RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

zvezda 1 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (26.3.2011 22:02:55)

heba ti blagodaram mnogu! Sto se odnesuva do garderoba i ja nosam helanki i dolgi bluzi, a mozam uste da vlezam i vo farmerki so nizok struk. Ne go zakopcuvam poslednoto kopce, kais koristam. Ama ne e tolku udobna varijanta, podobro mi e vo helanki ili haljina. Mojata ne e siroka se poznava stomaceto, ama ubavo stoi, tolku go cekav[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.3.2011 11:37:46)

zvezda nemoj da se stiskash so farmerkite neznam koja nedela si ama ima i farmerki so lastik , mislam ako odish na rabota pa so saati treba da sedish vo niv inaku za kratko vreme sigurno nema da ti nashteti. jas nekogash zaboravam na stomakov pa si pravam nekoi egzibicii i koga kje me zdoboli zvezdi brojam :)) denovive mn se plashev sto nemrdkashe ich a eve vcera vecer i denes se javuva na kratko, drugarkite mi vikaat sega cekash da mrdne cel den a koga kje se rodi kje go proveruvash non stop dali dishe :)) 

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.3.2011 11:43:01)

lele blond sea te procitav ahahahhahaa abe isto isto mojava ima 70+ i do sea prilicno sovremeni svakjanja imashe za ostanatite raboti ama ova so garderobava ja zaprepasti i se temni koga kje me vidi so helanki nemoze da razbere kako odam taka na rabota pa i po doma a ja raspashana po doma so knap maica i so helanki koga kje me vidi i se kreva pritiskot se vcrvenue cela ama me nervira sekoe iskachanje na rabota me meri od glava do peti i ako e nesho poshiroko eee taka treba popristojno'' demek ona drugono e bruki!!! abe mazi nosat fustani i stavaat sminka nosat shtikli se vencaat posvojuvaat deca i so ushte ne mene ushte treba da mi bide tabu tema bremenosta. vo nivno vreme se kriele deka se bremeni pposho kje ispadne deka ne chistele po doma nego imale drugi aktivnosti :))))

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.3.2011 12:50:17)

Хехех, Хеба, ме изнасмеа! А за дишењето- и до ден денес морам да го ѕирнам Филип ако се разбудам ноќе или наутро кога ќе станам иако има 15 години! Можеби со бебушов што сега го носам ќе бидам порелаксирана, но не верувам, карактер си е тоа [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

bombica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 5:33:32)

Zdravo na site! Nova sum na forumov, denes vleguvam vo 26 ned. i se nadevam ke me podruzite ovaa nedela, a slednata se selam vo treto tromesecie [sm=smiley1.gif]
Ova mi e vtora bremenost, prvata zavrsi so predvremen poragaj na tocno 28 nedeli .Rodiv dve devojcinja koi za zal ziveeja samo 2 i 6 dena[sm=smiley19.gif] I sega sum so rizicna bremenost.Vo 20 nedela mi se pojavija kontrakcii i od togas sum vo krevet.Piev 4 nedeli ginipral i verapamil, a sega pijam dijazepam po poreba ( koga ke ostam po zacesteni kontrakcii)

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 10:08:43)

lele bombica bash i e zal daj boze sega sega se da e vo red. kazi mi prviot pat pred predvremenoto poroduvanje dali imashe indicii deka nshto kje se sluchi beshe li otvorena malce na primer..ili ?? lele kolku se plasham mi se vrti od so panicham, pa bash citav deka od 27 nedela decata imale 85 % shansi da preziveat...off...ajde neka doe utre da go vidam detevo...

mimi* -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 10:17:21)

Mamicki

I ovie pantaloni sega sto gi kupiv se takvi bas trudnicki so golemo platno vo delot na stomakot, ama ovie se dobro sositeni, gore imaat lastik ama ubav pa ima i so kopcinja od strana lastikot da go zategnes ili popustis (kako na detskite pantaloni od Okaidi). A ovie sto pisav kako lastik od  gaki bukvalno bea takvi. Gorniot del kaj stomakot eden nikakvov tenok materijal koj otskoknuva od drugiot del. Ovie se kompaktni, parceto e ista boja kako ostanatiot del samo pomek mnaterijal. Kako i da e za nekoe vreme srediv rabota [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pozdrav

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 10:40:24)

mimi, isti kako moite! Neviden raat si vidov so niv da ti kazam pravo, masta kje im ja ispijam do v leto[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 12:06:34)

Женски какви се тие панталони,од каде ги купивте да земам и јас веќе не се издржува во фармерки со низок струк а хеланки не обожавам баш[sm=smiley36.gif]
Позз

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 14:22:45)

Lilicka, gi kupiv od butik za trudnici vo Prilep, 1300 denara bea, inaku se kroeni kako klasicni pantaloni, ubavo izgledaat so se, a ima isto i farmerki za trudnici za istite pari, pa ako ne te vrzuva rabotata za poklasicna garderoba, podobro e da si zemes farmerki, se isplakja, tocno deka e za nekolku meseca, ama kje gi nosis cesto, a za meseto se raj.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 17:12:43)

Ти благодарам мамички на одговорот.....јас сум сепак за фармерки
[sm=smiley36.gif]

bombica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 18:41:59)

ИЗВОРНА ПОРАКА: heba

lele bombica bash i e zal daj boze sega sega se da e vo red. kazi mi prviot pat pred predvremenoto poroduvanje dali imashe indicii deka nshto kje se sluchi beshe li otvorena malce na primer..ili ?? lele kolku se plasham mi se vrti od so panicham, pa bash citav deka od 27 nedela decata imale 85 % shansi da preziveat...off...ajde neka doe utre da go vidam detevo...

Heba nema potreba od panika ako e se ok so tebe e so bebusot.Uste od prvoto gledanje na UZ kaj mene se znaese deka bremenosta e rizicna so samoto toa sto bea bliznaci i sto bea strasno nisko.Lezev od 6 nedeli,3 pati prokrvaruvav a od 24 do 28 nedeli imav jaki kontrakcii a ne bev otvorena voopsto sto vlevase nadez deka ke izdrzam bar uste 2 nedeli.No za zal za 1h se otvoriv 3 cm, hitno na klinika i so 5,5cm mi bese napraven caski.....A toa deka sansite se 85% da preziveat bebinja rodeni vo 27 ned[sm=zmeden.gif] zavisi kade ke se porodis kakva nega ke dobie bebeto no najveke od se zavisi od Boga.

Lidina -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 18:58:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Lilicka, gi kupiv od butik za trudnici vo Prilep, 1300 denara bea, inaku se kroeni kako klasicni pantaloni, ubavo izgledaat so se, a ima isto i farmerki za trudnici za istite pari, pa ako ne te vrzuva rabotata za poklasicna garderoba, podobro e da si zemes farmerki, se isplakja, tocno deka e za nekolku meseca, ama kje gi nosis cesto, a za meseto se raj.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Jas kupiv farmerki od Prilep isto 1300 den., Mamicki mozda gi imame istite [sm=smiley36.gif] i sekoj den sum vo niv gi ubiv od nosenje. A kupiv i pantoloni od GTC Premaman, kako skapani se na sekoe oblekuvanje se rasparuvaat i moram da gi sijam za da gi oblecam. Sto e najtragicno ne mi se tesni, naprotiv siroki se takov e krojot. Ama malku da potegnes i ete dupka!
1500 den bea ama dzabe frleni pari.

Lidina -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 19:04:50)

[ vo nivno vreme se kriele deka se bremeni pposho kje ispadne deka ne chistele po doma nego imale drugi aktivnosti :))))
[/quote]
[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Me iznasmea bas heba so svekrva ti. Ma ostaj zenata si e stara ne razbira ona.Ti obleci sto ti se saka neka se sokira malce. A pak baba mi ima 79 i mi veli deka vo nivno vreme morale da se pokazuvaat deka se trudni posebno do Mladenci, ako ne e trudna ostanata pa gotovo jalova e, ne ja biva:)))))

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 19:17:16)

Јас сум инаку од Ск баш денес влагов во Премаман во Гтц баш несто не ми фати око панталоните им се со астрономски цени а што ќе ги носам само 3 месеци потоа ке ми бидат големи[sm=zmeden.gif]утре пак ќе шеткам може ќе најдам нешто со нормална цена[sm=smiley36.gif]

kikitina -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 19:49:44)

Рингерајки има ли некоја од вас ( недајбоже на никој), да имала во бременоста проблеми со бубрезите. Јас цел живот си страдам од десниот бубрег, ама ми е страв во оваа состојба. Денес бев на ехо и ми рекоа дека имам застој во бубрежни чашки и уретри. Таа што ми го правеше ехото ми рече морало контроли а ништо конкретно. Ќе одам кај нефролог, ама до тогаш секое искуство би ми помогнало. [sm=nosecka.gif]

mamicki -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.3.2011 21:09:09)

Ne se plasi Kikitina, no sledi ja sostojbata, bubrezite se paren organ, pa koga edniot kje ima problem, drugiot prezema aktivnosti. Mn. e vazno da se pazis od infekcii, i so srekja da ti e. Inaku, jas imam samo eden bubreg, pa fala Bogu, dobro ja podnesov prvata bremenost, a sega zasega i vo ovaa dobro se drzam, pu-pu, da ne cue zlo!

heba -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.3.2011 8:20:12)

lele bombica tolku se isplashiv cel den me boleshe stomak ...denes sum na pregled daj boze da e se vo red. i sabajlevo imam bolki strancino na stoakot i dole kratki ama intenzivni nekako kako stomakot da mi e pogolem ponaduen i tvrd....

light -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.3.2011 9:30:47)

Zdravo na site
I jas oficiallno vleguvam vo vtoroto tromesecije, sega sum 13+6, nedela proslata nedela gi napraviv site ispituvanja:krvna slika, mikrobioloski brisevi , isto i vo klinika napraiv PRISCA test za sto bev mnogu zagrizena vcera zemav rezultati i mi izlegoa dobri rizik 1 na 10000, sakam da ve prasam sto piete vie dali  Pregancare Pregnazone ili Mamavit i dali piete nesto za zabite kako Calcium

Fala mnogu pozdrav na site idni mamicki
[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lara2224 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.3.2011 10:00:27)

Hahahahhaha moram da ti chestitam na muabetov Heba! hahahaha Mojava e mlada pa pak si me meri... koga e tuka mislam... Fala bogu ne zivee so mene!!!

Lara2224 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.3.2011 10:10:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Lidina

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki

Jas kupiv farmerki od Prilep isto 1300 den., Mamicki mozda gi imame istite [sm=smiley36.gif] i sekoj den sum vo niv gi ubiv od nosenje. A kupiv i pantoloni od GTC Premaman, kako skapani se na sekoe oblekuvanje se rasparuvaat i moram da gi sijam za da gi oblecam. Sto e najtragicno ne mi se tesni, naprotiv siroki se takov e krojot. Ama malku da potegnes i ete dupka!
1500 den bea ama dzabe frleni pari.

Vo buticite za trudnici istite stvari se premnogu skapi... Ama eve moram da imam bar dva para klasicni se otpukav po 2400 vo GTC ama mi stojat fenomenalno... a za farmerki da ne zborime, si kupiv edni od Ramstore, takvi siroki, slatki, mnogu se ubavi ama pustite bez tegnenje na prvite tri nosenja se rascepija na tri razlicni mesta. Sega najdov edni slicni vo edno malo prodavnice so makednski proizvodi blisku do JBT, karsi piazza liberta, pa ke vidime kako ke se pokazat....

zvezda 1 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.3.2011 10:17:06)

Jas zemam pregnacare od pocetok na bremenosta. od 14ned. zemam zelezo i magnezium. a sega mi prepisaa i kalcium vo 18 ned. sum. Ako pravis amniocinteza kalciumot se pocnuva 1ned. posle toa. Za sega krvnata skika mi e dobra.

Lara2224 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.3.2011 10:29:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica

Zdravo na site! Nova sum na forumov, denes vleguvam vo 26 ned. i se nadevam ke me podruzite ovaa nedela, a slednata se selam vo treto tromesecie [sm=smiley1.gif]
Ova mi e vtora bremenost, prvata zavrsi so predvremen poragaj na tocno 28 nedeli .Rodiv dve devojcinja koi za zal ziveeja samo 2 i 6 dena[sm=smiley19.gif] I sega sum so rizicna bremenost.Vo 20 nedela mi se pojavija kontrakcii i od togas sum vo krevet.Piev 4 nedeli ginipral i verapamil, a sega pijam dijazepam po poreba ( koga ke ostam po zacesteni kontrakcii)

Bombica, da si se preselis vo treto tromesecie od naredna nedela i daj boze da si se druzis so site tamo (a i so mene za skoro, jas sum 23ta) celi tri meseci!!! Slusaj gi doktorite i so e najvazno od se ne bidi napnata i pod stres i ke vidis, se ke bide vo red!
Bev na 4D pred edna nedela i za prv pat osven informaciite koi bea odlicni kako site do sega mi kazaa i edna ne tolku strasna no sepak neubava vest...... Postelkata mi e nisko na preden dzid... Mi go zatvara kanalot na bebeto (od kaj so treba da pomine zdravje za tri-cetiri meseci). Kao ova sega za sega ne e mnogu strasno i se ocekuva sama da se podigne.... Arno ama mama si e mama pa uplav me ima fateno od togas navaka, ne znam so so sebe... Vikaat ako ne se sredi samo ova togas ke prevzemame merki, sega bilo rano....
Dali znae nekoj kako jas mozam da si pomognam so ova? Dali mu se slucilo na nekogo? Dali ima nekoj nekakva preporaka, da nosam mideri, nekavi vezbi, nesto bilo sto????

lilicka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.3.2011 12:17:13)

Здраво Лара мислам дека треба да одмараш повеке-да лежиш,и 3-4 часа дневно да лежиш со перница под задникот!!

blond -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.3.2011 13:06:54)

Лара и мојата плацента беше како твојата. Речиси по цел ден лежев и одмарав и не кревав ништо тешко. И плацентата за месец-два се изврте и сега е позади.
Само одмор, односи НИКАКО, ако забележиш крварење да знаеш дека е од плацентата (да не паничеш) и секако во таков случај одма на лекар.

Страница: <<   < Претходна страница  20 21 [22] 23 24   Следна страница >   >>