Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 16.12.2010 11:14:46
Annet
во плодни денови знам дека беше ама незнам кој ден точно хахахахаах,веќе сите можни тактики ги испробавме,само се сеќавам дека му реков на мм сега ке пробаме по 2 пати на ден и мора да се фати ихиххих и така бидна,еве термин 14 август 2011
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 16.12.2010 11:35:44
Maca25
ние воопшто не размислувавме дали ќе биде овој месец или не, едноставно водевме љубов, а не правевме дете и после 2 месеци се случи. кај мене не може да се дознае кој ден, затоа што имав нередовен циклус и задоцнета овулација. Затоа и ќерка ми изгледаше како 2 недели помала од тоа што треба, а и се породив две недели после терминот.
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 16.12.2010 11:44:15
Beatris
Ние се договоривме месецот пред свадба дека веќе нема потреба да внимаваме, па кога се случи се случи. Последен пат добив во Јули, веќе во август пред свадбата (29 август) бев бремена
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 16.12.2010 12:14:49
strelec 8
nitu racunav prodni denovi ednostavno resivme da ne se pazime i bide.toa bese za prvoto a za vtoroto bese malku cudno oti neplanirano se fati.togas bile plodnite denovi i se fati.
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 16.12.2010 12:22:50
Calypso
Па не планиравме ништо, сосема спонтано се случи. Мислам дека во плодни денови беше, околу една недела откако ми заврши менструацијата. Имавме веќе закажано свадба во септември, а забременив во јуни, па на свадбата бев три месеци бремена. А не се пазевме од јануари.
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 21.7.2011 12:01:38
Тања РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: MATEJCE
Bi sakal da znam dali e mozno da se ostane vo blazena sostojba i vo denovite koi spored kalkulatorot na plodni denovi ne se plodni,dali moze da se ostane vo blazena sostojba i vo drugite denovi?
ИЗВОРНА ПОРАКА: kuklica
drugarka moja za dvete decinja ostana bremena vo neplodni denovi spored kalkulatorot ama sepak sansata e mnogu pomala togas
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 14.9.2011 0:57:09
blond
Последна менструација имав на 18ти, а бебето го направивме на 1 кон 2 вечерта Значи во плодни денови, и ептен плодна поза Инаку претходно два месеци не се фати на макотрпна секојдневна работа, а тој месец кога не добив имавме секс се на се 2 пати (кога го зачнавме и 3 дена пред да дознаам дека сум бремена
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 14.9.2011 8:34:55
mila28
И кај мене исто непалнирано 2-3 дена пред циклус, не ни помислував дека е можно да сум бремена, поради бронхит сум имала одложена овулација, а јас мислев дека ми доцни баш поради тоа што бев болна
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 14.9.2011 9:13:49
Octavia
Првата во неплодни денови (некаде 3-4 дена пред официјалните плодни денови), а втората точно на денот (да појаснам, точно две недели од почетокот на циклусот, дури и лекарката се смееше кога и кажував дека точно знам кога забременив ).
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 25.10.2011 8:34:59
dostickage
pojma nemam.ednostavno ne vnimavavme i vodevme ljubov.i vednas ne dobiv. a inace imav ciklusi kako ke mu tekne.ama zatoa strasta bese na visoko nivo pa se zaboravavme so praime
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 25.10.2011 11:54:44
Ikana
vo plodni denovi na 13 ili 14 den od ciklus...vednas mi izostana menstruacijata, i koga mi docnese 6 dena, znaev deka sum bremena i napraviv test i izleze pozitiven
< Поракaта ја уредил Ikana -- 25.10.2011 11:55:16 >
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 18.11.2011 12:18:03
taci83
ima mnogu slucaevi sto gi znam edna moja komsika so 3 dete ostana na zavrasuvanjeto na menstruacijata i isto taka edna moja tetka ostanala posledniot den od men.e sega da vi kazam eden primer snaa mi za 2 dete se obiduvase 6-7 mes. i nisto dr. i rekol da ide koga ke i pomine men. pa nejze i pominalo vo sreda a taa otide vo petok na pregled i ginekologot i rekol deka petokt i sabotata i bile naj plodni i posle seks da lezi so krenati noze i ostana i nema neko pravilo koj den ke se sluci samo treba da se uziva postov e malku podomg ako ti pomognam milo mi e
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 20.11.2011 23:08:01
lindicka
Sum slusala nekoi zeni sto kazuvale deka ostanale bremeni na prv den od menstruacija, ili pak na tret den od mentstrucija. Ste slusnale li za ova? I kako bi odelo toa..? Dali ako imas odnosi na prv den, i ostanes bremena kje zapre menstruacijata ili ne? Isto i na treti den, bi zaprela li ili ne? Ako slusala nekoja od vas za vakvo nesto, neka pise, fala
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 5.2.2012 20:32:52
ie.m
Многу пати досега го читам форумот на сите негови теми и во многу од нив наоѓам решенија, утеха и се друго што е корисно затоа што знам дека сите тука се искрени и добронамерни луѓе. Ете решив и јас да станам член за да се консултирам. Со патнерот имавме незаштитеен однос на 4-5 дена пред да добијам, но сметавме дека тоа се мои неплодни денови, знаејќи како се работите. Јас добив со два дена задоцнување, а текот на менструацијата беше речиси како секогаш, но траеше ден-два помалку. И сега откако заврши, неколку дена оттогаш имам страшни грчеви во долниот дел од стомакот, главоболка и болки во долниот дел на грбот. Да, тоа се теоретски знаци на бременост можеби. Размислував и за болна овулација, но никогаш порано не ми се случило тоа. Имам веќе една бременост зад себе, но, нели, секогаш е различно. Утре сум со намера да закажам кај матичниот гинеколог, но би сакала и вие, доколку имате некое искство или мислење, да го споделите. Колкава е и веројатноста да добијам, а сепак да бидам бремена? Не дека не сакаме, но неизвесноста убива, нели?
RE: Кога се случи вашата бремност-плодни, неп... 4.4.2012 16:06:15
MinaBT
женски ве молам за еден совет, сигурно некоја од вас има поголемо искуство од мене...значи секој месец континуирано добиваав на 26тиот ден...овај месец добив на 27миот, мегутоа не со таков интензитет како претходните месеци...значи не беше баш бледо кафеаво како што читам дека на некоја од нас и се случило, но наместо 5 имав два дена, со псолаб интензитет...ве молам, што ми препорачувате, да праам тест или не???ви благодарам однапред
Витамините се неопходни за нормално функционирање на организмот. Секој...
Анкета
Дали вашите момчиња си ги допираат? пеперутка16
Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.