RE: Лазење (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Новороденче, бебе

Порака

Gwendolin -> RE: Лазење (30.3.2013 19:08:00)

pepuska, мојата цуца почна сега да се превртува, пред некоја недела. Има 7 и пол месеци. На меше ја ставам, ама госпожава моја се буни и нурка со главата во под, никако не сака на меше, а ја ставам уште од раѓање. Уште не лази. Си ја ставам на меше, играчки околу неа, ако може да ги дофати, ок, ако не, не тргнува да лази. Ама ете оваа недела е во фаза на превртувања. На преглед кога бевме ми рекоа дека секое дете си е различно, може и да не лази воопшто. Кога читав на почеток искуства а и како треба да се развива бебето по месеци, се шашнував, зашто не на три месеци, мојава сега почна да си ги гледа рачињата, ама па се смее од одамна и други работи што може некои деца ги прават покасно. Затоа прекинав да се секирам зошто детево не покажува волја за лазење.
Ако сакаш тркалај ја ти на кревет поголем, или заедно со неа превртувајте се. Јас така и правев, па сега не можам памперс да и сменам, одма ми се превртува[sm=smiley36.gif]

pepuska -> RE: Лазење (1.4.2013 19:58:29)

Благодариме многу ме смири малку зашто и јас почнав да се секирам дури и паника почна д а ме фаќа и секој ден као уффф уште не се превртува фала многу

bucko mal -> RE: Лазење (2.4.2013 6:36:25)

Prviov sin voopsto ne lazese na 8meseci proodi,a vtoriov sin ima 6,5 meseci pa sega pocna da se prevrtuva na stomak a za lazenje aber nema isto i za sedenje ic stabilno ne sedi, nitu so moja pomos.
kolku e razlicno od edno do drugo dete[sm=smiley1.gif]

zzaa -> RE: Лазење (2.4.2013 11:05:31)

Kerka mi pocna da lazi na 7 mecesi,i bese brza kako strela,jas ja stavav na tie kockite za lazenje,na ortopet ni kaza da ja stavam na tvrda podloga ili pod da ne bide na krevet za da ne se vlece za carasavot,tie kocki gi ima vo zambo,a proodi na 13 meseci.Bidejki si lazese ne se ni trudese mnogu da odi taka so lazenje si stigase sekade.Imam slusnatoa tie sto lazat pokasno prooduvat,sto nemora da znaci.A i da ne lazi ne e nisto strasno ima decinja ke proodat pa potoa lazat,zatoa ne se sekirajte.Sekoe detence si e razlicno samo neka se zivi i zdravi drugoto ke si dojde.

Malecka23 -> RE: Лазење (10.6.2013 8:50:16)

M pocna da lazi na peolni 7.Sega e kako struja ne mozes da ja stignes.Najnovo i e sto pocna da s epusta so edno race da odi ama ako se oseti nesigurno adma na kolenca i ne mozes da ja vidis.

AnnaMolly RR -> RE: Лазење (10.6.2013 8:52:23)

Мојот тромавко почна да лази на 11,5 месеци, прооде на 15,5! :)

Bethany -> RE: Лазење (10.6.2013 8:55:53)

Мојов прооде , те. почна право да трчи на 11 месеци и 4 дена [sm=smiley36.gif]
А пролазе мислам некаде околу 10 месеци или и покасно, знам дека беше краток период од лазење до одење.
Пролазе мислам оти мораше, за да се дигне кога падне [sm=smiley36.gif]

rina13 -> RE: Лазење (10.6.2013 8:56:23)

На 10 месеци почна да лази а прооде на 11

bucko mal -> RE: Лазење (10.6.2013 8:56:29)

seushte ne laze,onaka se vlece na stomak, za nekoj den ke ima 9meseci

Mihaela 2010 -> RE: Лазење (10.6.2013 9:12:09)

Moja kerka ne ni prolaze,direktno pocna da odi

Melanija RR -> RE: Лазење (4.4.2014 15:54:49)

Да со полни 7дум пролазевме на спална ама ако несшто го предизвика ако не со го мрзи [sm=smiley36.gif] гзот горе главата доле.Се почна на 5 месеци со 4 последователни превртувања на спална.На земја со кебе не се превртува тврдо му е па најбезбедно затворен во кревет или во дубак[sm=smiley36.gif]

princessa -> RE: Лазење (4.4.2014 16:36:17)

sin mi pocna da lazi na 6 meseci ama vo obratna nasoka kako rakce a toa e i vo horoskop. Veke so 8 npolni pocna pravilno da lazi i toa nemozes da go stasas sega duri i se potkacuva na masa i stolici nemozam glaa da krenam od nego

Defne90 RR -> RE: Лазење (4.4.2014 18:32:03)

ние почнавме да лазиме на 8 месеци во обратна насока и после некаде околу деветиот,десетиот месец почна да си лази напраед.И ние бевме ептен брзи,почна да се качува насекаде и беше невозможно да се стаса.А поголемиот не лазеше воопшто тој право си прооде.[sm=smiley1.gif]Ама така со помалото ми беше полесно дека лазеше и некако ми беше постабилен затоа и не се плашев толку многу дека ќе падне.Иако и тогаш и денес воопшто не кревав очи од него.[sm=smiley1.gif]

lukajana RR -> RE: Лазење (18.3.2015 22:06:24)

Бебе Јана сега почнува да прави обиди за лазење на 10 месеци ама потешко и оди,ако се исправи на рачињата нозете и се спуштени а па ако нозете и се свиткани рацете ги испружува напред и со горниот дел од телото лежи и никако да се усогласи,многу е смешна сака да лази а не може и се нервира[sm=smiley36.gif].Ајде мајки кажете ми вашите деца кога почнаа со лазење брзо се научија или сепак треба време,да ја форсирам во смисла да и оставам играчки па да ги зима или да ја оставам сама да се обидува.За мене ова е ново Л никогаш не лазел како бебе почна на 2 години во градинка гледајки ги децата

Malecka23 -> RE: Лазење (19.3.2015 10:07:33)

probaj preku igra da i mestis igracki sto i se omileni ona da gi faka,probaj da ja nasocuvas kon tebe kako dojdi fati me so nesto interesno vo raka.Ako na nejze ne i odgovara veruvaj nema sansa da go napravi i taka ke poznaes do kaj i e zelbata i moznostite.M na nepolni 7pocna da lazi isto taka so igracki a na 9.5 pocna da odi od inat[sm=smiley36.gif] posto ne mozese nadvor da lazi i da fati toa sto saka.Se e do deteto ti probuvaj ama sama ke si vidis sto i kako mozes

Bethany -> RE: Лазење (19.3.2015 14:26:44)

И мојот син прво почна да оди, па потоа лазеше. Ама имаше 11 месеци кога веќе трчаше, па кога паднеше се научи да лази за да дојде до нешто за што може да се фати за да стане.
Јас многу сакам бебиња што лазат, многу ми се слатки и знам дека се фрустрирав зошто моето нејќеше. Тој буквално нејќеше.
Бебето кое покажува желба набргу ќе си пронајде начин [sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Лазење (19.3.2015 14:41:18)

Моето лазеше ама на кревет [sm=smiley36.gif] од кога се исправи на нозе почна со качување си јакнеше мускули [sm=smiley36.gif] ниту да лази ниту да оди.Педијатарот викаше брзо ќе прооди ама од лудување и немање рамнотежа одеше тоа тешко. И ден денес (19м) само паѓа и се удира .Ортоден ни рече до кај 20м ќе се стабилизира.
Но добро е да лази,само предизвик со светли и мизика,или некоја играчка најдобро што се двиши свети и има звук[sm=smiley1.gif] да видиш како ќе залази

lukajana RR -> RE: Лазење (19.3.2015 14:41:31)

Bethany и јас многу сакам бебе што лази ама ова моево бре никако да се усогласи кај и да е ке заринка носечки[sm=smiley36.gif]
Ке пробам некако со баткото да го гледа него па да почне да лази,а Меланија РР и мене Л така ни беше многу нестабилен и на ортопед ми рекоа така е дека не лазел

Melanija RR -> RE: Лазење (19.3.2015 14:49:18)

Стварно? Леле не сум знаела.Еве со батики пак неможе а на босо трча нема гајле[sm=smiley36.gif]

Bethany -> RE: Лазење (19.3.2015 15:00:11)

добро е да лази, така му се добро развива координација на покрети, ама не мора да значи дека детето што не лазеше е нестабилно подолго време.
Еве моето беше стабилно, нормално се знае какви се почетоците, ама кога паѓаше убаво знаеше да падне, се дочекуваше на раце иако не лазел претходно. Сега лази по дома кога се игра [sm=smiley36.gif]

Се надевам малечкава ќе лази. ако сака - сака, ќе ја оставам на под со играчки, на рамна подлога, ако не сака, не мора [sm=smiley36.gif]

лукајана, можеби прво ќе почне уназад да оди, па и нека зарие носот малку, како ќе научи [sm=smiley1.gif] битно желба има.

Ilina87 -> RE: Лазење (19.3.2015 15:29:03)

Син ми некаде кај 8 и пол месеци почна да лази, ама не правилно се влечше со стомакот и рацете, а нозете не ги креваше. На 9 и пол месеци почна убаво да лази и многу вешто [sm=smiley1.gif] Се испраксира и беше толку брз што набрзина ќе стигнеше кај што му одговара. Паметам на одмор кога бевме баш тој период лазеше и дури да се свртиш до вода стигнал [sm=smiley1.gif] А прооди на 12 месеци.

hopeless -> RE: Лазење (30.3.2015 15:33:05)

Почна да лази на 9 месеци, а прооде неколку дена пред да наполни годинка.
Сега не сака да лази, поинтересно и е да оди.[sm=smiley36.gif]

lukajana RR -> RE: Лазење (15.4.2015 13:05:16)

Ние почнавме да лазиме[sm=bravo.gif]сега само тоа сакаме да правиме,лази и се фаќа за мебелот и право на нозе малку стои па пак на газот[sm=smiley36.gif],цел ден да одиш по неа.Има десет ипол месеци и брза е како струја[sm=smiley36.gif]

nataly86 -> RE: Лазење (15.4.2015 13:20:04)

8.5 месеци и немаме абер за лазење ги ставам на меше и дремат па ке си подлегнат хаххах ги стимулоирате некако ги местите или остававте сами да почнат????

lukajana RR -> RE: Лазење (15.4.2015 14:57:39)

nataly86 моево правеше обиди ама не можеше да се усогласи битно имаше желба и по сто обида успеа и за три дена се усоврши до максимум ама го гледа батко и и сака да прави се што прави тој и така де по него де по играчки сега е махер за лазење,може да ја пуштам на трка[sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  3 4 5 [6] 7   Следна страница >   >>