ИЗВОРНА ПОРАКА: Carelija
ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance
inaku ne znam brfe koga da pocnam so mestenje krevetce i perenje alistenca i slicni aktivnosti????
Inaku ako ne se lazam i tebe ti bese termin vo septemvri neli ? Pa vaka duso u vezi alistenca si imam veke kupeno se, so toa sto mi falat nekolku bodinja na dolgi rakavi i nekolku ligavcinja da si dokupam, se dr ni e kupeno. E sega jas posto majkami odi na rabota a isto i svekrvami ostavena sum si sama na sebe da si sredam se, pa jas si ja svativ rabotata seriozno i kako kupuvam taka peram i peglam i ne se zamaram mnogu. A krevetceto ke go namesti mm koga ke me odnese mene vo bolnica, posto za nego ete si priznavam sube mi e da go gledam prazno.
Е ајде сега ми треба помош. Ако не е проблем некој да ми каже што има купено за почеток: колку бодиња, шпихозни, други работи, да споредам со моите, чисто да знам што и ако сум промашила нешто?
Јас на пример, имам купено нешто од овие работи, за другите се мислам: Значи бебето е септембарско
-боди- не знам колку ќе ми требат, имам неколку за сега, ама нешто големина ми е различита кај сите, ќе треба да докупам уште, ама не знам да ли да земам и неколку со кратки ракави
-ѕиври- требат ли ми и колку за почеток
-бенкички- немам ниедна, ама немам ги ни планирано, бидејки мислам да користам само бодиња
-крпа за бањање- треба уште 1-2 да докупам
-постелнина имам, треба уште една најмалку
-лигавчиња имам најмногу:)
-комплетче за изнесување- ќе купам
-имам ќебенце, јорганче за понатаму
Треба да земам уште цуцла, ноктарица, апиратор за нос, торба за пелени, козметика, пелени и ШТО УШТЕ???
Значи од овие поголеми работи имам: креветче, када со постоље и пресоблекувална, релаксатор, транспортер, дури и количка
Ајде малку ќе ве помачам,ама ми треба помош.
Инаку, планирам се да почнам да перем и пеглам во почетокот на август, бидејќи ќе немам помош, тек после породување, ама до тогаш мора се да биде спремно, и поради тоа што ќе чекам пороѓај во Штип, а сега живеам во Тетово, треба се да средам пред 36 недела кога планирам да отидам во штип и да чекам

и онда да се вратам во Те.