RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Andriance -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 11:10:52)

Mamickiii fala ti na podrshkata i odgovorot...i ja taka si mislev, sigurno nego mu odgovara vremencevo svezho..baska i ja spijam kako top [sm=smiley36.gif]..eve sega samo sto bev vo prodavnicata na bebeto, na bitpazar shto e kaj plasticarite.,.ima samo sto pocnav da gledam kolicka banjarka bla bla..mislam deka kje mi izlezeshe od stomak [sm=smiley36.gif] pozdravce na site

eleonorastrumica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 12:46:15)

deneska bev da proveramkrv i mokraca i gledam beli krvni zrnca  granicata e od 4.1 do 10.9 na mene mi se 12.1,dali nekoj imal slicno iskustvo so toa,plus na mokracata mi pokaza leukociti ++ pojma nemam sto e toa,aj ako nekoj ima slicno iskustvo da mi pise pozzzzzzzz

dushice -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 12:52:13)

rr mamicki dali na nekoja od vas i preporacale da se konsultira so dr.tanja turungieva za da i prepisat rezim na ishrana?
hemoglobinot mi e 97 a zelezoto 7 i toa posle edna kutija ispiena tothema
ako nekoj cul nesto za ova ili imal iskustvo so rezim na ishrana neka pise

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 12:53:21)

Ej, Mamicki, fala za detalniot opis! Mene me fakja panika za vodenjakot da ne prsne dodeka spijam, dodeka uriniram, dodeka sum mnogu ispotena pa ne daj Boze da ne primetam! Samo se panicam poslednive denovi za sekoja kapka na veshot pa se proveruvam po 100 pati vo toalet! A i za mrdanjeto na bebuvko e isto, ako ne mi mrdne samo po sebe ili na nekoja moja provokacija po meshe, vednas panikite se krevaat!
Mislam deka na sekoja sto i e prva bremenost se odnesuva vaka, od pusti strav da ne se sluci nesto loso ili da ne ne se izreagira na vreme ili da ne se zgresi nesto! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Inaku, ne spomnuvajte za vremevo, cel zivot stradav od nizok pritisok pa sega mi e ist i vo bremenosta, jas ne spijam tuku se komiram, glava me frka epten, mi se vrti i mi se dreme celo vreme i samo go teram MM da odime nekade i da pravime nesto za da se osvestam i da mi se razmrda i cirkulacija i pametot!

SkCura77 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 13:02:30)

EleonoraSR, i mene mi se leukocitite pokaceni, i vo krv i vo urina, ako e malku nad normala ne e strasno, obicno e nekoj proces vo organizmot sto ne mora da bide steten ili opasen, slaba nastinka, opadnat imunitet, zabolen zab, nastinata beshika i sl. Povekje vitamincinja i mineralcinja periodov i dvizenje i cuvaj se od infekcii.
Dushice, za rezimot na ishrana, taa D-r Turundzieva e poznat nutricionist sto si ima svoj klub za slabeenje i im pomaga na lugjeto za izbalansirana ishrana pri bremenost i razni zaboluvanja.
Ne e nisto strasno ako se konsultiras so nea sigurno kje ti napise rezim kako da se hranis poradi niskoto zelezo, mnogu bila fina, drugarka mi odese kaj nea 3 meseci i se vodese po nejziniot rezim na ishrana i si go popravi zdravjeto. Pa ako treba da se konsultiras so nea, odi i razgovaraj si. Jas trebase da bidam na rezim na ishrana poradi proteinite vo krvta pa na kraj me podbraa poiskusni lekari so edna dieta sto ni MM sto e poznat gurman ne mozese da izede tolku, a jas sve si butav samo vo ime na zdrav bebuvko moj! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

anedespo -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 13:09:18)

ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

rr mamicki dali na nekoja od vas i preporacale da se konsultira so dr.tanja turungieva za da i prepisat rezim na ishrana?

Очигледно треба посериозно да си ја сфатиш работата. Погледни во темата Анемија во бременост( не знам да ставам линкови па ке ги замолам модераторите да го едитираат постов) и таму можеш да најдеш некои одговори. Анемијата е МНОГУ СЕРИОЗНА работа, како за тебе (ризичен пораѓај), така и за бебето (обавезно му ја пренесуваш, па и често ќе ти биде болно). Обавезно на лекар!!!

anedespo -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 13:12:21)

ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

deneska bev da proveramkrv i mokraca i gledam beli krvni zrnca  granicata e od 4.1 do 10.9 na mene mi se 12.1,dali nekoj imal slicno iskustvo so toa,plus na mokracata mi pokaza leukociti ++ pojma nemam sto e toa,aj ako nekoj ima slicno iskustvo da mi pise pozzzzzzzz

Леукоцитите во мокрачата укажуваат на инфекција, па повеќе пиј сок и чај од брусница. Гарант ке се прочистиш, а за крвта нормално е кај трудница да се зголемени само не знам колку беа параметрите. А може и да се заедно поврзани, па ќе ти треба и антибиотик. На лекар.

anedespo -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 13:14:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Ringerajki, mene me maci nesto...mojot decko u stomace e prilicno aktiven..ako nekogash ne go pocustvuvam saat - dva, samo legnuvam na strana i nastanuva utakmica..ama vcera edvaj da go osetiv..i legnav na strana, i si go mrdav stomaceto, i vecerta koga li legnav ocekuvav deka kje me pozdravi ama edvaj ednas..me fati panika i mu rekov na mm da ideme za 1 saat kaj doktor...samo sto sednav na rabota na stolce..eve go ne rpestanuva da mava...vi se ima li vas ova sluceno ili? da idam sepak da mi bid emirna glava ili da ne panicam?

pozdravce,

не се грижи . И тоа има свој биоритам и време на спиење и будење. Истото ќе го продолжи и после раѓање еден извесен период. Па навикнувај се.

lady_bug -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 13:51:07)

ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice

mene pak hemoglobinot mi 100 a zelezoto 6.4 vecerva odam na lekar i ke vidam sto ke mi kaze minatiot mesec koga proveruvav hemoglobin mi bese 112 i vikam nisko e mnogu epa bebeto si zima nese plasi taka rece e ke vidime za ova vecer pa ke pisam
a i ne se panici taka e pri kraj bebeto si zima se sto mue potrebno od majkata

eleonorastrumica -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 14:26:50)

pa vcera bev i na ginikolog toj mi rece deka nesto edniot bubreg mi bil vo zastoj i da pijam uvin caj ne znam dali moze toa da vlijae,inaku pred toa piev kupena voda sega pijam od cesmata i sekogas taka mi se slucuva,zaboravam takva voda da pijam i se napivam i od cesmata i zatoa pozzzzz

dushice -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 14:30:16)

lady_bug koja nedela si?
inace zakazav mm da odi kaj doktorkava da zeme rezim na ishrana pa ke vi kazam
a mi imaat receno deka bilo ubavo da se jade i varena pcenica sodrzela dosta zelezo pa i so toa ke probam
inace ja prasav na bratucetkami svekrvai za    klinika i mi kaza deka uste se selat i ne mozese da mi kaza koga tocno ke pocne so rabota

dushice -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 14:35:58)

eleonprastrumica mene za urinarnata infekcija mi preporacaa da pijam antibiotic i po litar do dva uvin caj i imase podobruvanje ama sega svrtev na caj od brusnica i suva brusnica probaj so uvin cajot mnogu ke ti pomogne nema da imas tolku maka pri mokrenje

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 15:30:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

pa vcera bev i na ginikolog toj mi rece deka nesto edniot bubreg mi bil vo zastoj i da pijam uvin caj ne znam dali moze toa da vlijae,inaku pred toa piev kupena voda sega pijam od cesmata i sekogas taka mi se slucuva,zaboravam takva voda da pijam i se napivam i od cesmata i zatoa pozzzzz

И јас имав застој во бубрегот и многу ми помогна увин чај, обавезно да си го пиеш.

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 15:41:17)

РР јас денес приметувам нешто чудно, мислам не чудно ама до сега [sm=duda.gif] ми се собираше де на една де на друга страна ми го искривуваше стомакот, а сега цел стомак ми се стврднува како топка еднакво на сите страни и по 2-3 секунди ми се опушта, а не чувствувам болка, само мала нелагодност [sm=zmeden.gif].

jana81 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 16:28:38)

ajde rr mamicki nikoj li nema da pise za maticni kletki?[sm=zmeden.gif]?

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 16:47:09)

Kikitina, mislam deka se vikaa Brakston-Hiksovi kontrakcii ili poznati narodski kako lazni kontrakcii, gi imam jas od pri kraj na 8- mi mesec. Normalnno e da gi imas, ne bolat samo se malku neprijatni, ama isceznuvaat za brzo.
Lele i mene mi rekoa uvin vaj da pijam zaradi urinarnata infekcija, ama pijam po 2 casi najmnogu, ne mozam poveke mi e gaden mnogu, a trebalo 1-2 litri.

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 17:02:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n

Kikitina, mislam deka se vikaa Brakston-Hiksovi kontrakcii ili poznati narodski kako lazni kontrakcii, gi imam jas od pri kraj na 8- mi mesec. Normalnno e da gi imas, ne bolat samo se malku neprijatni, ama isceznuvaat za brzo.
Lele i mene mi rekoa uvin vaj da pijam zaradi urinarnata infekcija, ama pijam po 2 casi najmnogu, ne mozam poveke mi e gaden mnogu, a trebalo 1-2 litri.

Јас пиев по две шољи дневно па ми помина, не пиев 1-2 литри како што сите викаат, стварно е со многу грозен вкус. Земи си Пролом вода, 40 денари е ја има во Веро и Тинекс, таа вода ја пиев јас за прочистување во комбинација со увин чај исто многу помага.

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 21:31:00)

Me presece naednas sega kako bris koga mi zemaat vaginalen ama 10 pati po bolno[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image], ednas se sluci ama bese mnogu silno. Se poklopi so klocanje na bebeto, me pritisna toa tolku silno ili??? Ne mi se odi na dokrot za ova ke mi se smeat.

kikitina -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 21:44:39)

Ако е само еднаш мислам дека [sm=duda.gif] добро те закачило. Јас па окапав денеска со тие лажни контракции, имам ептен чувство дека овие два дена [sm=duda.gif] ќе излезе.

lilicka -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 21:49:45)

И јас овие 2 дена имам лажни контракции се се радувам дека ќе ме фатат веќе вистинските[sm=smiley36.gif] многу станав нетрпелива на крајов веќе неможам да чекам да ја видам да ја изгушкам[sm=sloncek.gif]

arh_diz -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 21:53:15)

Na forumot bremenost imame posebna tema Se Porodivme site idni mamicki mozat tamu da ne izvestat.Site izvestuvanja i cestitki ke bidat brisani od ovaa tema

Carelija -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 21:58:37)

Dobrovecer zenski :) eve me i mene posle pauza od edna nedela pak da vi se pridruzam. Gledam imame novi mamicki za vremeto duri me nemase mene na forumov, sto iskreno mnogu me raduva. kikitina ti uste li si vo iscekuvanje duso ? :) ajde ke bide den porano ili pokasno ne e strasno samo da minuva so ubavo i za tebe i za bebusot.

libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 22:15:48)

Jas sakam barem do cetvrtok da izdrzam, za da gi napravam kontrolnite brisevi za ureoplazma, da vidam dali se iscistila. Ke si pravam vo ponedelnik i si velam do cetvrok da stignat barem da znaeme dali mozam prirodno da se porodam, i ke bidam 38+3

Carelija -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (1.7.2011 22:20:38)

Neznam sto se sluci so porakata sto ja objaviv prethodno vo nea nemase nikakvi cestitki a sepak misteriozno iscezna [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]
Vo sekoj slucaj sakav samo da ve pozdravam posle ednonedelnata pauza i da prasam zosto nema do sega otvoreno temi za cestitanje za blond, lidina, heba, bombica, sunshine 24( ako ne se lazam ). kade da piseme tie sto sakame da im cestitame?

Jule0712 -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (2.7.2011 2:20:43)

dushice mene hemoglobinot mi e 90 mnogu se cuvstvuvam loso glavobolki se mi e matno....mi kazaa deka mnogu e ubavo da napravam seme od kopriva (od apteka se kupuva meleno e) da go izmesam vo tegla med i sekoe utro da zemam po dve mali lazicinja no seuste ne sum go napravila toa , a edna moja koleska isto imase nizok hemoglobin 96 mislam i bese posle edna nedela od semeto od kopriva i medot na analizite i pokaza 129 hemoglobin...znaci e mn efikasno ama jas neznam sto cekam[sm=zmeden.gif] ginekologot mi rece deka eden od glavnite rizici pokraj toa sto jas ke se cuvstvuvam bez veza so zdravje i raspolozenie e toa sto ke rodam bolezlivo dete i vika posle ke reba nego da mu davas kapki ona ova za zelezo greotka e da go macis nego zemi vnesuvaj preku tebe dodeka ima vreme ....pozz

Страница: <<   < Претходна страница  101 102 103 [104] 105   Следна страница >   >>