RE: Последно прочитано (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Наше секојдневие >> Уметност

Порака

lilit -> RE: Последно прочитано (29.1.2010 15:33:44)

а мами од каде ја зема од матица?јас веќе двапати одев таму ама морам уште еднаш.Ја купив петтото дете ама сега ми е страв да ја читам од тоа што го пишувавте зошто сум[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

mami -> RE: Последно прочитано (29.1.2010 15:35:53)

За Петтото дете почекај да се породиш те молам, да не читаме дека си добила болки предвреме жити се[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

а оваа другава, да од Матица, ама не е  изложена туку беше на високата полица веднаш до касата што е, или побарај им ја ке ти ја даат, јас случајно ја здогледав и насловот ме заинтригира

pacuvce -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:04:42)

ИЗВОРНА ПОРАКА: pacuvce

Сега ќе почнам да ја читам „Под мермерно небо„ од Џон Шорз...Книга за Таџ Махал...Впечатоци,после читањето...[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ја прочитав...И немам зборорви...Прекрасно,убаво...Приказна за стара Индија,за градењето на Таџ Махал,за љубовта која се родила при тоа,а била вешто криена од сите...Сеуште сум под импресии...
Сега ќе ја почнам „Сопругата на дипломатот„ од Пам Џеноф...Ајде,после читањето повторно ви пренесувам впечатоци...

mami -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:08:23)

Ја читам Ловец на змејови..интересна книга сега за сега- некаде до средината сум...

Пацуфче, нели за раѓањето на Таџ Махал се зборуваше и во Дванаесеттата сопруга? Или мене нешто ми се помешале?

majka 79 -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:10:48)

i jas ja kupiv " soprugata na diplomatot " ama uste ja nemam cepnato. nikako da stignam do nea.
pacuvce citaj ja i pisi, mozebi ke me nateras pobrzo da ja zemam v race.
inaku na rabota koga imam lufta ja citam "vo pregratka na svetlinata"- pocetokot interesen, no kako gi vrtam stranicite ponatamu se pomalku mi se dopaga.

pacuvce -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:11:32)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mami

Пацуфче, нели за раѓањето на Таџ Махал се зборуваше и во Дванаесеттата сопруга? Или мене нешто ми се помешале?

Јас таа книга ја немам читано...Не знам,можеби...Ако е така,баш би сакала да ја прочитам,да видам повеќе страни на оваа приказна во врска со Таџ Махал...

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka 79

pacuvce citaj ja i pisi, mozebi ke me nateras pobrzo da ja zemam v race.

Договорено...

mami -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:13:20)

ооо па ќе морам и јас да си ја земам Под мермерно небо, па ке споредуваме[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tanja K. -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:14:57)

Vo "pod mermerno nebo" se zboruva za Tax Maxal,ne vo 20 sopruga.Inaku prodolzenie na ovaa e praznikot na rozite.

Tanja K. -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:16:07)

Prekrasna prikazna.Citajte pa kazete dali e dobro.

Tanja K. -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:18:37)

Mozam da vi predlozam uste edno dobro cetivo:Zaboravete deka ste imale kerka-detska radost.Mnogu e dobro.Naslovot me namami da ja procitam i svativ deka ne e vo bukvalna smisla "zaboravete deka ste imale kerka".Zatoa i tie sto se so sinovi da ja procitaat.

majka 79 -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:28:20)

јас имам двајца синови , а премногу посакував керка.
ке ме утеши книгата или ке ме разочара?

Tanja K. -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:34:42)

Vo koj smisol.Sama kerka si pisuva pismo do roditelite,so naslovot na knigata.Zemija i ke kazes dali e dobra.

majka 79 -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 0:41:30)

aaaaaaaaaaa toa e nesto drugo. mene naslovot poinaku me asocirase.

Еца -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 1:08:16)

"Не губете ги нервите поради ситни нешта... бидејќи тие се само ситни нешта" - Ричард Карлсон

многу добра книга која мене многу ми се допадна

jovanka -> RE: Последно прочитано (8.2.2010 12:10:34)

TOP KNIGA-mala primena od pisuvanoto dava rezultati
ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца

"Не губете ги нервите поради ситни нешта... бидејќи тие се само ситни нешта" - Ричард Карлсон

многу добра книга која мене многу ми се допадна

pacuvce -> RE: Последно прочитано (16.2.2010 21:03:33)

ИЗВОРНА ПОРАКА: pacuvce

Сега ќе ја почнам „Сопругата на дипломатот„ од Пам Џеноф...Ајде,после читањето повторно ви пренесувам впечатоци...

Ја завршив и оваа...Ќе кажам само:Интересно,интересно,интересно...Секако прочитајте ја...

***Lide*** -> RE: Последно прочитано (16.2.2010 21:47:58)

mene poseben vpecatok mi ostavi trilogijata od DJin Sason-- Preincezata Sultana , Kerkite na princezata Sultana i Tajnite na princezata Sultana(taka mislam deka bese naslovot na tretiot del) zosto vo nasata gratska biblioteka nikako ne mozam da ja nacekam slobodna ovaa kniga dvata dela se mnogu ubavi
procitajte gi[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lilit -> RE: Последно прочитано (16.2.2010 22:26:30)

Трчај дома не те остава да не ја дочиташ.Сега ја читам Роденденски приказни од Харуки Мураками па ке пишам подоцна.

mami -> RE: Последно прочитано (17.2.2010 9:02:38)

Ааааа Лилит, Трчај дома ја прочитав во еден здив, едноставно неможев да ја оставам... Прекрасна книга, на крајот и си плачев дури

mamasane -> RE: Последно прочитано (17.2.2010 9:17:19)

Скоро ја читав Ќерката на чуварот на спомените, прекрасна емотивна книга која на која навистина човек не може да остане рамнодушен. Малку читав па малку повеќе си плачев и така до крај. Тоа една од најубавите книги што сум ги прочитала.

mami -> RE: Последно прочитано (10.3.2010 8:44:13)

Ја прочитав Ловец на змејови и само што ја завршив- Ќерката на Магда. Можам само да кажам- прекрасни книги, прекрасно опишани животи за време и по двете војни...Прекрасно, јас сум воодушевена и од двете и топло ги препорачувам

April -> RE: Последно прочитано (16.3.2010 20:43:17)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamasane

Скоро ја читав Ќерката на чуварот на спомените, прекрасна емотивна книга која на која навистина човек не може да остане рамнодушен. Малку читав па малку повеќе си плачев и така до крај. Тоа една од најубавите книги што сум ги прочитала.

моментално ја читам...одамна ја имам дома, ама никако да стигнам...навистина впечатлива и тешко се остава....

April -> RE: Последно прочитано (16.3.2010 20:45:10)

ИЗВОРНА ПОРАКА: lilit

Сега ја читам Роденденски приказни од Харуки Мураками па ке пишам подоцна.

Харуки Мураками многу ми се допаѓа [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

pacuvce -> RE: Последно прочитано (16.3.2010 20:48:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: April

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamasane

моментално ја читам...одамна ја имам дома, ама никако да стигнам...навистина впечатлива и тешко се остава....

Јас веќе ја прочитав...Малку не ми се допадна крајот...Се се заврши во последните пет страни...А инаку е убава книга!!!

viksa -> RE: Последно прочитано (16.3.2010 20:50:14)

леле неколку месеци немам ништо прочитано а инаку многу сакамм да читам.Последно нешто што го прочитав беше: Калуѓерот што го продаде своето ферари. Добра книга....

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3 4 5   Следна страница >   >>