Во што живете? (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Наше секојдневие

[Анкета]

Во што живете?

Куќа
  54% (60)
Стан
  45% (50)

Вкупно гласови: 110
(Последен глас : 21.8.2014 15:43:13)
(Гласањето трае до: -- )

Порака

Еца -> Во што живете? (9.5.2009 6:11:34)

Дали живеете во куќа или стан,и дали имате комоција,односно дали ви е доволен просторот? Колку членови сте и дали би сакале да промените нешто на оваа тема.

mami -> RE: Во што живете? (9.5.2009 10:47:16)

би го сменила фактот што живееме во заедница..а за тоа мие доволен и еден стан со соба и купатило, ништо повеќе...се додека сме сами ние тројца

mis. -> RE: Во што живете? (9.5.2009 20:06:32)

Живеам во куќа со прекрасен двор каде може син ми слободно да игра заграден и заштитен без да се плашам дека ќе истрча на улица.во куќата има дневна,трпезарија,кујна,спална,детска соба и две купатила што ми е доволно за моето семејство кое брои 4 членови:јас,мм и два сина.

niki -> RE: Во што живете? (10.5.2009 0:01:10)

Ziveeme vo kuka pod kirija, na dva kata, dolu dnevna so kujna i trpezarija i edna spalna koja sega ja koristime ko igroteka i gore ni e spalnata i detskata, 1 kupatilo i 1 WC i imame ogromna terasa ama ja delime so lepenkata do nas, a dvor nemame. Bi ja smenila bidejki ja delime terasata a i nekako mnogu ni e golema kukava nie sme trojca. Inaku mnogu mi se dopaga idealna e za semejstvo dovolno prostrana i mnogu dobro planski organizirana.

Nikolina -> RE: Во што живете? (10.5.2009 1:33:42)

se slozuvam so mami bi smenila samo toa sto ziveeme vo zednica i ponekogas mi smeta sto ziveeme vo centar bidejki ima mnogu guzva mnogu ucilista dve sredni i edno osnovno....ama pa nekogas mi odgovara bidejki se mi e blisku.a inaku ziveeme vo ubava i golema kuka na dolniot sprat se svekrvami i svekormi a na gornoit sme nie imame spalna,kujna so trpezarija,dnevna,kupatilo,ogromen salon koj vo idnina planirame detska ili spalna i dve terasi toa na nasiot sprat a na dolnito ima isto taka.

biljanaM -> RE: Во што живете? (10.5.2009 1:37:53)

Ние живееме во куќа на два спрата, горе сме ние, а на долниот спрат свекрва ми, свекорот не е во МК, и девер ми. Мислам дека за сега ни е добро, сакаме да си го реновираме купатилото и да спремаме детска соба за сонцето ама понатаму, да завршам веке еднаш со фахот, кујната ми е добра и спалната ми е средена.

delfinka -> RE: Во што живете? (10.5.2009 11:47:37)

ziveeme samostojno samo jas i soprugot vo cetvorosoben stan,no planirame da si kupime pogolema kuka bidejki imame vo plan naskoro da go prosirime semejstvoto!
za sega ni e mnogu ubavo,za ponatamu kako  ke kaze bog!

natasha -> RE: Во што живете? (30.5.2009 14:49:25)

ziveeme vo prekrasna kukicka so ubava gradina kade so mozat LUKA i Leon da si igraatmada mislam deka goleminata na kukata ili stanot ne e tolku biten kolku so e bitna slogata i megusebnata komunikacija se drugo e relativna rabota[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

agnes77 -> RE: Во што живете? (30.5.2009 15:18:21)

Ziveeme vo kuka [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Боцко -> RE: Во што живете? (30.5.2009 15:38:19)

нашето трочлен семејство живее во стан во центарот на скопје. станот е трособен, односно со две спални и некаде околу 60-тина квадрати. реалитвно е комотно, важно е тоа што стефан од првиот ден има своја соба и навистина ја чувствива за свое царство. локацијата и соседите би можеле да бидат подобри, но кога го купувавме не знаевме во што се впуштаме. сепак, за сега е добро, убава отскочна штица за уште подобро и поубаво.

Natasha5 -> RE: Во што живете? (30.5.2009 17:31:38)

Ziveeme vo kuka jas maz mi i svekrva mi.Devermi e vo stranstvo.Kukata ni e malce tesnikava posebno sega koga ocekuvame nov clen.Megutoa imame pogoooolema kuka vo Volkovo i e mnogu ubava i siroka pa vo idnina planirame zdravje da ziveeme tamu.

penelopa -> RE: Во што живете? (19.8.2009 15:55:28)

Nie živeeme vo ednoipol soben stan...zasega sme trojca-jas, maž mi i kučeto[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]....planirame dečinja ama mislam deka tesno ke ni bide tuka[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...mora da barame nešto pogolemo[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

arh_diz -> RE: Во што живете? (19.8.2009 16:49:07)

Nie ziveeme vo stan dupleks sami so soprugot . Jas porano ziveev vo kuka i mi nedostasuva dvorot:)

acka -> RE: Во што живете? (19.8.2009 18:23:05)

nie ziveeme vo kuka na 1sprat e svekor mi i svekrva mi na vtoriot sme jas i mm mi a dever mi planira da odi vo stranstvo tuka mu bilo tesno. ima golem salon,kujna so trepezarija,dnevna soba,detska soba i kupatiloto sega planirame da go prosiuvame.super ni e sega pa mozebi ponatamu ke si kupime stan samo za nas trojcata.

nadica -> RE: Во што живете? (19.8.2009 19:35:02)

во куќа на два спрата со внатрешни скали и се е во ред иако зивееме во заедница освен за чистење[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

profesorica -> RE: Во што живете? (20.8.2009 7:56:33)

Живееме во куќа во Волково и супер ни е имаме комоција само што е далеку стопански двор горе на брдо во Волково и малку е недостапно, а и за продавница преба до доле до патот да се симнуваш, инаку е супер, почист е воздухот, помирно е и посвежо.Е да ќе заборавев исто што ми смета е што има многу инсекти особено комарци и тие ми се некад причина за непроспиена ноќ особено во комбинација со честите будења на Дамјан.

Adrijana -> RE: Во што живете? (20.8.2009 10:06:48)

Nie ziveeme vo dve ipol soben stan, ima dve golemi sobi i edna taka malecka soba. Zasega sme cetvorujca,od noemvri zdravje so [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] ke sme 5. svekrva mi e vo ednata golema soba, a voedno tamu e i kujnata, deverot e vo maleckata, a ni sme vo drugata golema soba. I ne da ni e tesno tuku mislam ke se zagusime, sto e malku malku e. Planirame da kupime kuka kaj sto site ke si imame poseben sprat, pa se nadevam deka toa ke se sluci naskoro.

Adrijana -> RE: Во што живете? (20.8.2009 10:08:47)

A i zaboraviv da napisam deka ne da nemame privatnost, tuku i vo minus e otidena, sami ne sme bile od koga se zemavme[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mami -> RE: Во што живете? (20.8.2009 10:14:43)

потполно те разбирам...стискам палци побрзо да се сместите сами некаде со бебушот и да уживате во своето малечко семејство

Joka -> RE: Во што живете? (20.8.2009 10:19:13)

Nie ziveeme vo kuka imame golem salon, spalna i detska taka da ni e super[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] 

Adrijana -> RE: Во што живете? (20.8.2009 10:23:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mami

потполно те разбирам...стискам палци побрзо да се сместите сами некаде со бебушот и да уживате во своето малечко семејство

Fala mami, i jas se na toa mislam, si vikam duri i da ne e golem prostorot, ama barem da znam deka e nas, a vaka guzva so da ti zboram.

mother 29 -> RE: Во што живете? (10.9.2009 14:04:34)

nie zivee vo kuka,na II sprat sme so poseben vlez,dole se roditelite na mm.golemo i siroko ni e,a koga se zedovme -renoviravme.....ni ostana uste detskata..ama sega kaj i da e ke ja napravime:)

mina_m -> RE: Во што живете? (9.12.2009 4:16:59)

sami vo kuka ziveeme golem prostor imame so golemo otvoreno predsobje ,dnevna ,golema kujna so trepezarija i plus uste eden del otvoren kaj trepezarijata kako za uste edna dnevna,4 spalni ,koja sto ednata spalna koja ja koristime e so golemo kupatilo,vo hodnikot imame uste edno golemo kupatilo so dgakuzi i tus kabina i uste edno pomalo gostinsko kupatilo,i sto e najvazno dvorce ne mnogu golemo so ogromna terasa.

Julie1 -> RE: Во што живете? (20.10.2010 23:06:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: anebebe

E pa moi RR sakam da ve prasam dali bi sakale poveke da ziveete vo kuka ili pak vo stan.Jas eve posto i dodeka bev kaj moite ziveev vo golema kuka a sega  i koga sum mazena ziveam vo uste pogolema so golem dvor nemozam da se zamislam da se zatvoram ,,6ti kat ,, i da sum tamu po celo vreme .                                                  Ajde kazete vase mislenje, koe bi bil vasiot izbor dokolku bi mozele da birate ,vo kuka ili stan 

lb81 -> RE: Во што живете? (21.10.2010 0:53:55)

Pred da se mazam ziveev vo kuka a eve veke godina i dva meseci vo stan so sveki  ,mm i sinceto vo trosoben stan.Pa luge seuste nemozam da se priviknam na stanov se mi e tesno  i natrupano vo regalot.Mi nedostiga kukata i dvorot mnogu edinstvena negativna strana  za kukata sto ima poveke za cistenje inace e nesporedlivo podobra za zivot.

Страница: [1] 2 3 4   Следна страница >   >>