zami -> RE: дали би се срамеле од околината доколку забремените сo IVF (12.1.2010 15:46:23)
|
koga lezev vo Sistina, imase edna devojka koja mlada, bez mnogu obidi da zabremeni, bese dojdena za invitro tretman. I si se smeevme deka za nekoja godina koga decata ke prasaat kako se pravat bebinja ke im raskazuvame za epruveti i sl. ne mislam deka toa e bauk, tuku e napredna tehnologija vo medicinata. jas na primer mnogu sakam bliznaci, i koga standardot bi mi dozvolil, bi otisla na invitro samo za da mi napravat bliznaci. ili naskoro koga ke moze da se bira i polot na deteto, ako nekoj koj ima tri kerki, zosto ne bi se resil na invitro za da dobie sin. snaa mi koja se posreki so maz na 37 godini, i rodi invitro bliznaci, velese, nemam jas vreme da mislam na vtoro, vaka podobro dve naednas. i taka natamu ima milion primeri, kade invitroto e opravdano ne samo kaj tie sto nemozat da zabremenat po priroden pat tuku i kaj mnogu drugi. a bidejki sekogas glasam za toa decata da ja znaat celataq vistina i nistop pomalku od toa negledam zoisto ne bi znaele na koj nacin se zacnati, normalno, na adekvatna vozrast za da go razberat toa.
|
|
|
|