niki -> RE: вистината или не? (20.10.2009 17:21:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mother 29 kога Марко беше 3-4 месеци .качив 40 температура и морав една нок да одлежам во болница.не и кажав на мама оти знаев дека нема да спие цела нок!и после тоа ми пререче како сум можела да не и кажам,....а јас се добронамерно..... сега свакам.... да не ми каже некој нешто во врска со Марко ..лелел..узбуна кревам![image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Јас бидејќи сум многу далеку од дома, мајка ми со никакви мои проблеми не ја замарам, таа на толкава далечина никако не може да ми помогне и само би се секирала. Е сега компарацијата што ја правиш со сопственото дете, можеби си во право, но сепак постои голема разлика, детето ти е мало, а ти си возрасен човек кој знае за себе да се грижи, па оттука не гледам причина секогаш да ја кажуваш вистината и со тоа само безпотребно да вознемируваш некого. Сепак за мене е едно некој нешто да те праша и да очекува искрен одговор,а да не го добие, а сосема друго е да премолчиш нешто за да заштитиш некого во ситуација кога самиот неможе да ти помогне.
|
|
|
|