Melanija RR -> RE: Испитувања во бременоста (30.1.2015 14:03:57)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: gina a denes od 9 sabajle do dva satot nemozev da zavrsam rabota so tranzfuziologov kaj nas sto eden za potpis da mi gi refundirat parite za frahiparin tri pati i se vrativ pa taka mi potpisa mi vikase ne gi refundirale pojdov vo fondot mi kazaa deka mi gi refundirale parite i aj sega razberise a Gerasimova mi rece da ispitam na drzavna vo skopje steknata trombovolija hemostaza, D-dimeri, AT3, proteinC,Protein S, La i AFA e sega sakav da ve prasam kaj koj tranzfuziolog da zakazam i kolku vreme se ceka za rezultatite i dali tamu treba da mi potpisat za frahiparin sami ili jas treba da im kazam deka treba do kraj da gi primam e sega Gerasimova mi rece po moznost odi kaj albanec polesno potpisuvaat drigite da ne ti pravat problem se izvinuvam ako ne e mestoto za ovde ova poslednoto sto go pisav za tranzfuzilogija ИЗВОРНА ПОРАКА: gina denes gi zedov rezultatite od mikrobioloskite brisevi se se super nemam nikakva bakterija e sega sti ispituvav za hiv,hbs ag se negativni i ima Anti Rubella IgM negativen i Anti Rubella IgG pozitiven 105 IU\ml i zdola ima komentar pozitivenTITAR >10 IE\ml e sega sto e ova zagrizena sum ИЗВОРНА ПОРАКА: kika*mika Zenicki Dimeri vo 20 nedela mi kazaa zadolzitelno e na klinika vo sk ,navistina ? Inaku brisevite mi se ok mikrobiokloskite , na Pap Candida , staviv eden Canesten , uste tri nedeli na vtoriot skrining , uste ne se pokazuva sto e bebus .....samo da e se ok ИЗВОРНА ПОРАКА: Malecka23 Dimerite se pravat vo 27nedela ne vo 20 kolku sto znam, ИЗВОРНА ПОРАКА: Mihaela 2010 Jas ke bidam 29 nedela koga ke gi pravam..togas mi zakazaa..ima nesto problem?? ИЗВОРНА ПОРАКА: jasmina 25 gina ne e nisto iGM E stara infekcija si go prelezala virusot bitno e igm da e negativno i kaj mene bese istoto ne se sekiraj vo red se rezultatite...poz ИЗВОРНА ПОРАКА: kika*mika Znaci ne sum razbrala dobro , megjuta sepak zadolzitelni se taka ? Vo prvata bremenost ( pred tri godini ) ne pravev voopsto takvi ispituvanja , nemase potreba ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful Ме збунивте и мене со димерите, си викам кај сега во 20 недела, а јас 23+1... Како да памтам матичната дека ми кажа после 24 недела треба сите трансфузиолошки, значи таман ќе бидам. Во вторник ќе одам да направиме контролен брис за стрептококата (аман веќе) и да ми закаже. kika*mika, мислам дека не се задолжителни, но секако се препорачливи, не ги избегнувај.
|
|
|
|