temjana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.6.2012 14:19:23)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: target zdravo na site seuste se nemame zapoznaeno , no eve denes kako pocetok na 13 nedela od bremenosta resiv da vi pisam i da ve pozdravam. i da vi kazam deka redovno gi citam temite na forumot i imase dosta soveti koi mi pomognaa. pokraj pozdravot imam edno prasanje, imam problemi so zatnat nos nesum nastinata sigurno, bidejki imam alergii na sve i svasta i koristev tafen se dodeka ne posakav da ostanam trudna, prvite mesec i pol bea vo red ama posledniov veke ne se trpi da ne imatenekoj sovet za mene , ginikologot mi rece setaj so maska na liceto, rabotam vo hotel na recepcija i malku e tesko izvodlivo no se trudam da e provetrno sekogas. posledno kupiv sinomarin ali iskreno ne pomogna ama bas ic. malku sum opsirna se nadevam ke dobijam odgovor od nekoj , blagodaram i se druzime Миличка добре дојде во клубот на Миле Паника[sm=smiley36.gif] Јас од првиот ден кога забременив се затнав, значи од аква марис, синомарин и што ли уште не пробав џабе ми беше. После ми следеше еден период ваљда 16-та 17-та недела кога ми пушти и за прв пат можев нормално да дишам и да зборувам. Е за жал не траеше којзнае колку долго тој убав период бидејќи штом липите започнаа да цутат јас раат повторно не гледам[sm=smiley13.gif] кивам, носот ми тече, очите ме печат и ми солзат иако ќе речам дека пак поиздржливо е отколку тие 17 недели во кои што вистински го изедов стапот и дење и ноќе не можев да дишам[sm=smiley13.gif] Докторите за жал ми креваат само со рамења и освен солена вода и инхалации ништо друго не ми даваат, ама тоа е ќе истрпиме се за лубенициве што ги носиме[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|