Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 23.5.2011 21:37:32
mami mami
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Eve i jas se obiduvam....sin mi ima 8 godini i mislam deka e preterav mislejci deka ne e vreme i si go ostaviv sim mi da raste bez bratce ili sestrice. No zdravje , mislam deka sega kolku tolku ce go popravam toa iako e malku kasno ako dade GOSPOD da ostanam bremena po vtor pat.
Rabotete na slucajot mami mami, i ic da ne se sekiras. Mojot sin ima 15, pa eve duri sega sum so vtoro . Sosema spontano i prirodno zatrudnev, bez nikakva lekarska intervencija od kakov bilo vid, kako e Gospod, nikoj ne e
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 23.5.2011 21:42:48
mami mami
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Rabotete na slucajot mami mami, i ic da ne se sekiras. Mojot sin ima 15, pa eve duri sega sum so vtoro . Sosema spontano i prirodno zatrudnev, bez nikakva lekarska intervencija od kakov bilo vid, kako e Gospod, nikoj ne e
Bas mi e milo...Da si imas lesna bremenost i so lesno da si se porodis
Velis spontano bez lekarstva...a kolku vreme pomina otkako pocna da se obiduvas za vtoro dete i koga ostana?
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 7.8.2011 18:03:54
mami mami
Eve posle podolgo vreme i jas da se priklucam i da vi se zblagodaram na site za iskrenite cestitki za mojata bremenost. Vi posakuvam na tie sto se obiduvate sto poskoro da si zabremenite i toa bez problemi da vi pomine celata bremenost. i im cestitam na site sto posle ostanaa bremeni i im posakuvam lesna bremenost ispolneta so sreca , voshit i da uzivaat i da i se raduvaat na bremenosta. Ve pozdravuvam site i ve sakam milicki. pozdrav i se najubavo i veruvajte vo Gospod .
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 12.8.2011 11:49:01
nadja_s
Го посетувам порталот и ги следам форумиве веќе подолго време и добив потреба да споделам со вас некои нешта што ми се случуваат. Мајка сум на прекрасна 4 и пол годишна ќерка, која многу ја посакував и ја добив на моја 37 годишна возраст. Многу лесно забременив и имав прекрасна бременост и нормално породување. Посакав секако и второ дете и некако приказната одеше многу потешко - да речеме дека годинаипол се обидувавме и конечно останав бремена овој јуни. Сепак, поради некои концепциски грешки (лошо споени хромозомски парови - како што ми објасни докторот) морав да одам на ревизија деновиве. Искрено - очајна сум. Незнам како да излезам од ситуацијава. За некој ден ќе полнам 42 години... немам време, а IFV не е мојата посакувана опција.
Ве поздравувам и посакувам сите да си ги остварат своите желби .
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 12.8.2011 12:03:30
miana
Jas imam 25 godini ( gi napolniv pred nekoj den) bremena sum so vtoro dete,a prvoto go rodiv na 21 godina..Vtorava kerka ke mi se rodi vo dekemvri a togas prvata ke polni 4 godini.Mislam deka ovaa razlika e taman.Ke imam vreme i za treto
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 12.8.2011 12:12:30
Maca25
надја најпрво да ти посакам топло добредојде во РР семејството!!! Ќе се потрудам потрудам да те окуражам малце. Значи тетка моја роди прво дете на нејзини 35 години, а после 10 години (на 45) го роди вториот син, а после 3 (значи на 48) си роди и ќеркичка. Така да немој да се разочаруваш, ниту пак да се откажувате со сопругот!!! Чекаме позитивни вести од тебе!!!
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 12.8.2011 13:02:03
ananikol
Jas bev okoreli pobornik za golemi razliki,od aspekt za da mozis da mu se posvetis celosno na deteto i da mu ovozmozis se..taka da za vtoro se odluciv po mnoogu godini arno ama cim se porodiv so vtoroto mi se rodi zelba za uste edno detence koe go planirav za ovoj mesec ama izgleda ke poceka poradi sto mi se pojavi nekakva krvava regija vo matkata.Taka da sega mozam da kazam vistinskoto vreme e sekogas.
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 12.8.2011 13:11:39
nadja_s
Maca RR i ananikol ви благодарам на поддршката и на убавите примери. Не се откажувам, и секако дека ќе се обидуваме на нашата мила ќеркичка да и ја исполниме нејзината голема желба за сестричка или братче. Сега сеуште сум во очајот, но се трудам да излезам што побрзо, токму заради неа.
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 13.8.2011 22:33:46
podarok
Надја заборави на очајот, мисли позитивно и израдувајте се сите. И јас мислев дека годините се проблем и одкога се одкажав по 8 години од првото со 41г, без два месеци го родив второто дете.Понекогаш не ми се верува дека ова е вистина а не сон, а најдобрата работа е што за разлика од пријателките јас се чуствувам дека имам 20 год.Ти ја посакувам истата среќа и тебе
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 14.8.2011 11:02:38
Snowhite RR
Јас сум за поголема разлика, ама меѓу второто и третото Таман да ме подмлади малку А за второво сакам да биде побрзо, така да планирам есенва откако ќе се вселиме да одам на преглед и ако ми дозволи(зашто ми рекоа 3 години да чекам), најверојатно нема да чекаме повеќе, ќе преминеме на дело
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 4.10.2011 13:41:03
JovanaJ
Nie veke odlucivme deka e vreme da porabotime malku na vtoro dete . Sin mi ima sega 4 god. i 9 meseci i veke saka bratce ili sestrice . Pocnuva so recenicata : "koga nie ke imame bebe....." i kazuva sto bi pravel. Srcence, se nadevam brzo ke mu ja ispolnime zelbata ...
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 1.1.2012 19:27:52
bambi
i jas sakam vtoro, ama se plasam deka ke go zapostavam prvoto, ako odma se fati bi mi bile 4 godini razlika . Prvoto seuste ne mi e osamostoeno , zavisna e od mene, ne kacuva skali bez pomos, ne set_a sama, mora da ja nosis, taka pobrzo se stignuvalo, kako ke ja vleckam bremena??? se plasam i od ljubomora sto bi mozela da se javi,ama i od obvrska, jas sum sama bez pomos, maz mi non stop so obvrski, rabota, privatno, toa ti e. sovet? znam deka ke recete ne se misli, se kebde vo red, ama pogledajte od moj agol
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 1.1.2012 21:00:35
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR
Јас сум за поголема разлика, ама меѓу второто и третото Таман да ме подмлади малку А за второво сакам да биде побрзо, така да планирам есенва откако ќе се вселиме да одам на преглед и ако ми дозволи(зашто ми рекоа 3 години да чекам), најверојатно нема да чекаме повеќе, ќе преминеме на дело
И така јас си бев на преглед, се е во ред, ми рече нема потреба 3 години да чекате и така јас си испланирав, почнав дури и базална Т да мерам, и го прашувам мм уште ќе се пазиме и ми вика да. Ме разочара, сакал сега прво кола да си купиме, да сме прошетале малку уште година две, па после, а со бебе не ќе сме можеле да мрднеме (као демек сега се скапавме од мрдање, туку ај)
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 2.1.2012 17:13:00
kikicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR
Како собравте храброст за второ? Ајде кажувајте жени кои од вас работат на случајот второ дете? Мм навалува, ама јас ич не сум спремна.
Јас храброст што знам сакам сега додека сум во фазана пелени и бејби работи оти после кога кепорасне пуфлата ке треба пак одново вака додека сум во тој фазон.Ние работиме па ке видеме
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 2.1.2012 20:40:31
AnnaMolly RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Martins mom RR
Како собравте храброст за второ? Ајде кажувајте жени кои од вас работат на случајот второ дете? Мм навалува, ама јас ич не сум спремна.
Ако не си спремна, почекајте. И мм секој пат ми вика: „Да пазам или не“ ама јас не сакам, не сум спремна дефинитивно. Се вадам на забраната од доктор да мислам на бременост барем во следните 2 години. Филип почнува да се осамостојува, расте. Само што помина периодот со грчеви, плачење, и слично, сакам малку пауза па кога ќе потпорасне Филип, да наполни барем 4 години, па после да планираме за второ.
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 2.1.2012 20:53:09
Annet
ooo jas pazam mnoguuuuu.barem 2 godini da pominat uste derman ne mi doslo od prvoto;-))))))))))))neka e zdrava i ziva nesakam sama da ja ostavam,samo ne sega;-)
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 2.1.2012 22:32:02
*viva*
kaj nas nemase vreme za hrabrost .ostanav neplanirano bremena posle prvito rodenden na kerka mi.razlika se 22 meseci dvete. teski se za glednaje ne velam ne ama so dobra organizacija i so pomos odstrana se se postignuva.
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 3.1.2012 10:25:55
Natuska85
Јас планирам поголема разлика меѓу двете деца,па може негде 5,6 години.Сакам малку поинтензивно да и се посветам на кариерата сега. Освен ако во меѓувреме не излезе нешто непланирано нели .
RE: Второ дете - кога е вистинското време? 3.1.2012 14:06:57
Pepelaska *
Јас здравје сакам побрзо второ дете и планирам негде пред или по 2 роденден на Мартин ( околу август септември ) да го правам за кога ќе се роди Мартин ќе има скоро 3 што мислам дека е најубава разлика. ( и за да не сум пак бремена во лето ). Многу имам размислувано на оваа тема и на крај си реков и така не одам на работа барем да си изгледам деца а не после наново породилно па боледувања па ова , она трчање навака натака. Плус додека сме уште во шема пелени, бебешки работи и слично.Имам една другарка едното и тргна прваче а таа имаше двомесечно бебе.Се изнамачи , на двете им беше потребна и тоа премногу едно плаче друго бара домашни и сл. Затоа мислам поарно е побрзо
Дали вашите момчиња си ги допираат? пеперутка16
Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.