RE: Вагинално породување (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

Annabel -> RE: Вагинално породување (7.2.2010 18:46:12)

ИЗВОРНА ПОРАКА: BILE.F

Ги прочитав вашите искуства, ме фаќа паника, ама за убаво е и ќе се издржи!
Сакав да прашам: Планирам да се пораќам во државна, и некој спомна дека епидуралната анастезија се наплаќа, дали е тоа само на приватно или се наплаќа и кога си со картони?

Сега посетувам часови за трудници во ГАК и баш тоа го прашав, не се наплаќа епидуралната...Порано се плаќала затоа што викале анестезиолози од други клиники, ама сега сите анестезиолози им се обучени и не се наплаќа, само треба да им кажеш дека сакаш да ти стават, не знам дали ќе ти ја понудат сами...

ikipp -> RE: Вагинално породување (7.2.2010 18:49:42)

jas znam deka so uput od maticen,besplatno e,taka e vo tetovo

gurgica -> RE: Вагинално породување (4.3.2010 23:33:23)

I jas se porodiv vaginalno bez epidural i slicno.Prvata bolka ja osetiv vo 23.00 casot i od strav odma si legnav i zaspav.Megutoa okolu 03 casot se razbudiv i me boli.Si vikam da go budam mm ili ne.Si svariv kafe,si citav kniga i pak si legnav.Okolu 07 stanav i pocnav da si se spremam ama bolkite mi bea de na 10 min de na 25.Vo 10.30 otidov vo GAK i me pregledaa otvorena 4 prsta i ajde gore vo tie spavakite nikakvi koga me vide mm neznaese dali da place dali da se smee.Celo vreme setkav i se smeev sigurno od strav i legnav spiev.Ne me bolese tolku mnogu,se cudea drugite zeni kako spijam.Vo 13.30 mi go puknaa vodenjakot,vo 13.55 si se kaciv na boks i me ostavija sama.Napon mi ide,a ja sama,lele majko.I vikam po dr dojdi oti ja se poragam i taa mi se smee i mi vika disi nasmeana,disi.Sto da disam ova ide si mislam.Koga dojde dr samo vikna po sestrite doagajte se poraga.I taka so 2 napona vo 14.02 go rodiv moeto sonce.Brzo i lesno.Daj boze site da se porodat ko jas+prvorotka lesno bese.Sega sum trudna so vtoro pa ke vidime kako ke pominam.Pozdrav

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]