ristovska -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (4.1.2011 10:43:52)
|
Odgovor na porakata na bebebence1 Prv pat pisuvam, inaku sum 32 nedela, bliznaci so invitro, isto vo Sistina. Vo vrska so trnenjeto na rakata, istoto mi se slicuvase, toj period 27,28 nedela, sega toa poveke go nema, no za cudo se javija za prvpat otoci po nozete. Gledam kaj poveketo trudnici e normalno pa ne se sekiram mnogu. Vcera bev na kontrola, bebinjata se dobro, pa se drugo ke se izdrzi. Inaku i jas pijam magnezium, redovno uste od 16 nedela i plus pregnazon-vitamini i minerali. Vo vrska so inekciite za zreenje na plukata vo 28, vo 30 primiv po dve dva dena, a i vecera povtorno mi gi prepisa (znaci 28,30 i 32ra nedela). Seto zavisi od procenka na doktorot, taka da slusaj go samo nego, inaku jas so slusanje na razno razno prikazni i iskustva (ne od forumot -normalno -od nego samo pozitivni iskustva i soveti sobiram, taka da edno GOLEMO BRAVO za forumot!) mene me zbudalea, sega go slusam SAMO nego, i nikoj drug, bidejki i megju doktorite vo Sistina ima razlika i vo terapija i vo nacin na pregleduvanje.... Vo vrska so bolkite vo dolniot del, niv gi imam recisi od pocetokot, a osobeno ako se rezdvizam poveke, no doktorot veli -normalno e -trudna si :) Pozdrav , se nadevam od tolku pisuvanje ke najdes nesto korisno
|
|
|
|