|
libra.n -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (29.6.2011 15:10:09)
|
Sandriana, mene prv pat mi bese najdena ureoplazma vo 37-ma nedela, predhodno nemav nisto i piev edna nedela eritromicin(ova go imam pisano i porano, da ne se povtoruvam) i sega ke pravam povtorno brisevi za da vidam dali se iscistila, a inaku doktorot mi rece deka moram da ja odstranam dodeka da se porodam.Pijam i uvin caj sekoj den po 1 kg. Dushice, bas mi e milo sto si sega dobra, ajde ke izdrzime se ke pomine, samo hrabro, a za ode nje vo WC i mene mi se slucuva posledniov mesec po nekolku pati vo den (od koi se slucuva i da imam dijarea) a porano imav tvrda stolica.Za glavobolkite i nagonot za povrakanje, meri si krven pritisok, a moze glavobolkite da se od promenata na vremevo a nagonot za povrakanje od pritisokot na bebeto na zeludnik. I uste nesto da ve prasam, veke poodolgo vreme (moze mesec) mi se slucuva da imam zasilen iscedok bez miris i boja,kako voda e. Da ne se imam ispoteno od zeskovo ili ne daj Boze plodovata voda...vcera bev na doktor ama od tolku prasanja sto imav ova go zaboraviv.Me zagrizuva sto e bezbojno, bas kako voda
|
|
|
|