cookie-img

Веб-страницата користи колачиња

за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.

writing-img

RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела

clock-img

16.01.2011, 02:26

clock-img

najmilo

pencil-img

24

pozdravcinja do site kako ste kako napreduvate ajde idni mamicki dane bideme panicarki za se nesto sto se slucuva :) samo optimisticki i bebibnjata ke bidat uste malku so nas...bubaa ako imas nastinka ili nekoe vospalenie normalno e da ima pokaceni leukociti pa zatoa sto poveke zemaj ovosje limoni portokali i vitamin c a za infekcija ako imas dole najdobar lek mn pienje na voda jogurt caj od brusnica spas se tie raboti iizbegavaj koga se banjkas da koristis samponi ili sapuni barem vo toj del koisti ja samo vodata.....inaku se cudam kako vo mak se ispituvaat tromobociti bla bla jas ovde idev vo bolnica na sekoja vtora nedela i sekogas samo urnina pregleduvaa i toa 3 bitni raboti proteini glukoa i hemoglobin dugi raboti ama bas nisto... eho samo na 12 nedela 19 nedela i 34 nedela sekoja kontrola e samo merenje na stomkot so metro i srceva akcija na bebeto i mene pritisok pa samo zdravje ....neznam sto drugo da pisam osven eka evaj go cekame denot termin e do 30 januari..pozdrav do site

clock-img

16.01.2011, 15:54

clock-img

Bubba

pencil-img

142

Најпрво фала ви на сите за сугестиите, се радувам кога има со кој да се сподели мислење :) ИНаку да, пред некое време кашлав и тоа сува кашлица и носот ми беше за никаде, па можеби од тоа се покачиле леуикоцитите. Од пред некое време пијам чај од брисница, ама нередеовно, сега ете ќе почнам еднаш деновно барем да пијам.ЈАдам овошје, поточно најмногу ајдам мандарини, јаболката послабо ми одат.

Поздрав до ситеuser posted image

clock-img

16.01.2011, 22:01

clock-img

bebence1

pencil-img

71

Bubba i jas imav pokaceni leukociti ama togas bev preladena i doktorot mi kaza deka e od prelada a moze i od zab ako ima nekoj pokvaren taka da ne se plasi nisto strasno a od ovosje da zemas portokali tie sodrzat povece vitamin c i ne go izostavuvaaj i ostanatoto ovosje jadi raznovidno ovosje.Pozdrav 

clock-img

17.01.2011, 12:43

clock-img

Bubba

pencil-img

142

Ах ах ако е можно и од заб, тогаш да се надевам од тоа е :) Имам еден непломбиран си го оставив и сега во бременоста почна да ми се крши, а и непцата да ми крварат...
Не ми се пијат така антибиотици, ај се надевам ќе се средат со повеќе овошје и витамин Ц (кој пак заради бубрезите не смеам во големи количини) :)

П.С. Дали е нормално да осеќам тежина под стомакот , како кога матката ме болеше пред да добијам менстр. ? (28. недела)

< Поракaта ја уредил Bubba -- 17.1.2011 12:49:18 >

clock-img

17.01.2011, 23:38

clock-img

rina13

pencil-img

1147

uf nema nisto poloso od zab najgolema nervoza e ako nedaj boze zaboli,ne si trebala da go ostavis zasto sega moze sam da se dorasipe,bi te sovetuvala da go popravis  zasto i posle prvoto tromesecie ne e  opasno da se koristi anestezija,zasto nedaj boze moze da pocne da otekuva,ako ti krvarat nepcata bi ti preporacala paradontax zelena pasta  za nedela dena se ke se sredi ja preporacuvaat za cuvstvitelni nepca a i sprecuva  iritaci i infekcii...

clock-img

18.01.2011, 08:23

clock-img

Calypso

pencil-img

1386

П.С. Дали е нормално да осеќам тежина под стомакот , како кога матката ме болеше пред да добијам менстр. ? (28. недела)

Нормално е, не се грижи. И јас тогаш почнав да осеќам како тежина и тапи болки под стомакот, веројатно е поради постепеното спуштање на матката како и тоа што бебушот во тој период започнува интензивно да добива на тежина.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

clock-img

18.01.2011, 09:05

clock-img

Bubba

pencil-img

142

rina13 засега користам лакалут актив, за парадентоза и конец за заби редовно, ама имам едно непце посебно ми прави проблем, како пресечено ми е. да ја потрошам оваа паста, ќе земам од таа што ми ја предложи.а ако не е скапа, ќе земам одма :)user posted image
calypso фала ти на одговорот user posted image

clock-img

18.01.2011, 09:33

clock-img

bebence1

pencil-img

71

Bubba za bolki pod stomakot i jas gi cuvstvuvam posebno od leva strana i vo odenje i vo spienje doktorot veli ne e nisto strasno od tezina bilo sega bebusite pobrgu rastat i od tezina pritiskaat tuka sme so nedelite jas sum 30 nedela inaku i jas ja koristam lakalut aktiv i cetka za zabi mi e lakalut so dodatni sitni vlaknenca i zabarat mi ja preporaca taa a ti bese li na zabar voopsto vo bremenosta ako ne si podobro pojdi vednas pa da vidis sto ke ti kaze toj podobro sega da go sredis otkolku pri kraj na bremenost ne se maci.A za  nepceto mozes da zemes hidrogen od 3% za plaknenje na usta isto taka preporacano od zabar vo apteka ke pobaras znaci toj e dobar isto i za zlebini.Samo gi plaknis ustata i ke nema nikakov dopir so bebeto bidejci ne goltas. 

clock-img

20.01.2011, 16:53

clock-img

none

pencil-img

491

Oo sto da kazam jas eve 38 nedela aber nemam  nikakvi kontrakcii osven dole kaj jajnicite me boli po malce i dole kako da me boli jas neznam koga ke pocnatuser posted image

clock-img

20.01.2011, 20:51

clock-img

davidco

pencil-img

25

None bidi srekna sto si si go donosela! Sega bidi i hrabra na poroduvanjeto ! Ti posakuvam se najubavo i guski so tvoeto malecko vo brzo vremeuser posted image

clock-img

20.01.2011, 21:45

clock-img

najmilo

pencil-img

24

none i jas sum 38 nedela i 5 dena spored eho a spored ciklus 39 5 pa nemame aber ni kontrakcija ni bolki osven udiranja pa zdravje koa ke sakaat bebusite ke ne butnat pozdrav i relaksirano

clock-img

20.01.2011, 22:10

clock-img

tnade

pencil-img

304

idni mamicki spored ciklus sum 37 nedela, a spored bebusot 35 ne cuvstvuvam nekoi posebni promeni, koga da ja otcekuvam strumfetka, po moe ili po nejzino da brojam? 

clock-img

21.01.2011, 03:54

clock-img

najmilo

pencil-img

24

tnade ...mene mi rekoa deka e najprecizno spored bebeto znaci spored ehoto sto ke pokaze posto so ciklusto e sekogas taka minus plus dve nedeli...uzivaj bliski si i ti do krajot....

clock-img

21.01.2011, 10:21

clock-img

Bubba

pencil-img

142

Уживајте мамички, штом сте при крај, нема гајле ајде, дали ден или недела подоцна, не е важно. Здрави и живи да ви се родат и со сите нишани :) user posted image

clock-img

21.01.2011, 15:57

clock-img

Bubba

pencil-img

142

Да ве прашам, дали на некоја од вас и се има здрвувано ногата. Ептен почна левата да ми се здрвува. До душа и работата ми е по 8 саати седење, ама сепак да прашам.

clock-img

21.01.2011, 16:16

clock-img

danced

pencil-img

101

kolku mozes poveke odmaraj. sekoj sloboden moment koristi go da prilegnes da se protegnis. " Magnesol" sumlivi  se korisni protiv zamor i opustanje na muskulite.

clock-img

21.01.2011, 19:52

clock-img

tnade

pencil-img

304

bubba mene mi se zdrvuva levata noga, obicno navecer koga ke spijam, no kako sto rece danced magnezolot pomaga ama mislam deka ne e preporaclivo sekoj den da go pieme, jas pijam po edna sumliva tableta magnezol preku eden den i grcevite mi se namaleni

clock-img

21.01.2011, 21:12

clock-img

najmilo

pencil-img

24

bubba ... ednas vo nedelata moram da dobijam grc na dolniot del na nozete na listovite i toa jak grc koj drzi negde 2 min pa posle boklite  od  toa traat mozebi i 4 dena ama mi rekoa na dr toa bilo normalna rabota da ne panicam ...mi rekoa mnogu poveke mleko i mlecni proizvodi da pijam nikakvi drugi tableti a mozes ako ti rekle magnezium toa e dobro da zemas....

clock-img

24.01.2011, 08:14

clock-img

none

pencil-img

491

eve mene na desnata noga me boli  i me fakja ponekogas grc vikaat bebeto e na taa strana i se raboti za nekoj nerv mene kako me boli veke so denovi,uste malce ke se izdrzi

clock-img

24.01.2011, 09:59

clock-img

Pepelaska *

pencil-img

3820

Не се плашете од грчевите не се ништо страшно и јас имав исто пиев магнезиум и ме советуваа повеќе калциум ама јас не можев ми се лошеше

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

clock-img

26.01.2011, 10:53

clock-img

The Lady

pencil-img

18

Zdravo mamicki user posted image Jas sum 35-ta nedela, vcera bev na pregled i doktorkata mi kaza deka bebusot mi e svrten karlicno user posted image i malku se iznervirav zatoa sto celo vreme si se spremam psihicki deka ke  se poragam po priroden pat a sega odednas moze da izleze da odam i na carski rez.Dali ima nekoja slicno iskustvo i kolku ima sansi bebusot pak da si se vrati vo normala za da si se poragam prirodno..pozdrav!

clock-img

26.01.2011, 11:05

clock-img

riba79

pencil-img

683

lady,neli ti kaza d-rkata deka ima vezbi koi se pravat za da bebeto se svrti...? aj da gi najdam pa ke ti pisam...inaku moze da se poragas i normalno so toa sto toj poragaj e malku pobolen od obicniot...pozdrav

clock-img

26.01.2011, 11:15

clock-img

riba79

pencil-img

683

lady,porakata ti e vo sovetuvanje za bremeni zeni procitaj ja..pozdrav

clock-img

26.01.2011, 15:45

clock-img

tnade

pencil-img

304

sega se vrativ od kontrola spored mene sum 37.5 nedela, a spored doktorot 36 nedela, terminot mi bese 11.02, a denes mi kazuva termin od 25.02-04.03. Sto da otcekuvam? za dve nedeli sum na ctg, zbuneta sum user posted image

clock-img

26.01.2011, 18:07

clock-img

Luci

pencil-img

2250

tnade kako mislis spored tebe 37.5 a spored doktorot 36 nedela? Se racuna spored datum na posledna menstruacija, od prv den na pocetok na posledna menstruacija se dodavaat +7 dena i 9 meseci i se dobiva krajniot termin za poroduvanje. Mene posledna mens.mi bese na 12 maj pa taka kraen termin za poroduvanje mi e 19 fevruari

Последни статии

article-img