Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 5.1.2011 22:55:27
mama26
palat i kaj mene vo komsii ama ne mi se izlguvase so detevo ladno mi bese nekako za da go nosam..bogdanci i tebe ne ti bese dobro denes a pak si izlegla? podobro li si ?
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 5.1.2011 22:59:10
nadica
Јас се спремав за утре еве ги печам колачињата ако не заборавам и ќе ги сликам а утре прво ќе коледуваме со надица па ќе ја спремаме вечерата со свеки па ќе ви пишам дали кај мене се паднала парата
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 5.1.2011 23:00:37
Bogdancanka
на домашна терапија сум додека не ме потисне грипот повеке, не дека сум подобро туку за мене е подобро е да движам да не залегнувам и затоа си бев на огинче терам адети и мрзнам си собирам студ да бидам комплетна
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 5.1.2011 23:13:14
Bogdancanka
ајде чекам слика да ги видам колачињата дали се тие што ги обожавам,не знам да ги правам знам да ги јадам кај нашите во Радовиш обично такви се спремаа а мене ми се баш ммммм а да ти дојдам на коледе? ем ќе си апнам колачиња ем ќе ти ја испеам коледарската песничка
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2011 19:28:08
AnnaMolly RR
Кај нас се палеше оган вчера, ама ние не бевме. Во маало има многу малку православни и не е многу посетен оганот, има само неколку баби и дедовци. Си седевме дома, гледавме телевизија.
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2011 20:42:19
Viktori
Јас на коледе не ги пуштам децата... Мислам не ни сакаат да одат. Бевме кај девојчето што го чувам, ама поише ради финта и да си поиграат, нивниот Божиќ помина, кај моите им пеевме на врата.. ама таму често пеам и толку!
Инаку коледариве кај нас не знаеа баш најдобро македонски па место јајца викаа јајцИ.
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 6.1.2011 22:53:02
nadica
еве ме и мене утрово (11ч ако може да се каже утро ) бевме кај комшиите 3 куќи па кај моите и кај на мм вујко да коледуваме кај нас годинава поминаа малку деца за разлика од предходните години потоа го спремавме Бадник со сите адети, парата падна кај Господ да не чува од лошо и само здравје и среќа да ни дава утре сме кај моите на ручек па потоа ќе се дружам со вас
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 7.1.2011 9:33:32
Snowhite RR
Ние бевме на коледе кај колега од работа на мм, ама дома, не палевме оган надвор и имаше една анегдота баш: ги прашувам маживе, абе оган не палите? а домаќинов ми вели: оти ладно ти е? (Јас мислев на коледарскиот оган, а тој помисли да не ми студи). Вчера ми дојде само едно коледарче, исто колега на мм, имаат бебе 3 месеци, дојдоа да му донесат колетче на Михаил, а јас му спремив коледарче. Михаил го однесовме на коелде само кај бабите. Паричка не вртевме ние, ќе вртиме на Василица
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 5.1.2012 11:51:06
anedespo
Denes ke pazarat i za Badnik i za Bozik. Napraviv spisok so jadenja i uste sega se oblizuvam. Za Badnik se znae sto ke se ima standard nisto novo: zelnik, sarma, tavce grav i lepce. Od drugite raboti: suvi smokvi, pecena tikva, vareni kostini i grickalki kako orevi, kikiriki, lesnicinja. Za Bozik ke pecam svinski rebrenca. Najdov ekstra recept i ke go probam. Ke gi mariniram vo vino, sojin sos. Ke pravam i kiflicki ama vo kalapcinja za mafini polneti so slanina i sirenje, potoa piroski koi namesto fil vnatre im stavam feta sirenje uste vo testoto i normalno ruska salata. Ke imam i peceno svinsko ili junesko a moze i kombinacija od dvete po malku. Njam njam. Uste sega mi tecat ligi.
RE: За најголемите христијански празници-Бадн... 5.1.2012 13:12:40
JovanaJ
Minatata godina parickata se padna kaj sinceto. Nie ja stavame vo pita ne vo lepce. Poubavo a i povkusno e.... Inaku od drugite raboti standard gravce, tikva pecena, kosteni i sl...