrav ako ima nekoj sugestija sovet otvorena za citanje sum

Страница: <<   < Претходна страница  15 16 [17] 18 19   Следна страница >   >>