cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Ламинат

clock-img

01.12.2014, 02:10

clock-img

caciana

pencil-img

863

BRODSKI PATOS za mene e zakon, i kaj nas doma go imame. Nikogas ne mu pominuva modata a e najdobar.

clock-img

01.12.2014, 08:48

clock-img

scared RR

pencil-img

1349

Нас цел стан ни е со ламинат, секаде ни е темно кафен, само во спалната ко некоја кремаво сива боја , супер е за одржување, не е скап, и убаво делува user posted image

clock-img

14.12.2014, 07:47

clock-img

tincule

pencil-img

183

Кога ни е ограничен буџетот ламинатот е најевтина варијанта, но доколку немам ограничувања не би ставила. Прво мора да се внимава подот да е сегде рамен и ист не смее нигде да има испакнатина зашто за некое време ламинатот на тоа место ќе вибрира. Друго лесен е за одржување ама според мене најпогоден е за во канцеларија, не за дома. Дава свеж и убав изглед меѓутоа за одреден период, собира многу прашина и под ламинатот која никако неможеш да ја исчистиш. Во секој случај си има и предности но и многу мани. Тоа е мое мислење. Ако можам да бирам јас би ставила патос од бамбус дрво, или она бродско што го викаат ни ламинат ни паркет. А сега во поново време многу луѓе се одлучуваат и за мермерни плочки сегде зашто се ептен лесни за одржување ама мене не ми иде некако во дневна мермерни плочки многу ладно ми делува на околината.user posted image

clock-img

12.04.2015, 18:45

clock-img

Tanjat7880

pencil-img

1256

Devojki,vo golema dilema sum i mi treba RESHENIE od vas!
Se raboti za vikendica,koja se koristi najcesto vo letno vreme i na koja i treba renoviranje na celiod pod.Vo momentov e linoleum podot,dilemata mi e dali plocki ili laminat.Plockite mi se reshenie solidno no za nivno postavuvanje treba da se vadi laminatot i da se postavuvaat plockite,komplicirano e a i majstorot koshta baagi pokraj materijalot.Laminatot mi e reshenie so koe nema da ima potreba da se vadi linoleumot(a toa zashteduva mnogu vreme i trud) bi se stavile nekakvi OSB ploci za izolacija i mnogu pobrzo bi se sredilo,cenata so izolacijata e priblizna kako i so plockite.
E sega,shto polesno se odrzava,za plocki znam no so laminat nemam iskustvo,otporen li e,bara li mnogu glancanje,bara li da mu "se tresesh" od oshtetuvanje...shto bi odbrale vie da ste na moe mesto?!Sekoj komentar mi e dobredojden!

clock-img

14.04.2015, 11:02

clock-img

Tanjat7880

pencil-img

1256

ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880

Devojki,vo golema dilema sum i mi treba RESHENIE od vas!
Se raboti za vikendica,koja se koristi najcesto vo letno vreme i na koja i treba renoviranje na celiod pod.Vo momentov e linoleum podot,dilemata mi e dali plocki ili laminat.Plockite mi se reshenie solidno no za nivno postavuvanje treba da se vadi laminatot i da se postavuvaat plockite,komplicirano e a i majstorot koshta baagi pokraj materijalot.Laminatot mi e reshenie so koe nema da ima potreba da se vadi linoleumot(a toa zashteduva mnogu vreme i trud) bi se stavile nekakvi OSB ploci za izolacija i mnogu pobrzo bi se sredilo,cenata so izolacijata e priblizna kako i so plockite.
E sega,shto polesno se odrzava,za plocki znam no so laminat nemam iskustvo,otporen li e,bara li mnogu glancanje,bara li da mu "se tresesh" od oshtetuvanje...shto bi odbrale vie da ste na moe mesto?!Sekoj komentar mi e dobredojden!

Aj da go ABDEJTIRAM mojov problem,mozda nekoj kje ima vreme da spodeli neshto....user posted image

clock-img

14.04.2015, 11:24

clock-img

Hopeful RR

pencil-img

2349

Штом плочки не ти се опција, тогаш оди со ламинат, ионака се работи за викендица. За дома не би ставила ламинат, некако ми делува ладно и неудобно, ама за викендица, посебно па што ќе се користи летно време, мислам дека е таман. И да се оштети, евтино е, може да се замени, а и мислам дека не е тежок за одржување.

Обиди 2,5 години
HSG, HSC, отстранет септум, IUI x4, IVF успешно :)
2015 user posted image user posted image

Последни статии

article-img