RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Сакаме нов член

Порака

JovanaJ -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (4.4.2012 16:30:24)

Jas sum ostanala bremena 14-15 den posle den menzis. Znaci mu doaga bas vo plodni denovi, ovulacija.

Elce -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (4.4.2012 17:04:19)

На 12-от ден од циклусот.

Natasa981 -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (4.4.2012 17:35:26)

i jas vo plodni denovi..otprilika na 15,16 den od ciklus

temjana -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (5.4.2012 8:55:40)

Не е возможно да забремените во денови кои не ви се плодни. Можеби сте имале прерана овулација (како јас на 8-ми ден) или пак многу доцна овулација но во секој случај тоа биле вашите плодни денови[sm=smiley1.gif] Најубаво е доколку извесен период не можете да забремените да си одите на фоликуметрија и ќе си го решите проблемот, се разбира доколку го имате или пак доколку е од таков карактер.[sm=smiley1.gif]

vanessa30 -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (5.4.2012 9:06:26)

Jas tocno znam koga zabremeniv:
data_17 jan 2011 (16-ti den od ciklus)
vreme _okolu polnok
mesto_AUS

kikicka -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (5.4.2012 10:20:54)

И јас сум плодни денови останата е точно незнам ама неделата пред Нова Година е сигурно.[sm=smiley1.gif]

sandrin -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (5.4.2012 11:10:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana

Не е возможно да забремените во денови кои не ви се плодни. Можеби сте имале прерана овулација (како јас на 8-ми ден) или пак многу доцна овулација но во секој случај тоа биле вашите плодни денови[sm=smiley1.gif] Најубаво е доколку извесен период не можете да забремените да си одите на фоликуметрија и ќе си го решите проблемот, се разбира доколку го имате или пак доколку е од таков карактер.[sm=smiley1.gif]

Апсолутно се сложувам! Не верувам дека постои бременост во неплодни денови.
За бременост ви треба овулација, штом ја имате (независно во кој ден од циклусот се случува!) станува збор за плодни денови!

Maca25 -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (5.4.2012 11:27:16)

Јас појма немам кога! [sm=smiley36.gif]

Знам само дека моја пријателка и со двете деца има забременето за време за циклус (4-5 ден од циклус).

suzeto -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (2.7.2012 0:16:17)

i jas go delam mislejneto so nekoi od vas ne moze vo neplodni denovi........znaci ako nekoj imale odnos vo neplodni denovi .... 72h ziveat spermazoidite uste tri dena posle odnosot a do togas moze da nastane ovulacija......toa e moeto razmisluvanje .........

Maria -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (2.7.2012 0:27:59)

И јас ова сакав да го пробаме,т.е. да експериментираме само во неплодни денови,со втората бременост,но погодивме овулација и одма останав бремена [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

niki -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (2.7.2012 9:40:03)

Zeni, a kako znaete deka bas toj den ste zacnale? Cel mesec nemavte odnosi i bas togas strefivte ili bevte na lekar pa vi kazaa deka ste vo ovulacija ili...?

babyblue -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (17.9.2012 1:57:09)

Prvata bremenost zavrsi so spontan abortus, pa cekavme dozvola od doktorot koga d se obideme pak. Otidov na kontrola na 12 den od ciklusot i doktorot mi kaza denes ke pukne folikulot vo sekoj moment denes e denot. znaci go napravivme [sm=duda.gif] na 12 den, na denot na ovulacija i ispadna masko [sm=smiley1.gif]

Lovelace -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (30.9.2012 0:04:58)

А што ви значи вам: СЕ ПАЗЕВМЕ / НЕ СЕ ПАЗЕВМЕ?
Тоа е исто со користење контрацептивни средства и без користење на контрацептивни средства?
Или со „свршување внатре„ и без „свршување внатре„?

majka na eva -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (7.10.2012 22:08:04)

јас имав мнооооооогу голема среќа да останам[sm=nosecka.gif].имам полицистични јајници и нередовна менструација.па со мм повеќе време се обидувавме да направиме[sm=duda.gif],но по една година труд и ништо не бидна-се разочаравме[sm=smiley13.gif],па размисливме да закажеме на приватно да видиме да не е нешто сериозно,не дај боже да не можеме да имаме дете па да се лекуваме додека е со време.и закажавме во штип кај др.ОРГАНЏИСКИ.и пазете сега;се јавив во вторник,ми закажаа за преглед во петок-а баш се погодило да идам во фаза на овулација[sm=smiley1.gif]и така деновите што следеа значи од сабота до понеделник работевме на случајот и дене и ноќе[sm=smiley36.gif]и ете тогаш и се случи[sm=bravo.gif]а тоа беше во февруари 12-14,а последната менструација ми беше на 5ти јануари.во февруари ми доцнеше и гледајте дури кога кај мене биле плодните денови.а по докторски ги кажуваат 14,15,16 ден после менс.

fernandez -> RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неплодни денови или ??? (25.10.2012 1:43:50)

здраво девојки,после неколку месеци залудни обиди за зтруднување пак решив да ви пишам да ми кажете што мислите.изгледа дека бев напната од работа,цело време под стрес и затоа не се фаќашеа и не пазевме на плодни денови,имам редовен циклус добив на 11,ми траеше 5 дена.со мм имавме односи на 20 и 22ри дали се тоа плодни ден. дали би можело да се фати веќе еднаш,пишете ми мислење.однапред ви благодарам несакам да губам надеж????

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]