RE: Второ дете - кога е вистинското време? (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

Pepelaska * -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (31.5.2012 15:04:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Јас се вадам на забраната од гинекологот да раѓам второ дете пред да поминат најмалку 4 години од првото. [sm=smiley36.gif]

Срцка, ај не зезај [sm=smiley36.gif]знам дека негде имаше пишано дека имаш 3 години забрана не туку зголемувај [sm=smiley36.gif], а инаку на темава јас ако не најдам асолна работа планирам да си изгледам уште едно за брзо па после раат да се работи [sm=smiley36.gif]

dostickage -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (31.5.2012 15:07:59)

ИЗВОРНА ПОРАКА: eleonorastrumica

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka77

jas na ovaa tema pomisluvam deka nema da se sluci mm ponekogas pregovara aj zdravje za vtoroto a jas razgovorot go zavrsam so nema da ima prilika za vtoro[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ,bidejki  M mi e vredna za tri a ne dve i mislam deka i vtoro ako imam i ako bide se kako sto e so M ke nema da imam zivci da izdrzam ponekogas mi e tolku mnogu tesko sto recam AMAN i mi se ide usvet da fatam koga nisto ne i se ugoduva najadena presoblecena  izbanjata napiena sredena se pod kontrola i taa pak RIKAAAAAAAAAAAAAAA kako da ja kole nekoj nisto zivo ne i se ugoduva i mislam deka nema da mozam da go izdrzam seto ova po vtor pat,a i so doenjeto imavme mnogu problemi nemam na ednata grada pupka na drugata slabo epten i mi se razranija epten mnogu dupki od zivo meso se gledase i mi e mnogu strav za povtorno doenje baska emav mnogu mleko,a i nekako nemam zelba za vtoro se mislam deka M ke bide zapostavena ako bide isto kako nea takvo RIKALO i nisto da ne i se ugoduva,no ako sluajno se zafate taka ne planirano sekako deka nema da ja prekinam bremenosta,a najdobrarazlika pomegu decata za mene e tri godini

Леле овоа како јас да сум го пишувала само што нашето е момче,а твоето девојче инаку приказната е иста да не се прераскажувам и јас сакам пауза здравје од 5-6 години па второ,зошто од овоа малото станав коски и кожа,немам никакви облини на себе да не речам анорексична сум веќе

Decata ne rikaat,rikaat zivotnite.
A so vakov stav kako majki bogami za greota decata. Ako ne ste spremni za deca ne ragjajte. Decata se stvaraat so ljubov a ne se pravata za da te zeme deckoto.
Greota decinjata.Tie se odraz na roditelite.Normalno deka kje bidat nervozni koga majkite ne znaat kaj im e [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley35.gif[/image] a kaj glavata.

AnnaMolly RR -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (31.5.2012 15:13:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR

Јас се вадам на забраната од гинекологот да раѓам второ дете пред да поминат најмалку 4 години од првото. [sm=smiley36.gif]

Срцка, ај не зезај [sm=smiley36.gif]знам дека негде имаше пишано дека имаш 3 години забрана не туку зголемувај [sm=smiley36.gif], а инаку на темава јас ако не најдам асолна работа планирам да си изгледам уште едно за брзо па после раат да се работи [sm=smiley36.gif]

Чекај, следниот пат кога ќе праша ќе зголемам на 5 [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

JovanaJ -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (31.5.2012 15:24:34)

Sega! [sm=smiley36.gif]
Ama ete ne odi taka brzo i lesno....[sm=smiley1.gif]

Natasa981 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (31.5.2012 15:36:17)

Jovance ma, bravo ! A kolku ima malata tvoja..? super sto se reshavate taka brzo..

JovanaJ -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (31.5.2012 16:03:17)

Natasa981, jas imam sin, i ima 5 godini. [sm=smiley1.gif] znaci ne sme se resile bas tolku brzo...
Ama jas i sakav pogolema razlika pomegu decata, poveke od 4 godini. Smetam deka prvo treba na ednoto dete da se posvetam barem dodeka malku ne stane posamostojno a posle da mislime za drugo. Sekako, ova ne e pravilo, ova samo jas taka cuvstuvam, za nekoj pomala razlika e podobra...
Se nadevam deka sto poskoro ke se sluci i ke imam da se pofalam so nesto novo ....[sm=smiley1.gif]

Melanija RR -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (31.5.2012 18:33:56)

Мислам дека нема потреба од квалификации кој каков родител е, и како коментира за своето дете [sm=smiley1.gif]
Кој како и зошто раѓа деца е друга тема [sm=smiley1.gif]

Според мене посакувана ако е можно најдобра разлика е 3-4 години.Но здравје да родам едно живо и здраво па ќе видам тогаш како ќе ми биде паметот

Natasa981 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (31.5.2012 20:47:09)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Мислам дека нема потреба од квалификации кој каков родител е, и како коментира за своето дете [sm=smiley1.gif]
Кој како и зошто раѓа деца е друга тема
[sm=smiley1.gif]

Според мене посакувана ако е можно најдобра разлика е 3-4 години.Но здравје да родам едно живо и здраво па ќе видам тогаш како ќе ми биде паметот

Melanija, mozes li malku da mi doobjasnis sto ti znaci ovoj komentar i za kogo se odnesuva..? Voopsto ne razbiram sto mislis. Ako mislis na mojot komentar na JovanaJ, mozebi e offtopic ama se nadovrzav na muabetot,nisto loso ne gledam vo toa. A za temite koja kade e i kakvi se temi ima, znam na pamet.

Melanija RR -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (31.5.2012 21:43:04)

Natasa981 немислев на твојот пост,еве ќе бидам конкрена моја грешка зошто стојам зад тоа што го напишав,

Не ми се допадна ова

ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

Decata ne rikaat,rikaat zivotnite.
A so vakov stav kako majki bogami za greota decata. Ako ne ste spremni za deca ne ragjajte. Decata se stvaraat so ljubov a ne se pravata za da te zeme deckoto.
Greota decinjata.Tie se odraz na roditelite.Normalno deka kje bidat nervozni koga majkite ne znaat kaj im e [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley35.gif[/image] a kaj glavata.

Неможе за друг непознам да коментираме каков родител е ,секој си пишува за свои деца.
Дека има секакви родители се сложувам,но некој коментар или излев понекогаш на нервоза да ме наведе за некој родител да се коментира сметам дека не е во ред

kikicka -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (2.6.2012 7:25:56)

Моето 2 дете кај и да е ке биде уште малку.

Snowhite RR -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (5.6.2012 19:59:29)

А моето можеби е веќе на пат, кој знае[sm=zmeden.gif] А дали е вистинско време, мислам дека е совршено[sm=smiley1.gif]

Pepelaska * -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (5.6.2012 22:55:07)

[sm=bravo.gif] Сноувајт, чекаме потврда за убавава вест, супер[sm=smiley1.gif]

Maria -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (5.6.2012 23:53:46)

Snowhite, колку што се сеќавам Михаил и Андреј (моето синче) се неколку дена разлика.Супер..доколку има нешто[sm=smiley1.gif].И моите се разлика скоро 3 години.[sm=smiley1.gif]

Felly RR -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (6.6.2012 9:23:30)

Сноувајт, ајде што поскоро да се приклучиш на темите за бременост. Стискаме палци.[sm=smiley20.gif]

meU87 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (6.6.2012 17:20:17)

Според мене најдобро е кога две деца меѓусебе би биле разлика од 5-6години. Ова е лично мое размислување , а е поттикнато од идеата, дека кога едното ќе почне да оди во школо, мама ќе седи дома со бебушот. Мислам дека е полесно за една мајка на овој начин да се снајде и справи со две деца, зошто ако е помало првото и тоа има потреби, ќе сака мама да го крене, да си играат, а јасно е дека една трудница не го може сето тоа.
Сепак секој за себе, јас уште сега размислувам дека доколку планираме второ, тоа ќе биде за најмалку 5 години. [sm=smiley36.gif]

Mihaela 2010 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (7.6.2012 10:13:50)

Se slozuvam so meU87,i jas mislam deka najdobra razlika bi bila od 4 do 5 godini,koga deteto vekje se razbira,po samostojno e,ne e do tolku zavisno od roditelot za raslika od pomalite decinja...zdravje boze sakam vtoro pa mislam deka za edna ipol godina bi pocnala so praenje[sm=smiley1.gif]

Maria -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (7.6.2012 10:39:20)

Да,за мајката е полесно,но блискоста на децата со помала разлика мислам дека е поголема од тие со поголема разлика.Тоа е мое мислење.И кога пак би требало да бирам која би била разликата помеѓу моите деца ,таа би била 3-3 ипол години,максимум.[sm=smiley1.gif]

dubi_du -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (7.6.2012 10:46:22)

Maria se slozuvam so tebe, jas i brat mi sme razlika 8 godini i super se slozuvame no zaradi golemata razlika nemavme mnogu zaednicki raboti vo smisla da si igrame zaedno,da se druzime...Moite deca se razlika 5 godini,jas sakav pobrzo da imam vtoro dete no ete ne se sluci.Od druga gledna tocka golemovo e sega 5 i pol godini,poveke razbira posamostojno e i po malku mi pomaga okolu bebeto koga e na kejf.Inaku opsto zemeno ne e bas zainteresirano za bratceto[sm=smiley1.gif]

JovanaJ -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (7.6.2012 10:55:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Maria

Да,за мајката е полесно,но блискоста на децата со помала разлика мислам дека е поголема од тие со поголема разлика.

I jas kako sto imam pisano pogore sum za pogolema razlika pomegu decata, nad 5 godini sekako...ama i jas sum mislela deka decata ke bidat pobliski ako se so pomala razlika...No ete, ne sekogas e taka, mm i sestra mu se 2.5 godini razlika. No ne se tolku bliski kolku sto bi ocekuvale za pomala razlika. Istotaka, poznavam bliski luge koi se 9 godini razlika i se premnogu bliski , tokmu kako da rastele istovremeno, so zaednicki interesi. Znaci sepak bliskosta zavisi od mnogu drugi faktori a ne samo od razlikata vo godini.... ostanuva na zelbite i mislenjata na roditelite...[sm=smiley1.gif]

meU87 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (7.6.2012 11:08:49)

Во однос на блискоста помеѓу децата, сметам дека родителите имаат најголемо влијание. Сепак според мене, родителите се тие кои треба да го научат детето(поголемото) како треба да се однесува и да го прифати помалото братче/сестриче.
И уште нешто, доколку децата не се блиски кога се помали, мислам дека не е проблем или нешто страшно, зошто кога ќе потпораснат, веќе е се поинау, претежно сите се зближуваат и се многу по блиски кога ќе созреат. Познавам многу деца на роднини, пријатели, другарки и сл, кои се така со братот/сестрата поголема разлика, веќе пораснати и заедно се дружат, во исти друштва. Нека не ве загрижува тоа.
Имав голема желба да имам 3деца, првите две машки а третото девојче, за да го чуваат батковците кога ќе пораснат, или пак и две да се ама со ист распоред [sm=smiley36.gif], но ништо од плановите и желбите. Првото ќе биде храбра принцеза, која ќе ги чува тие по неа [sm=smiley1.gif], мада имаме батко( син на маж ми од претходниот брак) кој ни е голем, па не верувам дека нешто ќе се замара со бебушката [sm=smiley36.gif]

mama m -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (7.6.2012 11:25:43)

moite se 3 godini razlika i super se deka se maski i dvete ne mi bese nesto posebno tesko

Mihaela 2010 -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (7.6.2012 11:29:08)

Nemaat vrska godinite,jas bar taka mislam,jas i brat mi sme 4 godini razlika ,pa slaba komunikacija,i 1 god da sme razlika karakter si e karakter i nemozes da go smenis,i pak nema da imame nekoj poseben odnos..

Maria -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (7.6.2012 15:07:59)

Секој со свое размислување!Имам два сина кои се разлика 3 години,баш како на Mama m, и можам да кажам дека супер си се согласуваат и се бараат едно со друго,кога едниот го нема.Тоа е мое искуство кое ете сакав да го споделам со вас.А кој кога мисли дека му е време за второ дете,тогаш нека раѓа.[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

blond -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (10.6.2012 16:58:31)

Сноувајт, бебето ти има една годинка и второто е на пат, така? [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=smiley1.gif]

majka na eva -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (30.7.2012 0:33:04)

јас им се чудам на оние што велат дека не сакаат второ дете.и замислете да имате само едно,нема брат,нема сестра,кога ќе порасне ќе биде само.кој луѓе во животот ќе му бидат најблиски?пријателите?а оние што сакаат да имаат второ дете,за кога е вистинско време,јас лично мислам дека нема некое правило.вие самите знаете кога е вистинското време за нов член во семејството.но сепак пред да работите на случајот[sm=jezicek.gif]мислам дека добро треба да се размисли,дали сме способни и финансиски да го одгледаме тоа дете.сега времето е поинакво од порано,и ретко кој се одлучува за две или повеќе деца.сега на пример децата имаат ама буквално СЕ!да не набројувам...некои нешта не се ни потребни ама ете се купуваат.значи размислете АКО МОЖЕТЕ ДА МУ ОБЕЗБЕДИТЕ ДОБАР ЖИВОТ НА ВТОРОТО ДЕТЕ,БЕЗ ДА МУ УСКРАТУВАТЕ ОД ЗАДОВОЛСТВАТА И ПОТРЕБИТЕ НА ПРВОТО_тогаш е вистинско време[sm=smiley1.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>