Прво да му честитам на син ти, имал голема среќа! Второ, можам да ти дадам информации околу тоа. Вечер одам во Прилеп, баба ми и дедо ми се од таму и тие пред неколку години добија фамилијарно виза за во Америка на лотаријата. Ако сакаш ќе ги прашам подетално, па ќе ти пишам. Прати ми пп што поточно те интересира и ќе ги прашам.
28.07.2011, 13:34
ananikol
1568
Maca,jas neznam sto da mislam prvo neznam ni dali e legitimno izvestuvanjeto po msn navodno ke stignelo i po posta ama me buni toa sto uplatata po clen od 819 $ se uplaka preku Wester Union na licnost so ime i prezime i toa vo Anglija jas mislam deka toa treba da se uplati na smetka na USA ambasada???? Sin mi e kefovi toj sakase da studira tamu,nie ne se soglasivme pa zapisa ovde.Koj znae mozebi i ke mu se ostvari zelbata no nekako sumlivo mi e...Zgora na toa vo e-mailot pisuva samo ima i prezime nikakvi drugi podatoci a toj ne se sekava ni koja adresa ja navel..dali od mk ili od ovde ...pa Zgora na toa sto me buni e deka ne samo potesno semejstvo ami deka mozis da uplatis i za braka ,sestri babi....Mozebi nekoj samo saka da si go naplini dzebot,sto poveke prijaveni - podobro,neli? Sakav da ja kontaktiram usa ambasadata ama telefonite koi se navedeni strikno se oznaceni za sto mozis da prasas ili da zakazes termin po e-mail a rokot za plakanje e do 4-ti avgust... neznam,neznam,neznam....ako znae nekoj neka pisi
28.07.2011, 13:38
ananikol
1568
Od tolku sto sum vozbudena,zaboraviv da vi se zablagodaram
Vi blagodaram na cestitkite i daj boze da e vistina ke mu se isponi sonot na sin mi.
28.07.2011, 13:44
anedespo
940
Има на сајтот на американска амбасада известување каде според бројот на пријавата можеш да си го провериш статусот. Еве линк: http://www.dvlottery.state.gov/ESC/
28.07.2011, 13:49
zapce
361
Ананикол ве молам испитајте ја убаво ситуацијата за визава немој да е некоја превара, колеската што работи со мене - нејзина сестра пред неполн месец заминаа за Америка преку лотарија, таа ми кажа дека документите ги поднеле преку Kentaky consular centar -тоа е единствениот легитимен центар каде се врши изборот и се процесуира лотаријата, нејзината сестра добила известување по пошта, и имало некои формулари кои се симнуваат од интернет кои се пракаат во тој центар каде се проверува точноста на добиената виза, потоа се оди на интервју во амбасадата-а пред интервкуто се оди на лекарски преглед и тоа во они ординации каде што имаа склучено договор самата амбасада и таму во ординацијата се плаќа лекарскиот. Со лекарскиот преглед потоа се оди на интервју, а после интервкуто те известваат дали ке добиеш виза и парите ги уплакаш директно во амбасадата веднаш по известувањето дека си добила виза. Значи единствени трошоци се лекарскиот на лице место, и за виза откако ке се обави интервјуто. Лотаријата е БЕСПЛАТНА, не знам зошто му тражат пари Ова ми го кажа колешката, нејзина сестра фамилијарно заминаа за Америка, а и таа има поднесено за Канад па чека одговор и доста е запозната со овие работи.
28.07.2011, 13:54
miana
6152
Stom e po e - mail togas e definitivno prevara..Jas poznavam eden tip sto se bavi so vakvi stvari i mozat se da napravat ..I bas preku western union gi primase parite..Odma da prijavite vo POLICE!!!!!
Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене? Ако сум само за себе - што сум јас? Ако не сега - кога?
28.07.2011, 13:56
miana
6152
Neli imase izvestie vo vesnici za ovakvata prevara?Najubavo e da prasate i da se posovetuvate so policija ,tie ke ve upatat..Ili pak javi se vo ambasada na bilo koj lokal -kazi sto e rabotata i tie sigurno ke te prenasocat kade treb da se se javis i obratis..Ne veruvam deka za takvo nesto ke te izvestat po e mail - a baska i ova so western union mi e poznato mnogu!!!!! Nikako uplakanje!!!!
28.07.2011, 13:57
zapce
361
Moram da ti go postiram i ova, na angliski i e ama da bide pobrzo da ne preveduvam
Applicants selected in the Diversity Visa random drawing are notified by the Department of State, Kentucky Consular Center by letter, NOT e-mail and are provided instructions on how to proceed to the next step in the process
28.07.2011, 14:01
AnnaMolly RR
6409
ИЗВОРНА ПОРАКА: zapce
Лотаријата е БЕСПЛАТНА, не знам зошто му тражат пари Ова ми го кажа колешката, нејзина сестра фамилијарно заминаа за Америка, а и таа има поднесено за Канад па чека одговор и доста е запозната со овие работи.
Лотаријата не е бесплатна. Кога се аплицира за лотаријата откако ќе ја пополниш апликацијата се уплаќаат пари, мислам дека беше околу стотина долари. Ама тоа е ПРЕД испраќање на апликацијата. Значи добил, не добил мора да се плати.
Мене ова ми личи на интернет измама, не ми е веродостојно. Преку мејл ако му стигнало дека добил виза и ТЕК СЕГА да уплаќа пари, тоа не ми е верно.
28.07.2011, 14:07
ananikol
1568
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo
Има на сајтот на американска амбасада известување каде според бројот на пријавата можеш да си го провериш статусот. Еве линк: http://www.dvlottery.state.gov/ESC/
nema brojce ami vo e-mailot se naveduva deka po uplatata na parite ke ni stigne brojceto
taka da nemozam nikade da proveram
< Поракaта ја уредил ananikol -- 28.7.2011 14:08:03 >
28.07.2011, 14:10
ananikol
1568
AnnaMolly,ja dobi li pp?
28.07.2011, 14:11
ananikol
1568
Samo da go zaspijam pa ke vi go objavam e-mailot, se nadvam brzo ke zaspieme
28.07.2011, 14:15
miana
6152
Ananikol,uste ednas ti kazuvam - NIKAKO uplata!!! ova e PREVARA
28.07.2011, 14:17
AnnaMolly RR
6409
Женски, ОВА мора да го видите, се пукнав од смеење!
28.07.2011, 14:18
AnnaMolly RR
6409
ИЗВОРНА ПОРАКА: ananikol
AnnaMolly,ja dobi li pp?
Не, ништо немам добиено!
28.07.2011, 14:21
miana
6152
Abe Onur i Seherezad se razveduvaat Kako li Kaan ke go podnese ova?
28.07.2011, 14:41
ananikol
1568
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Мене ова ми личи на интернет измама, не ми е веродостојно. Преку мејл ако му стигнало дека добил виза и ТЕК СЕГА да уплаќа пари, тоа не ми е верно.
Da navodno da uplatime za da ni go dadat brojceto....
Tema za dilema e toa sto sin mi ne se sekava so sigurnost kako apliciral no misli deka toa go napravil preku nekoja agencija
28.07.2011, 14:45
Maca25
7558
Кога аплицирал? Јавете се во агенциите кои посредуваат за вакви работи, видете дали некаде постои како корисник.
28.07.2011, 14:53
ananikol
1568
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR
Кога аплицирал? Јавете се во агенциите кои посредуваат за вакви работи, видете дали некаде постои како корисник.
Maca,toj apliciral preku internet proslata godina(po pretpostavka maj mesec) i misli deka preku nekoja agencija go napravil toa.Cisto ete kako na zafrkancija go popolnil i go pustil i go zaboravil..... E sega mislime deka taa agencijata si bara da i gi uplatime parite za da ni go dadat brojceto.. NO dali e se toa taka??? Izmama ili vistina ???? Vo prasanje se okolu 3300$...
28.07.2011, 14:56
Maca25
7558
уф, тоа се многу пари. нека буричка по мејловида не го најде мејлот преку кој аплицирал. обично таков мејл не се брише
28.07.2011, 15:20
mama26
3977
arh diz fala za cestitkite
ananikol 3000 i kusur dolari? ti zanes deka 99 % lazat ili pak 100 % ?>? i objasni mu na sinti deka ne cvetaat rozi tamu i deka mnoogu se raboti,,pozdrav nemoj da me svatis pogresno daj boze da e taka ama jasa neveruvam..edino da odi preku studenti i da se zeni tamu..pa taka inaku umre toa vreme so lotarii
28.07.2011, 15:22
mama26
3977
ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo
znaes uste kolku ima vakvi aplikacii ? i so znaminja i so pecati americki
< Поракaта ја уредил mama26 -- 28.7.2011 15:23:50 >
28.07.2011, 15:23
Maca25
7558
мама26 честито нова работа!!! што работиш, ако не е тајна?
28.07.2011, 15:24
arh_diz
7198
Mama26 ako si vo frizernica da ti doagame da ne sreduvas