meU87 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.7.2012 9:50:32)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: new york zdravo padme, eve i jas sum 12 nedela i nekolku dena. Vcera pravev skrining kaj d-r Gordana vo sistina i mi rece deka e ok bebeto. mu merase nuhalen nabor, nosna koska i nekoja venicka. i mene mi rece vo 16 nedela za brisevi. gi zemaat onie standard brisevi, klamidija, vaginalni, ureoplazma i mikoplazma. i eventualno pap test ako ne si zemala odamna. sakav da te prasam, ti rekoa li da go pravis onoj prisca test preku krv, sto se pravi vaka negde poslemerenje so ehotot. Mene ne mi rece da go napravam, samo ok se merkite i toa. A slusam nekoi i preku krv ispituvaat? Aj pisis mi te molam..pozdrav Доколку се во ред мерките немаш потреба од дополнителни тестирања. Приска тестот ти е тест заснован врз математичка формула, па затоа не се ни потпираат на него, зошто нормално е само по одредени параметри , бројки да не дава точен резултат. Уживај си и немој многу да размислуваш [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|