за да обезбедиме он-лајн сервис, анализа на користење, системи за рекламирање и функционалности нема да можеме без употреба на колачиња. Со континуираното користење на страницата, се согласувате со колачињата.
dushice mila e mn ubavo ime,i jas doglo t.e 8 meseci od mojata bremenost sakav da se vika taka arno ama sekoe 2 devojce se vika taka i si rekov deka ke i dadam drugo ime i se vika antonia,od iminjata sto si gi pisla glasam za kaja prekrasno ime i te podrzuvam deteto e tvoe i treba da se vika kako ti sakas...a libra.n srna e mn ubavo ime mn se cudat demek e kako srna ama mene mi edno od najubavite iminja jas sum kuma na devojce sto se vika srna i veruvaj deka devojceto si go nosi imeto taka neznicko milicko krotko bas prava srna...a veruvam deka i na tvoeto devojce ke mu stoi imeto
29.06.2011, 18:05
libra.n
645
Thx rina13
29.06.2011, 18:23
mamicka77
1280
ИЗВОРНА ПОРАКА: dushice
inace uste se mislime za imeto so mm toj saka kumot da kaze a jas mu vikam jas si gi trgam bolkite i sakam nie da odlucime a iminjata se MILA , MIA, KAJA, KAMELIJA
mene MILA mi se najveke sviga i do 4 mesec so mm vikavme deka ke se vika taka no toj eden den na rabota se setil deka mojata pokojna baba se vika MILA i rece deka ne saka bidejki ke bide podnoveno a nie ne sakame da podnovuvame na dedovcite i babite a mene ni na kraj pamet ne mi tekna za toa i zatoa sega toa ime go isfrlivme i se dvoumime pomegu EVA, ENA, IVA I BISERA
29.06.2011, 18:31
mamicka77
1280
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikitina
a da prasam kako se vikaat bebuskite na blond i na heba za lidina procitav deka e andrej
на Блонд се вика Јован, за хеба не знам.
super bas ubavo ime stavila Blond na nejzinoto since Jovan i Filip bea nasite favoriti ako nosev since
29.06.2011, 19:08
Lara2224
244
Sto ubavo! Jovan! Celo vreme mm smisluva nekoi moderni i kratki iminja, a jas mu vikam ke vidis koga ke iskoci sigurno ke lici na Jovance :D
29.06.2011, 20:02
kikitina
233
Само што се вратив од шопинг , си ги купив првите алиштенца за мојата принцезичка . Колку за почеток земав два пара шпикозни, три бодиња, три пара чорапчиња, лигарче. Сакав пижамки, бекнички и пантолончиња со стапалки, ама немаше во Џамбо, многу мал избор за бебе, повеќето од облеката е за повозрасни деца. Здравје во сабота ќе ја посетам Стружанка, мм вчера ми донесе список што се има таму, а и пристапни се цените. Многу сум среќнааааа .
29.06.2011, 20:20
Lara2224
244
Jas i uste nesto zaboraiv da vi kazam... Pokraj toa so na sekoe iskacanje si kupuvam po nesto so mi se svigja za bebusko, denes so mm vlegovme vo Chicco po igracki za nas (da i nie si igrame, posebno on) a si iskocivme so kolicka! Mm se vozbudi poso si ja najdovme istata so ja gledavme na bebe saem ama togas ne ja zemavme... Sega bebco definitivno moze da iskaca, se mu e spremno, a bogami i jas i on sme spremni, samo od nedela nataka, da si se vratime za Sk.
Znae li nekoj kako e sega so novata ginekologija, kaj se lezi posle poragjajot? znam deka poragjanjeto e uste vo starata, ama se premestija li bar za lezenje posle toa vo novata?
29.06.2011, 20:39
Maca25
7558
Денес бев на клиника и видов дека има дел во новата што работи, тој за ЦТГ односно амбуланта, а мислам дека родилките си се уште во старата зграда.
29.06.2011, 21:47
dushice
212
dali e kasno da se zemat brisevi vo 35nedela i 4 dena tolku ke imam jas koga ke mi zemaat strav mi e da ne e kasno sto mislite vie
29.06.2011, 22:02
mamicka77
1280
dali e kasno da se zemat brisevi vo 35nedela i 4 dena tolku ke imam jas koga ke mi zemaat strav mi e da ne e kasno sto mislite vie
dushice ne ne e kasno i na mene doktorkata mi kaza vo 36 nedela
29.06.2011, 22:02
Calypso
1386
Lidina, честитки за синчето, да е здраво и живо и големо да расте!
Dushice, не е касно за брис... и јас некаде 35-36 недела правев анализи на брисеви.
29.06.2011, 22:07
lady_bug
204
aj neka mi pise nekoja idna mamicka dali e zapoznaena so bolki vo grbot i kicmata abe lugje nz sto mi stana legnam i edvaj stanuvam grbot mi se rascepi mislam a i mi se kaci vrz vnatresnite organi a pogotovo na zeludnikot uffffff majkata dali e vo red ova????bas bi sakala da znam
29.06.2011, 22:29
varja
12
lady_bug vo red e da boli- zaradi tezinata sto ja nosime se izmestuva r'betot. I mene mnogu cesto me boli mada poveke me bolat kolkovite-kako igli da imam vo niv. Lek za bolki vo kicmata 100% proveren ti e list od zelka go stavas nad mestoto sto te boli i ke osetis golemo olesnuvanje navistina ova - jas postojano si imam zelka vo frizider
29.06.2011, 23:06
lady_bug
204
ИЗВОРНА ПОРАКА: varja
lady_bug vo red e da boli- zaradi tezinata sto ja nosime se izmestuva r'betot. I mene mnogu cesto me boli mada poveke me bolat kolkovite-kako igli da imam vo niv. Lek za bolki vo kicmata 100% proveren ti e list od zelka go stavas nad mestoto sto te boli i ke osetis golemo olesnuvanje navistina ova - jas postojano si imam zelka vo frizider
sveza zelka????ok toa ni eke izdrzime jas soprugot go teram malku da me izmasira pred spienje i ba smi ide ubavo sega se izbanjav i vece nemozam da sedam odam da sredam kosa i se citame utre zdravje boze LEKA NOC
29.06.2011, 23:07
mamicki
1111
Утре конечно ќе ми го закажат датумот за царски рез, ем се радувам, ем ми е страв
29.06.2011, 23:18
jana81
450
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Утре конечно ќе ми го закажат датумот за царски рез, ем се радувам, ем ми е страв
a koja nedela si ti sega i za vo koja nedela ke ti zakazat
29.06.2011, 23:20
jana81
450
ИЗВОРНА ПОРАКА: jana81
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
a koja nedela si ti sega i za vo koja nedela ke ti zakazat
izvini mi se cini vo 38 nedela imase napisano sega mi tekna ako ne sum greska
30.06.2011, 00:35
mamicki
1111
Vo 36 sum, a kje me secnat vo 38
30.06.2011, 01:14
Jule0712
79
lady_bug i jas puknav veke od bolka vo grbot nemozam da disam navecer od sto me boli i kako sto vikas ti mislam deka bebeto se kacilo nad zeludnik mnogu mi e tesko navecer nemozam da fatam pozicija za da zaspijam po cela nok se vrtam vo krevet s'klet me faka veke
30.06.2011, 09:16
libra.n
645
Decki se razraniv od cesanje po celo telo....se me cesa, me nervira, mi idi kozava da i ja otkornam
30.06.2011, 09:31
Maci3
86
ИЗВОРНА ПОРАКА: libra.n
Decki se razraniv od cesanje po celo telo....se me cesa, me nervira, mi idi kozava da i ja otkornam
Либра душо,а од што се чешаш?
30.06.2011, 10:38
emilija28
13
Cestitki za bebuskite na heba lidina i blond neka se zdravi i zivi i golemi da rastat
30.06.2011, 10:48
sandriana RR
2924
Fala vi za spodelenite iskustva. Vcera i mene mi zemaa kontrolen bris za ureaplazmata, otkako zavrsiv 1 nedela terapija so sumamed i mycoril vagitorii; ke znam rezultat za 1 nedela. A za chajot-pijam od brusnica, ama ne tolku chesto-po 200ml dnevno-ne sum bas na chisto za efektite na teinot vrz plodot. Ostanuva samo da se nadevam na najdobro dodeka stigne rezultatot. A shto se odnesuva na muabetot za bezbojniot iscedok-go imam i jas i toa veke podolgo vreme (bas kako vodicka e), a kolicestvoto na plodova voda mi e optimalno, shto znaci deka verojatno si e nekoja fizioloska sostojba za bremenost. Imajte si site ubav den
30.06.2011, 12:15
lilicka
866
libra.n и јас се чешам ко луда цела сум шпарки од чешање,буквално цело тело ме чеша а незнам од што ова ми се случува последниов месец ќе издржиме уште малку!!!