|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: [1]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   Папочна кила по породување
21.1.2012 14:27:29   
biljana74
Eve edna nova tema koja za nekoi ke bide aktuelna,kako sto e za mene vo momentov.
Imam kila papucna,koja skoro ja otkriv.....
Vo bremenosta kaj papukot mi se pojavi malo ispaknuvanje koe ginekolozite rekoa deka e gazeto na bebeto,jas se porodiv a toa ostana - togas rekoa deka e miom,za posle dva meseci pak posti na istoto mesto i sfativ deka e kila i mnogu se razocarav. Kaj sum zdebelena so stomak pa uste i toa ispaknuvanje mi trebase. Pocna da rasne zosto po doma krevam malo bebe od 8kg. Si kupiv pojas Anatomic help,go nosam 3dena i kako da mi se namali ispaknatoto.rekoa moze i da se povlece i da pominam bez operacija.
Dali nekoj ima slicno iskustvo??

< Поракaта ја уредил AnnaMolly RR -- 21.1.2012 15:27:38 >
Непосредна врска до пораките: 1
   RE: Папочна кила по породување
5.2.2012 18:16:47   
anaana
jas imam kila nad papokot... i sega sum 8mi meseci i tie se ispaknati mnogu kako celo topce.. pred da ostanam bremena ne mi smetaa i togas doktorot mi rece deka ke se povlecat i deka nema da imam problemi. za operacija mi kaza deka e apsolutno nema potreba, ama ete sega vo bremenost mi pravat problemi. taka da jas sega sum vo mala panika, ginekologot mi rece deka moze pri poragjaj da ima nekoj problem. utre sum na pregled pa ke mi kaze
taka da moj sovet ako planiras uste edno dete prethodno da se konsultiras so hirurg okolu kilata
ova moze samo kaj mene da se javi kako problem, ama uzasno boli

(Одговор на членот biljana74)
Непосредна врска до пораките: 2
6.2.2012 16:57:10   
leo#
Здраво на сите.
Нова сум на порталот.
Мн.ми е мило дека можам да споделам било што со вас драги мои.
Породена  сум на 20-ти декември со царски рез,родив близначиња кои за жал не с во мојата прегратка сега се моите мали ангелчиња.user posted image user posted image user posted image По целиот тој трес сеуште крварам,на почетокот обилно,а последната недела ависи кога како знае да има мало крварење дури понекогаш некој мал лигац црвен исцедок.При мокрење имам болка лево долу ниско во стомакот.
Бев на контрола претходната недела д-ката ми рече дека се е во ред,не ми даде ништо за пиење ама јас пак имам некој страв посто еве веќе поминаа тие 40 дена кога е нормално крварењето.
Ме интересира како се соглеуваат тие кила и заборавен дел од постелата,бидејќи погоре прочитав и ме фати страв.

(Одговор на членот anaana)
Непосредна врска до пораките: 3
6.2.2012 18:22:02   
mamapi
jas imam kila nad papokot... i sega sum 8mi meseci i tie se ispaknati mnogu kako celo topce.. pred da ostanam bremena ne mi smetaa i togas doktorot mi rece deka ke se povlecat i deka nema da imam problemi. za operacija mi kaza deka e apsolutno nema potreba, ama ete sega vo bremenost mi pravat problemi. taka da jas sega sum vo mala panika, ginekologot mi rece deka moze pri poragjaj da ima nekoj problem. utre sum na pregled pa ke mi kaze
taka da moj sovet ako planiras uste edno dete prethodno da se konsultiras so hirurg okolu kilata
ova moze samo kaj mene da se javi kako problem, ama uzasno boli

anaana и мене ми излезе кила над папокот во текот на бременоста,ама не се секирај не е ништо опасно за бебушот!Само знај дека тој предел на стомакот ќе те боли одвреме навреме,посебно кога ќе ќивнеш и НЕМОЈ да дигаш ништо тешко во текот на целата бременост!Докторите овде кај нас се плашеа да ме породат нормално заради вклештување на килата додека се напнува при спонтаниот пораѓај,па затоа сум царски рез породена!Сите доктори велеа дека ќе ми се повлече килата после пораѓајот,дури и ортопедски појас си купив,ама нажалост до ден денес го носам затоа што килата воопшто не се повлече,туку напротив уште повеќе се зголеми!Си ја носам сеуште со мене,еве ќерка ми има 7 месеци и 10 дена и кога ја кревам во раце(а по цел ден е во раце) можеш да замислиш што ми се случува со стомакот!Денес бев да разговарам со хирург и најверојатно при крајот на месецов ќе ме оперираат и ќе ми ја извадат!Ако не ти е нешто јасно,слободно пиши ми и не се плаши на бебето нема да му биде ништо,само ти ќе имаш најсмешен стомак user posted image Поздравче

(Одговор на членот leo#)
Непосредна врска до пораките: 4
7.2.2012 22:09:11   
anaana
fala ti najmnogu za odgovorov. smesen mi e stomakov da, imam edno topce nad papokov koe samo si raste :))) i me boli koga sedam podolgo vreme, nekogas i koga lezam. duri veke ne znam koga me boli za da znam kako da se namestam.
doktorkata isto mi rece deka e podobro carski ama eve imam uste mesec i pol pa ke kazat togas. mene nekako mi e strav prirodno od toa vkelstuvanje pa da ne se iskomplicira nesto... a posle za operiranje na kilata doktorkata mi kaza deka ke moram da cekam cela godina posle carski...
ajde se nadevam deka ti ke se oslobodis od kilata i deka se ke e vo red...
pozdravce

(Одговор на членот mamapi)
Непосредна врска до пораките: 5
7.2.2012 22:18:13   
anaana

Здраво на сите.
Нова сум на порталот.
Мн.ми е мило дека можам да споделам било што со вас драги мои.
Породена  сум на 20-ти декември со царски рез,родив близначиња кои за жал не с во мојата прегратка сега се моите мали ангелчиња. По целиот тој трес сеуште крварам,на почетокот обилно,а последната недела ависи кога како знае да има мало крварење дури понекогаш некој мал лигац црвен исцедок.При мокрење имам болка лево долу ниско во стомакот.
Бев на контрола претходната недела д-ката ми рече дека се е во ред,не ми даде ништо за пиење ама јас пак имам некој страв посто еве веќе поминаа тие 40 дена кога е нормално крварењето.
Ме интересира како се соглеуваат тие кила и заборавен дел од постелата,бидејќи погоре прочитав и ме фати страв.

leo mnogu mi e zal za celiot stres sto si go pominala i sto veruvam deka uste go pominuvas. jas za delot na toa so postelkata ne znam. mozam da ti kazam za kilata normalno kolku sto znam i imam citano bidejki sepak ne sum doktor. kaj mene kilata inaku se manifestiraat ednostavno mi potekuva del od stomakot nad papokot i si stoi kako topce.. kako sto mi raste mesevo toa povreke boli i e pogolemo. nemam nekoe krvarenje nitu nekoja alarmantna sostojba osven sto me boli. mozebi tebe krvarenejeto ti e isklucivo od stres. i zatoa trae poveke od 40 dena.. moze naredno treba poveke da ja prasuvas doktorkata sto kako i zosto tolku vreme, moze taa nesto novo ke kaze....
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 6
8.2.2012 16:48:53   
leo#
Ti blagodaram mila anaaaaaa.
Pozdravce...........

Непосредна врска до пораките: 7
11.4.2013 9:32:47   
anaana

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamapi
anaana и мене ми излезе кила над папокот во текот на бременоста,ама не се секирај не е ништо опасно за бебушот!Само знај дека тој предел на стомакот ќе те боли одвреме навреме,посебно кога ќе ќивнеш и НЕМОЈ да дигаш ништо тешко во текот на целата бременост!Докторите овде кај нас се плашеа да ме породат нормално заради вклештување на килата додека се напнува при спонтаниот пораѓај,па затоа сум царски рез породена!Сите доктори велеа дека ќе ми се повлече килата после пораѓајот,дури и ортопедски појас си купив,ама нажалост до ден денес го носам затоа што килата воопшто не се повлече,туку напротив уште повеќе се зголеми!Си ја носам сеуште со мене,еве ќерка ми има 7 месеци и 10 дена и кога ја кревам во раце(а по цел ден е во раце) можеш да замислиш што ми се случува со стомакот!Денес бев да разговарам со хирург и најверојатно при крајот на месецов ќе ме оперираат и ќе ми ја извадат!Ако не ти е нешто јасно,слободно пиши ми и не се плаши на бебето нема да му биде ништо,само ти ќе имаш најсмешен стомак user posted image Поздравче

ajde jas pak da ja otvoram temava.
bidejki kilata ne mi se povlekoja a pomina poveke od godina, bev na hirurg i mi kazaa deka mesecov treba da hirurski da se sredi seto toa, znaci nekoj vid operacija. e sega ajde malku koj ima iskustvo, kako pominale kakov e procesot, zakrepnuvanje?
mi rekoja deka posle toa nema da smeam da krevam ama ic tesko. i deka procesot na zakrepnuvanje bil kratok
ama pak me faka mala panika

Непосредна врска до пораките: 8
31.7.2013 15:02:57   
anaana
decki, jas pak na ovaa tema
moze li nekoj da mi kaze ako imal iskustvo ili znae nekoj ili bilo kako. dali laparoskopski se sreduva kilata - papocna????
ako se sreduva koja e postapkata kolku cini, dali samo na privatno se pravi ili ima nekade so kartoncinja????

Непосредна врска до пораките: 9
31.7.2013 21:34:45   
oliva
da ti kazam i mene toa me interesira,i jas imam papocna kila,nad stomakot mi e,mi se pojavi posle prvata bremenost,ama pak ic ne se pazam krevam tesko,go krevam sin mi 20 kg ima,ostanav bremena so vtoro,si stoe kilata uste,se porodiv pred 6 meseci carski,ke mora da ja vadam ama nikako da se odlucam

Непосредна врска до пораките: 10
2.8.2013 18:43:44   
mamaanka
zdravo jas sum nova na portalov no me zainteresira temava i morav da se vklucam jas po poroduvanje ne ni znaev deka imam kila mislev deka e od debelinata koja ja postignav so bremenosta nema da veruvate deka skoro godina dena lecev zeludnik so apcinja a bolkite vsusnost bile papocna kila se dodeka eden den po krevanje pogolema tezina dodeka bev na rabota ne se ispupci topceto nanadvor golemo kako golf topce i konecno lekarkata koja mi go lecese zeludnikot svati deka imam papocna kilauser posted image
i posle bese vo bolnica pa tamu itna operacija ama moze i da se ceka dodeka nemas jaki bolki ili da dobies preplet creva axxax i sekako stom pojdes po tie vrati se znae
nema veze da ne ve zamoruvam so detalji se operirav od kila papocna operacijata ne e teska so anestezija prethodno se ispituvaa krv rengen i drugi raboti po operaija tri do pet dena vo bolnica sekako kako i sekoja operacija ima bolki no ne e strasno posle treba pazenje da ne se kreva tesko NO AKO IMATE BEBE ILI DETENCE KOLKU I DA SE PAZITE TOA SI JA SAKA MAMI4KA VO PREGRATKA

(Одговор на членот oliva)
Непосредна врска до пораките: 11
6.8.2013 11:46:07   
anaana
problemot kaj mene e sto jas se operirav ednas od kila... i operacijata bese kratka vo bolnica bev eden den i me pustija. imam bebe, da ne recam dete koe fala bogu si bara griza. ama ete nekako se pazev i se.
megjutoa za 3 meseci mene povtorno mi se vratija i bolki i se. otidov na kontrola mi rekoja deka ili kilata mi se vratile ili na nekoe drugo mesto pak imam kila...(so drugi zborovi dzabe te operiravme pak si imas maka) i sega jas sakam da se informiram okolu drugi metodi na sreduvanje osven klasicna operacija. citav za toa laparoskopijata ama ne znam kade ja pravat i kako e se postapkata...

(Одговор на членот mamaanka)
Непосредна врска до пораките: 12
Страница:   [1]
Страница: [1]
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.