mis. -> RE: Лекарства за време на доењето (27.9.2009 19:51:21)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mimicka Ме касна оса и бидејќи ми се појави алергиска реакција морав да примам Урбазон 40 инекција. Докторот што ме прими на итна ми кажа дека не е штетно да дојам по инекцијат. Додека педиатарот ми кажа дека морам да прескокнам едно доење што е тешко остварливо бидејќи ние сме само на мајчино млеко сеуште. Незнам што да правам . Совет ИЗВОРНА ПОРАКА: srekna mama урбазон се излачува во мајчиното млеко,па можеш да се измолзиш еднаш ,а на бебушот да му дадеш чајче бекутан,нема да има проблем.мене педијатарот ме советува ,откако ке направиме 4 месеци да почнеме со сокчиња,па можете и вие. ИЗВОРНА ПОРАКА: anica мимичка мислам дека држи советот на срекна мама ИЗВОРНА ПОРАКА: STRUMFETA Mamickaa,i jas imav problem so edni apcinja koi morav da gi primam.Mi kazaa deka moze da prodolzam da dojam,samo da vnesuvam poveke voda.I piev poveke voda ama sin mi mnogu pocna da povraka vo toj period,sto znaci deka sepak ne e deka ne vlijaat na nego. a za cajce i jas davam sega poretko,a sokcinja i kasicki pred 2 dena pedijatarot mi rece nema potreba da zapocnuvam-rano e.A inaku sin mi ima 4 ipol meseci
|
|
|
|