за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
а зошто толку чекате за резултатите за крвта ние за син ми за 5 мин. ги добиваме
04.03.2010, 10:54
Весна
771
Затоа што во Јане Сандански тоа им е терминот поставент само за земање резултати.
04.03.2010, 10:56
pacuvce
1289
Весна сте требале да им кажете дека ви требаат за вакцина,веднаш ќе ви ги направеле...Ние така направивме минатиот пат...Не боцнаа,им рековме дека треба да примаме вакцина и веднаш ги обработија...
06.04.2010, 14:45
Палешка РР
7505
Денес и Миа за прв пат ја боцнаа во прстето. Hgb - 111 Rbc - 3.7 Wbc - 7.5
Сето е во граници на нормала. Хемоглобинот е на долна граница, па нема потреба за дополнително железо.
06.04.2010, 17:18
MamaOhrid
411
Денес нас прв пат не боцнаа на 6 и пол месеци.
Hgb - 123 Rbc - 4.55 Wbc - 6.5
06.05.2010, 22:14
Snowhite RR
5042
И ние денес за прв пат, значи на 3 месеци и една недела, ни земаа крв Hgb - 111 Rbc - 4.12 Wbc - 6.5
06.05.2010, 22:25
Палешка РР
7505
И на Миа и беше толку хемоглобинот. И што ви рекоа Snowhite, има потреба од дополнително железо?
06.05.2010, 22:28
ananikol
1568
Nas ni kazaa deka vednas po poroduvanjeto ke mu zemat krv na od peteta
06.05.2010, 23:06
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
И на Миа и беше толку хемоглобинот. И што ви рекоа Snowhite, има потреба од дополнително железо?
Не, нема потреба, рече дека е на граница, ама е супер за бебе што цица
19.07.2010, 19:42
Albi
22
Nie samo sto napolni 3 meseci ni preporacaa krvna slika lele koga mu zemaa krv od prst tolku placese sto duri mislam deka togas prv pat mu gi vidov solzite da mu tecat. Rezultatite ni ispadnaa anemicnost pa sega sme so Ferum lek i apce vit. C kako sto mi kaza pediatarot prvo zoste sme na adaptirano mleko Nan 1 pa ne go bendisal mnogu zosto ima skrob i vtoro zosto jas celata bremenost bev na negativa so hemoglobinot pa sega ke vidime na drugite rezultati kako ke ispadne
19.07.2010, 23:00
Isabella
111
I na Isabella i zemaa krv od petata koga se rodi, megutoa roditelot mora prethodno da potpise soglasnost. Toa se zema za analiza na zdravstvenata sostojba na bebeto, a i za evidencija na bebeto.
28.07.2010, 09:52
anedespo
940
Во вториот месец, за да не зезнам работа како со првото дете.
28.07.2010, 10:31
Sandric
508
Samo sto se vrativme od bockanje,imame samo 12 dena ama od bolnica ne ispustija so sirupce pa sega kontrolna slika pravime
28.07.2010, 14:36
Sandric
508
E sega bas se iznervirav!!!! Od bolnica ne ispustija so pokaceno CRP, odkako predhodni ni bea pokaceni i leukocitite, i pievme sirup i denes na kontrola. I na krvnata slika se mu ispitale osven CRP I sto sega pak da go nosam na bockanje
19.08.2010, 11:09
gvenda
188
deneska prv pat ni zemaa krv na 3 meseci i 10 dena zaradi vakcinata i nea ja primivme i sea cekame reakcija daj boze da nema rezultatie ni se sledni hgb 119 ; wbc 6,4; rbc 4,24 mislam deka se ok iako hemoglobinot mi e malku nekako zoso granicata e od 115 sto mislite
19.08.2010, 11:19
arh_diz
7198
Kaj nas vo bolnica na 4 den ni zemaa krv za skrining prvpat slisam za takvo nesto. Sekoe bebe koe se ragalo mu pravele povtoren skrining
19.08.2010, 11:26
Палешка РР
7505
И кај нас земаат крв 48 часа по раѓањето на секое бебе задолжително.
19.08.2010, 11:33
blue_blue
893
на моите им земаа крв веднаш по раѓање. Мислам дека им е тоа нормална процедура на болниците, прво за да видат крвна група на бебето кај мајки со РХ негатив (што беше мојот случај и иако и мажот ми е РХ негатив, они спеак по процедура им земаа крв), а и за да видат дали сите параметри се ОК. На пример жената што лежеше со мене во соба - бебето имало многу ниско ниво на шеќер па одма го ставија на инфузија со гликоза и го контролираа шеќерот следните 2 дена
19.08.2010, 13:10
Snowhite RR
5042
ИЗВОРНА ПОРАКА: gvenda
deneska prv pat ni zemaa krv na 3 meseci i 10 dena zaradi vakcinata i nea ja primivme i sea cekame reakcija daj boze da nema rezultatie ni se sledni hgb 119 ; wbc 6,4; rbc 4,24 mislam deka se ok iako hemoglobinot mi e malku nekako zoso granicata e od 115 sto mislite
Ако бебето е само на цицање нормално е нивото на хемоглобин да е во границите, супер сте, кај нас на 3 месеци беше 111
21.08.2010, 18:26
Felly RR
7977
Кај нас на 3 месеци хемоглобинот беше 135, а на 6м- 115, и д-рката ни даде сируп Легофер, ама рече за да нема МАтеа проблеми со мешето, јас да го пијам бидејќи сеуште цица, и треба да го пијам до др месец, на 9 месеци кога ќе провериме пак крвна слика да видиме.
22.08.2010, 21:30
BILE.F
670
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite
ИЗВОРНА ПОРАКА: Палешка
Не, нема потреба, рече дека е на граница, ама е супер за бебе што цица
Нас ни земаа крв на 3месеци и 1ден, се беше добро само хемоглобинот беше 109, па еве пиеме ц-витамин и ферум сирупче! Па ќе видиме како ќе ни биде крвната слика наредниот месец!
22.08.2010, 21:47
Тања РР
2029
ИЗВОРНА ПОРАКА: Felly
Кај нас на 3 месеци хемоглобинот беше 135, а на 6м- 115, и д-рката ни даде сируп Легофер, ама рече за да нема МАтеа проблеми со мешето, јас да го пијам бидејќи сеуште цица, и треба да го пијам до др месец, на 9 месеци кога ќе провериме пак крвна слика да видиме.
Aуууууууууу Фели педијатар ти го рече ова? Па секој лекар БИ ТРЕБАЛО да знае дека мајчиното млеко е сиромашно со железо и дека со земање на железни препарати од страна на мајката нема бенефит за детето. Ќе мора само да си го зема сирупчето. Ќерка ми пиеше Ферум Лек уште од самото раѓања, колку само се мачеше кутрата, камо среќа да можев јас да го пијам место неа.
23.08.2010, 09:01
Felly RR
7977
Да, Тања, педијатар. Е сега, дали е во право или не - не знам. Сепак и да е како што велиш ти, мислам дека нема да му наштетам на моето дете ако го пијам јас. Зошто еве и на дечиња со послаб хемоглобин, не им дале сирупче, па и да не стигнува до неа железото што го пијам јас- може нема да има бенефит, ама нема ни да има штета.
20.09.2010, 21:17
Felly RR
7977
НИе денес правевме крвна слика, и хемоглобинот ни е 124.