|
mami mami -> RE: Второ дете - кога е вистинското време? (25.3.2012 15:16:28)
|
Spored ova sto prethodno go procutav sekoj si e vo pravo, zavisi na kogo kako mu se prioritetite...nekoj saka kariera, posreden zivot, nezavisnost, pa samo da se posveti na odgleduvanjeto na decinja, a nekoj prifaca pomos, uloga samo na domacinka, i slicno.Zatoa koj kako ce odluci taka i zavisi od licnosta...samo da ne se preteruva....licno i jas sum za prvoto dete da se rodi okolu 30 , plus-minus 2 godini, a za vtoroto koj kako saka moze da se poceka ...no ne mnogu ...nemojte posle 40 i ako za treto i toa e dozvoleno...hahahah malku da se posalam. I jas eve prvoto go rodiv na 28-29 ...poradi skolo , vrabotuvanje , a za vtorovo eve sega sum bremena na 38 godini, sto ne se soglasuvam deka zena ne se custvuva zdrava na ovie godini....fala mu na GOSPOD se cutvuvam pozdravo od koga imav 20 godini, znam ce se iznasmeete no mozda toa e deka sega znam povece da se cuvam i vnimavam na svoeto zdravje, go cuvas, vnimavas sto jades , vnesuvas dovolno vitamini i sl. , a togas ne znaes i mislis deka sve mozis...mozda toe e pricina inaku sigurno organite se postari. Vazno jas se custvuvam srecno i go molam GOSPOD da mi dade zdravo bebence i posle sum sigurna deka ce bidam posmirena vo odgleduvanjeto na bebenceto otkolku na moeto prvo dete , a toa e mozebe zosto so prvoto ne deka bev mnogu mlada no togas vrabotena, prvpat so moi pari vo xebot, sakav malku da prosetav , a nemav pomos komu da mu go ostavam mojot sin, ziveam vo pomal grad kade nema zena da povikas da ti go pocuva i da platis i kade odevme so mm bese i mojot sin, a seto toa mi vrsese pritisok i se custvuvav zarobena, e sega znam , poiskusna sum , znam kako da gi organiziram rabotite, znam da uzivam i so niv...ztoa izvineteme za mojot dolg post , no samo sakav so licno iskustvo da pomognam, a ne od rekla kazala....na kraj da dodadam sekoj razlicno moze da odluci da rodi i da odgleduva deca i da bide srecen...no mnogu zavisi dali se vraboteni, dali imaat svoe katce za ziveenje, dali imaat pomos...oti onie sto imaat pomos ne moraat da cekaat mnogu za decinja....ce mozat da gi rodat i da imaat pari i da setaat no malku pomalku ce go custvuvaat majcinstvoto i pomalku ce imaat udel vo toa ...zatoa velam zavisi koj kako se custvuva i sto saka od zivotot....no nemojte pak premnogu da ocekuvate od zivotot i da cekate se da se sredi i posloe da pocnete da planirate semejstvo , a godinite pominale....Ete tolku od mene , ako nekomu mu pomognav vo razmisluvanjeto koga e vreme za vtoro dete bas mi e milo.Pozdrav!
|
|
|
|