RE: За најголемите христијански празници-Бадник и Божиќ (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Наше секојдневие

Порака

Martins mom -> RE: За најголемите христијански празници-Бадник и Божиќ (6.1.2014 16:01:08)

Малце офтопик јас, се е тоа убаво на трпезата...и јас сум за битолски питулици со лукче (кој пробал-знае), ама не знам дали смеам дека дојам да јадам лук?
Имам сарма (зелката не ја јадам заради доењето[sm=smiley19.gif]), зелниче со праз, туршија, оревчиња, овошје свежо и суво и десерт ете нееемааа[sm=smiley36.gif]
За многу години да е!!!

mommy_angels RR -> RE: За најголемите христијански празници-Бадник и Божиќ (6.1.2014 16:46:50)

Вечерата скоро е готова [sm=bravo.gif]
Зелникот со праз испечен,гравчето при крај и уште рипчињата да ми се допечат.Лебчето со паричка годинава сама го направив,а на трпезата уште ќе има туршија,костени,суво и свежо овошје и благичко(нормално)[sm=zz_cloud9.png].Ајде уште малку и да си вечераме.
Пријатна вечера мили РР-јки ,среќа и благосостојба во вашите домови.

Палешка РР -> RE: За најголемите христијански празници-Бадник и Божиќ (6.1.2014 17:16:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR

Малце офтопик јас, се е тоа убаво на трпезата...и јас сум за битолски питулици со лукче (кој пробал-знае), ама не знам дали смеам дека дојам да јадам лук?
Имам сарма (зелката не ја јадам заради доењето[sm=smiley19.gif]), зелниче со праз, туршија, оревчиња, овошје свежо и суво и десерт ете нееемааа[sm=smiley36.gif]
За многу години да е!!!

Мислам не е забрането да се јаде лук, но млекото нели има вкус на тоа што јадеме, па може да не ти цица бебето. Но тоа ако изедеш многу може да биде, мислам од малку нема ништо.
Јас сум јадела питулици и во Прилеп се прават, но јас не знам да ги правам [sm=smiley36.gif], а многу се убави [sm=smiley20.gif]

Mihaela 2010 -> RE: За најголемите христијански празници-Бадник и Божиќ (7.1.2014 11:11:37)

Nie vcera ne proslavivme ko sto treba, mm cel den i cela nok bese so T od 39 i poveke, no sepak krsevme lepce i pariceto padna kaj dedo Boze, pa so gospod napred. denes isto sme doma me se lecime

Страница: <<   < Претходна страница  3 4 5 6 [7]