Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 0:25:52
Tanja K.
So netrpenie gi ocekuvam prvite koledarcinja rano nautro.Tolku mi e ubav ovoj praznik,sto koga slusam decata kako peat mi odat mornici po celo telo.Najubav praznik za eden Hristijanin e tokmu Bozik.Mislam deka se slozuvate so mene.Celata kuka mirisa na peceno lepce,pita,sarma,riba,gravce i koj sto si pravi dopolnitelno. Neka ni e cestit praznikot Hristovoto Raganje.
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 0:31:19
ripce
во нашиот град не знам зашто ама коледарчињата одеа денес приквечер, така е секоја година, а знам дека на други места е утре наутро... ние бевме кај моите, кај баба ми, кај родителите на мм, кај бабите на мм... син ми се утепа јадејќи колачиња со павлака, испи 200мл јогурт и само што си дојдовме заспа... а млекото кај и да е ќе го пие ноќеска
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 8:17:18
jovanka
KOLEDE!!!!! Dali stanavte utrinava za koledarite???Kolku prekrasno decinjata seuste ja prodolzuvaat vekovnata stara tradicija kako roditeli sme dolzni ova kulturno nasledstvo da im go preneseme. Da ni e vecen praznikot!!!!
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 10:36:03
Еца
Коледе, коледе! Среќен празник, бидете благословени сите што го читате ова во моментот. Денес отворете ги портите на љубовта, со среќа и радости во домот да го пречекаме Христовото раѓање. Толку посебен ден, толку несекојдневно се чувствувам.
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 12:48:35
Bitolcanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz
Срекен празник на сите за многу години Кај нас нема коледарциња
I kaj nas isto
И кај нас исто - немаше досега, инаку идат во претпладневните часови. Чудно и тажно, но вистинито Од година на година како се помалку да се, се губи некако традиционалното со коледарски и василичарски песни и шетање по куќите-домовите... Вчера вечерта, слушнав-имаше коледарчиња, денес не ... Се сеќавам јас кога бев дете многу се практикуваше тоа, шетавме и за Коледе и за Василица. За Иванден се правевме зет и невеста, повесело беше, повеќе децата сакавме такви работи. Можеби се е до времето, денешните деца не се како нас, за жал ...
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 12:57:15
BEBICA
ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz
Моите родители никогаш не ни местеле .Во Белград лебче со парицка се прави на бадник вечерта мрсно а се јаде и се крши на Божик
Moram da ja ispravam arh_diz.Vo Belgrad na Badnik se sprema samo posna trpeza, polna so ovosje bonboni suvo grozje suvi slivi suvi smokvi...posna sarma.... A lepceto so paricka se mesi na badnik a se krsi isto taka na Badnik. Razlikata e vo toa sto na Bozik domakinkata sledniot den na Bozik pravi lepce takanarecena, ovde poznata kako ''CESNICA'' vo nea ima malku i zito malku pcenka orasi i sl. demek godinata da ni bide plodna, i prvo se krsi i se dava na patnik namernik onoj koj prv ke zazvoni na vrata on e polozajnik, po nekoe veruvanje bi trebalo da bide masko.Na nego mu se dava od lepceto pa posle na domasnite od najstar do najmlad.A isto taka patnikot namernik mu se davaat podaroci nesto slicno kako kaj nas vo Makedonija za kolede od se po malce. Takovi se obicaite ovde vo Belgrad.
Sreken Bozik
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 13:25:54
cevlice
Бадник и божик преубави празници. Топол дом,убава атмосвера,вкусни посни јадена преубаво чуство.А за лепчето со паричка да не зборувам едвај чекам да видиме каде ке се падне.
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 14:09:06
Палешка РР
Нас утрово ни дојдоа коледарчиња и ни запеаја
Коледе леде паднало греде утепало деде деде се мачи баба го квачи со четири јајца гускини, шаткини. Денес е Коледе, утре е Божиќ ќе колеме теле теле вика леле не колете мене ќе ви купам зеље да месите пита да јадете сите. Коледееееееееее…
Среќен Бадник и Божиќ на сите православни верници!
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 14:59:45
BILE.F
БОЖИЌ - Еден од најубавите Христијански празници! Утринава ме разбуди звукот на коледарските песни!Како новопечена домаќинка им ги наполнив торбичките, а еве сега ја спремам Бадниковата вечера, за прв пат и многу сум возбудена.Оваа година , лебчето за мене ќе биде и за БЕБУШОТ , здравје наредниот Бадник ќе кршеме лебче и за него!
Нека ви се СРЕЌНИ БОЖИЌНИТЕ ПРАЗНИЦИ!Здравје и среќа за сите мамички и за бебчињата!
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2010 15:57:04
Еца
ВАЖНО СООПШТЕНИЕ:
Се молат сите рингерајки по завршување на вечерата да пријават импресии од самата вечера како и најважниот момент кај кого се падна паричката. Реакциите на дотичниот - дотичната среќна коцка, како и реакции на останатите членови на семејството.
Ова е многу важно бидејќи и Рингераја е наше семејство и убаво би било и со неа да ги споделиме овие возвишени, прекрасни моменти