за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
Kaлипсо, обиди се да го исфрлиш лебот и производите од брашно, како и пресното млеко. Многу често тие знаат да прават гасови и грчеви за време на бременоста. Појадувај многу овошје и пиј 3 литри вода на ден.
15.12.2010, 13:45
Calypso
1386
Без млеко не можам ден да поминам, ако не се напијам млеко не ми е денот а за тестенини иако имам голема желба се трудам помалку да ги јадам, заради киселините што ми ги прават. Како и да е, мислам дека ќе издржам... само понекогаш си мислам дека прцка во стомакот, кога ги осеќам цревата како кркорат
Фала за советот Анушка
15.12.2010, 14:06
nova_mama31
17
Devojki zdravo dali nekoja od vas imala iskustvo so opadnati trombociti?
Sve e drugo ok megjutoa trombocitite mi se opadnati od proslata kontrola...sega sum 28-29 nedela ..
malkucka se poduplasiv
pozdrav golem
15.12.2010, 15:27
arh_diz
7198
calypso obidi se da vidis sto najmnogu te pravi kiselini.Na mene blagoto mleko mnogu mi pomagase a jas nesakav da go mirisnam sekoj organizam e razlicen.
16.12.2010, 10:30
Popce
68
Калипсо тоа се спаѓа во „труднички радости“... па за мене не постои ништо посмешно од трудница (со мене на чело). Најсмешно што сум видела е трудница во поодмината брменост 8 или 9 месец, седната во Шехерезада со полна чинија слатки пред неа, а во рака држи пченка што почнала да ја јаде... Многу ми беше смешно, како да се видов во огледало. И како после да се немало гасови, а уште и потешко можеш да се контролираш. Без гајле, се е тоа нормално, затоа и се вика друго стање.
16.12.2010, 18:15
silve29
11
Еве и јас да ви пишам после подолго време. Сега сум 33 + недела и веќе станувам нестрплива, едвај чекам да го видам моето мало човече ама ке почекам уште неколку недели. Би сакала да ве замолам сите што имате такво искуство да ми пишете какво е породувањето со царски рез. Со е се во ред, но заради тоа што јас имам операција не колкот ми рекоа дека ќе морам да се породам со царски. Поздрав до сите, да ни се живи и здрави бебушките и наскоро да си ги изгушкаме
17.12.2010, 04:08
Bilence!
30
Zdravo na site jas eve sum vi pisam za da vi kazam vo ponedelnikot si ja rodiv mojata bebuska na 37+3 dena i dvete sme super sega sme domicka i da vi kazam premnogu lesno si pominav sabajleto vo 10 i polmi pukna vodenjakot vo 11 bev na bolnica sakav prirodno da se porosodam pa do 4 gi trpev bolkite i nemozev da izdrzam pobarav epiduralna i poslem si se iznaspav do sedum satot oti nisto ne custvuvav i kaj sedum i nesto pocnav so naponi da davam i vo 7 i 24 izleze mojata bebuska i poselem toa ic nemav maka pozdrav do site od mene i mojata bebuska EVGENIJA
17.12.2010, 18:09
tnade
304
cestitki bilence, golema da raste vasata princeza Evgenija
17.12.2010, 23:07
Libra
68
Cestitki Bilence,da e zdrava i ziva Evgenija! Da rasne srekna i vesela pokraj mama i tato. Inaku Evgenija bese eden od moite favoriti,megjutoa posle doooooooolgi diskusii resivme kerkickata da si ja vikame Mila,kratko i ednostavno . A Mila dojde na svet na 15.12. 2010 i gi ima najmilite ocinja. Srcka e
17.12.2010, 23:14
elka
87
cestitki Bilence i Libra neka vi xse zivi i zdravi kerkickite golemi da rastat i mnogu sreka da imaat
17.12.2010, 23:20
elka
87
jas da vi se pofalam denes bev na pregled i mi rekoa deka bebusot e super odgovara na 34 nedela i tezi okolu 2500 gr so glavceto e svrteno nadole i da si cekame posle 15 januari a jas se si mislev porano ke bide pa skoro se mu spremiv na bebusot i go cekav da dojde e sega mi e polesno uste ke si go galam meseto i nema poveke da se plasam inaku termin mi e 21 januari
18.12.2010, 19:57
rina13
1147
na pocetokot od poslednoto trimesecje sum,i doziveav sok.imam ekstremno visok puls nad 100 110 vo miruvanje, a krvnata slika katastrofalna,doktorot mi rece da pijam ampuli so zelezo cel mesec pa ako ne pomogne,togas me sovetuva da idam na kardiolog zasto mozno e srceto da nema dovolno kapacitet i da nemoze da postigne so ispumpuvanje na oksidirana krv ,postojano imam cuvstvo deka nema kislorod vo vozduhot se zamoruvam duri i so sedenje,a zgora na toa nastinata sum uzasno...vika so vakov puls nemoze da se ide na ragjanje...nikoj ne moze vo toj slucaj da garantira deka so dobro bi si pominale i jas i deteto..me intresira dali nekoja imala slicno iskustvo...nekoj sovet... se nadevam deka se ke ispadne dobro
18.12.2010, 22:03
riba79
683
moras da odis na kardiolog da te vidi za da ti bides spokojna..zemi tri pati na den po eden b6 da pies zasto toj mnogu smiruva..od toa sto si doziveala stres treba nekoe vreme organizmot da se vrati vo normala..izbegnuvaj kafinja zasto i tie go pokacuvaat pulsot..a za krvnata slika e mnogu dobro da jades po 3 pati na den 1kg med pomesano so seme od kopriva( se kupuva od bilna apoteka od karsi ujp)i eden ceden limon se zaedno mesas i jades..za zelezoto e super a i za celata krvna slika.se nadevam deka ti pomognav malku..
19.12.2010, 14:30
rina13
1147
blagodaram mn ke probam bas so toa kopriva i med valjda nesto ke napravam.
19.12.2010, 16:50
antonie
132
zdravo, ve zaboraviv malku ... nemam vreme.. koga prekrvarev vi pisav i zaminav. do vecerta se rodi moeto najmilo.pozz
19.12.2010, 22:12
Luci
2250
Cestitki Antonie, neka ti e zivo i zdravo, golemo da raste Kade se porodi, kako pomina. Stom si vo moznost pisi ni
20.12.2010, 08:17
elka
87
cestitki antonie neka ti e zivo i zdravo bebceto i golemo da raste
20.12.2010, 09:21
Bubba
142
честитки и од мене антоние, здрави и живи да сте со бебушот
20.12.2010, 14:31
silve29
11
Честитки до Биленце и до Антоние, нека ви се живи и здрави бебушките Рина, немој премногу да се грижиш. Знам дека не ти е сеедно, ама мораш да останеш смирена колку можеш повеќе. Се надевам дека после посетата на кардиолог и советите кои ги доби тука се ке се реши и се ке биде во ред. Рингерајки, сакам уште еднаш да ве замолам сите што можете да ми пратите искуства за породување со царски рез, бидејќи ке морам да се породам со царски. Не знам дали сте имале форум на таа тема, а мислам дека повеќе ќе ме смири искуство отколку некои општи податоци што ги има на интернет. Фала ви однапред.
21.12.2010, 12:11
Popce
68
Силве, моето искуство со царски е многу добро, не очекував така ама на крај иѕкеѕе беѕ никаков проблем. За 7 дена бев на нозе, и немав никакви проблеми ниту со рана ниту со било што друго.
21.12.2010, 19:13
none
491
kazete mi mesto za kiselini me utepa ovie denovi ne vo grloto nego kao da me pece nesto vo hranoprovodnikot ,jas napisav za ova nekade ama neznam kade ajde pomagajtesto da jadam
21.12.2010, 22:51
Luci
2250
None jas za kiselini piev Rupurut, samo toj mi pomaga, nisto drugo
21.12.2010, 23:49
silve29
11
Попче фала ти, ме утеши малку Се надевам и кај мене ќе биде ок. А ја мачкаше ли со нешто раната, за побрзо да заздрави?
22.12.2010, 09:20
Popce
68
Силве, ја мачкав раната со contratubex ама не баш редовно. А иначе раната не се ни познава пошто е лепена и е многу ниско, а вкупно има 10 цм во должина.
23.12.2010, 09:00
arh_diz
7198
ИЗВОРНА ПОРАКА: silve29
Честитки до Биленце и до Антоние, нека ви се живи и здрави бебушките Рина, немој премногу да се грижиш. Знам дека не ти е сеедно, ама мораш да останеш смирена колку можеш повеќе. Се надевам дека после посетата на кардиолог и советите кои ги доби тука се ке се реши и се ке биде во ред. Рингерајки, сакам уште еднаш да ве замолам сите што можете да ми пратите искуства за породување со царски рез, бидејќи ке морам да се породам со царски. Не знам дали сте имале форум на таа тема, а мислам дека повеќе ќе ме смири искуство отколку некои општи податоци што ги има на интернет. Фала ви однапред.