Отворено посвојување (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Посвојување, згрижувачки семејстваПорака


agnes77 -> Отворено посвојување (25.3.2011 16:55:33)

во Мк (исто така во Сло) има затворено посвојување ... нема контакт помеѓу биолошки родители, деца и посвојители ... но во некоји земји не е така, постоји отворено посвојување ... open adoption     adoption.com/questions/what-is-open-adoption

ме интересира ваше размислување  за оваа тема
tin* -> RE: отворено посвојување (26.3.2011 19:39:12)

Jas sum za otvoreno posvojuvanje, mislam deka kje se izbegnat mn. traumi na pr. doznavanje na deteto deka e posvoeno( iako se preporachuva da mu se kazi na deteto uste koga ima 3, 4 god site krijat, a toa sekako kje se doznae porano ili podocna) pa baranje na bioloshkite roditeli, pa vospostavuvanje kontakti, prifakjanje i tn.
agnes77 -> RE: отворено посвојување (27.3.2011 12:29:27)

тин, јас мислам исто така ... сите забораваме колку тешко е тоа ако не знаеш нништо за себе  ... примјер, оди на лекар, лекар те праша за медицинска историја во семејство ... посвоени луѓе што да рече, немаат информации за болест во семејтвото ... и то е само еден примејр 
Страница: [1]