RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Beatris -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (17.5.2012 15:37:40)

ИЗВОРНА ПОРАКА: taisa

fala temjana so lesno da ni bide i se nadevam deka ke vi sum od pomos. se mi e seuste svezo vo sekavanje[sm=smiley36.gif]

Честитки таиса! Секако и на храброста [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

miana -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (17.5.2012 15:46:55)

ajde i jas oficijalno da vi se priklucam vo grupata 5ta nedela sum i majka na 6 mesecno devojce[sm=9nebesa.gif]

Локација:Форум > [Бременост] > Бременост и породување > RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
Lele Taisaaaa bravo srcka,...Cestitki,kakva hrabrost..BRAVO!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Ajde sega edno since zivo i zdravo neka ti dade bog...

Annet -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (17.5.2012 15:51:42)

taisa so lesno mila lele kolku ubavo alal da ti e bravo mnogu si hrabra ti se voshituvam;-))))

ajde i jas oficijalno da vi se priklucam vo grupata 5ta nedela sum i majka na 6 mesecno devojce[sm=9nebesa.gif]

Kori -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (18.5.2012 10:56:47)

Еве и јас се приклучувам во групава 5-та недела а веке мама на 3 годишна убавица....[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif], со лесно на сите.....

temjana -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (18.5.2012 15:03:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam

sakav da ve prasam nesto jas denes sum tocno 12 nedeli znaci utre 12 nedeli i 1 den sega me interesira ...dali uste pripagam na ovoj forum ili treba veke da se preselam vo trudnici vo vtoro tromesecie. Fala na site .

Ајде доста ти беше тука време е малку во мојата група да дојдеш[sm=smiley36.gif]

marijam -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (18.5.2012 19:47:24)

Fala temjana eve me idam hehehhe !!!
Milo mi bese sto se druzevme do sega jas ne ve napustam ke zirkam i tuka ponekogas fali Vi na ogromnata poddrska i vnimanie .Na site novi trudnici Vi posakuvam lesna i udobna bremenost [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

pepuska -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (18.5.2012 20:38:31)

Честитки на сите нови трудиници инаку јас денес навршувам 10 и полека ја започнувам 11тата недела и едвај чекам да се видиме со бебушов (тигарчево)[sm=smiley36.gif] на 29

manuella -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (21.5.2012 20:01:17)

Vi blagodaram na vasiot precek i na utesnite zborovi.Imam golema podrska od vas..Bravo za site i sekoja cest.Jas iskreno dali oti mi e prva bremenost nekako cela sum vo prasalnici.Sega sum 7 ma nedela i 4 dena i neznam sto drugi ispituvanja sledat.Sto e toa " skrining" moze li nekoj da mi pojasne podobro? Ne mi e za nisto drugo osven ona sto imam fobija od igli i bockanja.Znam ke recete toa mora...da znam deka mora,no moze da se reducira na pomalku bockanja...ne mi e do bockanjeto tolku kolku sto ne mozat da mi najdat veni i sekoe laboratorisko ispituvanje sledi so saat vreme maltretiranje i bockanja kade uste ne i na kraj so moe kolabiranje.Zatoa ve molam ako nekoj znae da mi objasni sto e skrining..Znam deka ke moram i do 12 ta nedela d anapravam i ona za dawon sindrom ...ali drugo nesto ???? pozdrav do site mamicki.ve baknuvam

Dreamline -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (22.5.2012 9:39:50)

Zdravo trudnici. eve i jas da se prikllucam na grupava. Denes vlagam vo 7 nedela. Oslven bolni gradi drugi simptomi i macnini sega za sega nemam. I jas neznam kako odat ovie ispituvanja, bas fino dokolku nekoj so poveke iskustvo ni objasni[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

temjana -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (22.5.2012 10:16:49)

Мануела скрининг се прави од 19-20 до кај 24-та недела тоа е првиот и во 32 недела е вториот скриниг.Станува збор за 4д ехо преку кое може да се види колку се развиени внатрешните органи на бебушот, и да се воочи доколку има некаква аномалија. Значи на скринингот немаш боцкање абдоменално ехо е и целиот преглед трае околу 20-30 мин зависи колку добро е свртено бебето. А она за кое што ти прашуваш е приска1 и се проверува преку крв на трансфузиологија со упат или пак на приватно како сакаш. Првата приска се прави околу 12-та недела после гинеколошкиот преглед на кој што се мери нухалната бразда, најчесто доколку е се во границите на нормала немаш потреба да го правиш значи не е задолжителен доколку имаш под 35 години, тоа е твоја и на сопругот одлука дали ќе решите да го правите ова испитување. Наредното е приска2 и се прави во истата недела кога и првиот скрининг, и повторно ќе речам ниту едно од овие испитувања нее задолжително доколку нели нема реална потреба, се е ваша одлука. Ви посакувам на сите лесна бременост и без многу оптеретувања[sm=smiley1.gif]

Dreamline -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (22.5.2012 10:33:03)

Temjana dali toa Priska 1 i priska 2  ona sto se vika double i triple test?

manuella -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (22.5.2012 14:29:28)

Ti blagodaram Temjana RR na odgovorot.Da ti kazam mi olesna mnogu.Edno dve ispituvanja labaratoriski ke izdrzam,moram...za zal 35 god sum :) i znam deka ke moram da odam pak na ispituvanje iako na prethodnota analiza na krvta bese super cak i odlicna,nesto doktorot mi spomna za krvnata grupa zasto jas sum negativ a soprugot e pozitiv...iako znam deka toa e bitno za vtoro dete...ama doktorot nesto mi spomna i za prvo.Ke se konsultiram i so nego dali e tolku potrebno toa..pa ke vidime.Vo sekoj slucaj vi blagodaram na informaciite,mi olesna mnogu.Kiss

temjana -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (22.5.2012 15:27:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Dreamline

Temjana dali toa Priska 1 i priska 2  ona sto se vika double i triple test?

double i triple test?

Значи станува збор за едноставен тест направен преку крв со кој што се мери нивото на три хемикалии во мајчината крв односно alfa-fetoprotein (AFP) хормонот estriol и humani korionični gonadotropin (hCG). Овој тест не го идентификува постоењто на ниту една специфична аномалија туку само присуството на хемикалиите која што може да индицира ризик. Постои и double тест кој што ги мери двете вредности, што значи дека ги покажува резултатите со помала точност. Е сега сите овие тестови се најчесто за откривање на Д.С а во поново време сите доктори ги препорачуваат без разлика дали има индикации за негово постоење односно некаква хромозонска модификација, бидејќи не се ризични ниту за плодот ниту за мајката.

Фиданче -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (23.5.2012 15:24:28)

Zdravo na site! I jas sum nova na forumov. 7 Nedela sum i do minatata nedela nemav drugi simptomi osven gradite sto mi bea otecheni, no od ovaa nedela mi se gadi po cel den i me tera da jadam ;) Aj se nadevam deka nema dolgo da trae gadenjevo pa da ne se popravam mnogu :D

bate -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (23.5.2012 19:40:29)

zdravo za site RR. jas se prefrlam od in vitro na ovoj forum. jas sum 7 sedmica i 5 dena. deneska bev na eho i vidivme 2 bebinja[sm=duda.gif][sm=duda.gif]. presrekna sum za toa.
no imam nedno prasanj do site vas. jas sum krvna grupa A Negativ, a MM e A pozitiv. i d-r mi rece deka vo ovoj slucaj mozebi ke ima nekoi komplikacii[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif]. mnogu sum zagrizena. ve molam pomagajte. ima li nekoj slucaj kako mojot. ve molam , pomos

Dreamline -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (24.5.2012 8:29:17)

Bate jas mnogu za krvnite grupi ne se razbiram,ne se grizi ima i za toa sigurno nekoe resenie.  ama samo ke ti kazam suuuper za dvete [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image]..lele kolku ubavooooo[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/sloncek.gif[/image] ete koj ceka ke doceka.

taisa -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (24.5.2012 13:55:30)

najdov nesto mnogu striktno za toa sto prasuvas samo na angliski ako sakas da ti pratam link ili da go prevedam pa da ti go pisam?
Linkot e izbrisan , mozes vo PP da i go pratis

Ikana -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (24.5.2012 14:10:23)

Честитки за сите нови трудници, ви поскувам лесни и најубави 9 месеци!!!

Фиданче -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (24.5.2012 18:22:50)

Bate ! Jas imam edna drugarka ona e vo 8 mesec i pred nekoe vreme primi edna inekcija zatoa sto e A neg. Neznam samo vo koja nedela vo 20i nekoja:) i ke primi druga inekcija odma posle poroduvanje, taka i bese i so prvoto taka i sega. Ova znam za 1, za dve moze ima nesto plus. Pozdrav!

bate -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (24.5.2012 18:40:14)

fidance, mila a so prvoto se bese vo red neli? a bebeto sega e pozitivna ili negativna grupa? aj prasaj ja ako mozes.
fala ti, me utesi. mnogu se zagriziv dali se ke bide vo red?

taisa -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (24.5.2012 19:43:36)

ti pisav vo pp nesto poveke za toa sto mozev da ti najdam a ti prativ i linkovi

bate -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (24.5.2012 22:11:41)

mila jas nemam pp, ako mozes prati mi ja uste ednas.
fala mnogu mila

nadbet -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (27.5.2012 15:07:16)

Eve i jas da Vi se pridruzam tuka! 6 nedela! Konecno posle 6 god borba so neplodnost eve me so nadezz deka se ke bide ok i konecno ke si imam[sm=duda.gif]
Pozdrav!

marijam -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (27.5.2012 19:01:42)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Nadbet mila bash se izdraduvav mnogu mi e milo za tebe,sto se ne pomina za ovoj ishod na kraj ,sega odmaraj lezi si uzivaj si i cekame izvestuvanja os srceva reakcija.te guskam silno i ti posakuvam lesna i udobna bremenost
pozdrav

taisa -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (28.5.2012 15:08:37)

samo sto se vrativme slusavme srceva akcija inaku 7nedeli 3 dena

Страница: <<   < Претходна страница  44 45 [46] 47 48   Следна страница >   >>