RE: Второ дете - кога е вистинското време? (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

Тања РР -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (30.7.2012 0:53:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: majka na eva

јас им се чудам на оние што велат дека не сакаат второ дете.и замислете да имате само едно,нема брат,нема сестра,кога ќе порасне ќе биде само.кој луѓе во животот ќе му бидат најблиски?

Jaс пак искрено се чудам на коментаров. А не го слушам/читам прв пат. Еден куп луѓе ми го имаат кажано истото.
Не ми е јасно нешто: Зарем оние што немаат браќа и сестри немаат семејства? Како може да биде само кога ќе порасне? Па ќе формира свое семејство. Не велам дека не е добро да се има брат/сестра кои по дефиниција ќе бидат до него кога и да му притребаат. Но велам, само по дефиниција е така, не е гарантирано (пред да ми се спротивставите само свртете се околу себе, сигурна сум дека ќе најдете мноооогу примери на оддалечени па и разделени браќа и сестри). Од друга страна во животот и тоа како може да создадеш блиски релациии со други луѓе без притоа да делиш иста ДНК со истите.

И уште нешто (што исто така често го слушам на оваа тема) - несакањето второ дете нема никаква врска со себичност. Сигурна сум дека секој пар што се одлучил да остане со едно дете има добра причина за тоа.

Bethany -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (30.7.2012 9:20:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања РР

јас им се чудам на оние што велат дека не сакаат второ дете.и замислете да имате само едно,нема брат,нема сестра,кога ќе порасне ќе биде само.кој луѓе во животот ќе му бидат најблиски?

Jaс пак искрено се чудам на коментаров. А не го слушам/читам прв пат. Еден куп луѓе ми го имаат кажано истото.
Не ми е јасно нешто: Зарем оние што немаат браќа и сестри немаат семејства? Како може да биде само кога ќе порасне? Па ќе формира свое семејство. Не велам дека не е добро да се има брат/сестра кои по дефиниција ќе бидат до него кога и да му притребаат. Но велам, само по дефиниција е така, не е гарантирано (пред да ми се спротивставите само свртете се околу себе, сигурна сум дека ќе најдете мноооогу примери на оддалечени па и разделени браќа и сестри). Од друга страна во животот и тоа како може да создадеш блиски релациии со други луѓе без притоа да делиш иста ДНК со истите.

И уште нешто (што исто така често го слушам на оваа тема) - несакањето второ дете нема никаква врска со себичност. Сигурна сум дека секој пар што се одлучил да остане со едно дете има добра причина за тоа.

Се сложувам потполно со постот на Тања.

Snowhite RR -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (30.7.2012 16:39:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Сноувајт, бебето ти има една годинка и второто е на пат, така? [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

Сега дури прочитав, првото дете има 2 и пол години, ќе бидат 3 години разлика.
Макар што сега мислам дека можеби малку избрзавме, можеби требаше да почекаме уште малку, ама се стори веќе, нема назад[sm=smiley1.gif]

Barbicki2 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (3.8.2012 11:30:15)

ee zenski jas se resiv i na treto i dosta e,sega ke probuvam da go pravam :) masko po recept,zosto dvete mi se devojcinja,i tie sega ke pravat 4i 3 godini,mislam taman e razlika.pa ako ima novo nesto ke vi kazaaam :) !

Maria -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (3.8.2012 16:19:27)

Барбички 2,а да си размениме рецепти...[sm=smiley36.gif] Еве јас ке ти дадам за машко,оти ги имам две ,а ти за девојче [sm=smiley1.gif].Или имаш веке сигурен рецепт за правење машко? [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Barbicki2 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (3.8.2012 16:26:15)

:) za receptive sto gi citav na rr,od niv ke probam,a za devojce mislam bese okolu 2 dena pred ovulacija za toa planiranoto :),a za neplaniranoto pojma nemam :).ajde ti kazi nekoj za masko

Maria -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (3.8.2012 21:21:44)

За машко е лесно [sm=smiley36.gif]За време овулација или веднаш после мензис,дури и да не ти е завршено до крај,мислам ме сваќаш...[sm=smiley1.gif] Проверено...точно! [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Barbicki2 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (4.8.2012 9:22:16)

a ako e posle menzis,duri da dojde denot za ovulacija,ke izumrat maskite,ke ostanat zenskite :)

MamaOhrid -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (4.8.2012 13:17:04)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Barbicki2

:) za receptive sto gi citav na rr,od niv ke probam,a za devojce mislam bese okolu 2 dena pred ovulacija za toa planiranoto :),a za neplaniranoto pojma nemam :).ajde ti kazi nekoj za masko

I jas probuvav po receptite na rr za zensko, pa eve bremena sum so vtoro masko, taka da nema recept nema pravilo, bar po mene. I podobro sto nema recept, toa e Gospodova rabota. Samo neka se zivi I zdravi decinata. Polot ne e biten. A sekako posakuvam na site prvo zdravo detence, a posle posakuvaniot pol.

Andriance -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (4.8.2012 13:35:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria

За машко е лесно [sm=smiley36.gif]За време овулација или веднаш после мензис,дури и да не ти е завршено до крај,мислам ме сваќаш...[sm=smiley1.gif] Проверено...точно! [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Ххихихих кај мене беше баш вака

Cipi Ripi -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (4.8.2012 13:46:52)

И кај мене [sm=jezicek.gif]

Maca25 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (4.8.2012 14:01:22)

Јас сакан две девојчиња, па кога ќе се одлучиме за второ дете ќе ги следам вашите совети.

lukas -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 14:40:32)

JAS SUM VEKE TRUDNA 6 NEDELI ZA 2 RO DETE ..KEFOJ SUMMMM...POZZZZZZZZ

Beatris -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 14:43:33)

Ooo честитки [sm=bravo.gif], Лукас ќе има братче или сестриче. Ајде со лесно нека ти е бременоста [sm=smiley1.gif]

Martins mom -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 14:45:35)

Леле Лукас, честитки имај лесна бременост и браво за храброста, јас уште ја немам

dostickage -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 14:52:46)

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]Lele Lukas so srekja, so lesno. Se najubavo

AnnaMolly RR -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 15:07:14)

Честитки! Ти се исполни желбата, знам дека пред некое време пишуваше дека планирате второ. Да си имаш лесна бременост и да му родиш здраво, право братче или сестриче на Лукас!

kikicka -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 15:09:18)

ООО Честита Лукас нека ти е лесна бременоста![sm=bravo.gif][sm=nosecka.gif]

vezilka RR -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 15:13:04)

Ооооо, честитки Лукас!!! ДА си имаш лесна бременост..

Annet -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 15:13:25)

Честитки,ајде со лесно мила, се најубаво.Да даде Господ сите да си имаме повеќе дечиња[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Felly RR -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 15:23:59)

Честитки Лукас!

mmbucko -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 15:30:15)

Barbicki2 od moe iskustvo posle 2 devojcinja masko se pravi samo ako ne go pravis :)))))))) te ako slucajno ti naleta a se koristat i kondom i tabletka den potoa :))))))))
Mojov momak zavcera napravi 40 dena :))))))

Ikana -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 15:34:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Тања РР

И јас искрено се позачудив на коментаров. Јас немам ни брат ни сестра. Братучеди колку сакаш. Досега во животот ниеднаш не сум се осетила сама, оставена, заборавена, напротив, баш израснав во самостојна, јака и реална личност. Галена не сум, и можам слободно да кажам дека за секое мислење, дело или желба сум се изборила, сум застанала исправено и сум одговарала. Баш ми се смешни тие мислења од типот леле само ќе остане детето: јас сите што ги познавам, а што имаат браќа или сестри ми рекле блазе си ти што си единица.
Сепак не велам дека е лошо да се имаат браќа или сестри, најубаво е на свет нели за тие што ги имаат, но и да се биде единец не е баш така жално.... [sm=smiley36.gif]

Martins mom -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 15:55:12)

Море жално е,како не.И јс сум единнница и многу ми фали еден брат или сестра во животот.Пријатели имам,да,ама тие секогаш прво ги гледаат своите сестри/браќа.Колку е убаво да имам кај некој свој да појдам,да го поканам на родендените на моето. дете,заедно да ги делиме добрите и тешки моменти низ кои поминува нашата мајка.Мое мислање е дека да си нечија сестра/брат е навистина убаво.На моменти навистина се чувствувам осамено и ко да имам некоја празнина.

Ikana -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (23.8.2012 16:02:56)

Ах Мартинсмом....една гушка за тебе. [sm=smiley31.gif]
Индивидуално е се разбира, нема мерило за тоа.
Во врска со второ дете, јас да, сакам 3 деца да имам ако можам, но не поради наведената дискусија, туку едноставно сакам деца, сакам бебиња, мајчинството ме промени од корен и навистина ја сакам оваа нова улога, како и улогата на сопруга во моментов. Си го обожавам сопругот и сакам сто деца да му родам, бидејќи тој е моја ѕвезда во животот, а нашето бебе е плод на нашата огромна љубов и посветеност еден на друг.

Страница: <<   < Претходна страница  11 12 [13] 14 15   Следна страница >   >>