|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Божиќна трпеза
6.1.2010 15:41:02   
Еца
Како што си ветив така и си направив, бадникова погача со фигури од горе си направив, ке ја сликам и ќе ви ја покажам. Не е ништо посебно, но за мене многу значи, бидејќи ова е прв бадник и јас нешто да направам, освен да варам грав, костени, да печам тикваuser posted image и тоа е нешто ама сепак сега сум некако помирна, и направив три мали топчиња со парички внатре за сите три деца, бидејќи и золвата со децата ќе дојде, па за сите ќе има едно лепче со паричка, а за малите по едно мало, зашто знам дека ќе настане општ хаос, па на време да се среди работаваuser posted image и така...сега мм ја пржи рибата, свекрвата зелникот го прави, а од сабајле веке ги сварив гравот и сармата. Ех што убав денuser posted image  

Животот е убав за оние кои знаат да го живеат.

(Одговор на членот zami)
Непосредна врска до пораките: 26
6.1.2010 15:48:09   
penelopa
user posted image Еца, и јас сум цел ден во кујна...уште питата да ја испечам и толку....покасно ке одиме во црква- нели таков е редот и да си земам бадникови гранчиња...вечер уште рибата маж ми да ја испече и може да вечерамеuser posted image

Дефинитивно многу убав ден...многу убаво се чуствувамuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 27
6.1.2010 15:50:28   
Bogdancanka
Прекрасен ден Еца user posted image user posted image user posted image
речиси завршувам со подготовките за божќната трпеза и супер ми е денов си го сварив гравчето и сармата,ја испеков баницата само усте рибите да ги испржам али нив ќе ги прзам пред да почнеме да бидат убави топли сега уште малку да средам по дома и да уживам леле едвај  чекам да си наредам се и да си кршиме погачкаuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image цел ден сум разиграна и распеана јухууууууу многу му се радувам на овој денuser posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bogdancanka -- 6.1.2010 15:51:19 >

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 28
6.1.2010 15:53:43   
penelopa
user posted image user posted image user posted image за сите домакинкиuser posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 29
6.1.2010 17:31:22   
ripce
леле ама сме вредни денес user posted image ние со син ми го земавме лепчето и зелникот што ни беа порачани, зашто немам време, а и не знам да правам работи од тесто, никогаш не ми нараснува user posted image па посигурно ми е вака, да не останеме без лепче. Имаме подготвено скоро се... уште рибата да ја испржиме... 

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 30
6.1.2010 18:30:52   
STRUMFETA
Ovaa godina mi e den kako i sekoj drug,nisto posebno.Sakav se da spremam sama za nas trojcata,megutoa mm sakase toa da bide so negovite, pa se povlekov.Do sega spremav ,megutoa godinava sveki sprema se osven baklavata.Vcera ja napraviv.
Ovaa godina nekako mi ja nemaa taa magija i se ona sto me pravese srekna na vakvi denovi.user posted image Ne znam sto se slucuva?!

(Одговор на членот ripce)
Непосредна врска до пораките: 31
6.1.2010 18:43:00   
ripce
ИЗВОРНА ПОРАКА: STRUMFETA

Ovaa godina mi e den kako i sekoj drug,nisto posebno.Sakav se da spremam sama za nas trojcata,megutoa mm sakase toa da bide so negovite, pa se povlekov.Do sega spremav ,megutoa godinava sveki sprema se osven baklavata.Vcera ja napraviv.
Ovaa godina nekako mi ja nemaa taa magija i se ona sto me pravese srekna na vakvi denovi.user posted image Ne znam sto se slucuva?!

Јас си бев доследна на себе си и си се изборив сами да си бидеме од оваа година, лани бев бремена, и бевме кај моите пошто кај нив седевме тогаш, отидовме и кај на мм, и сами си кршевме лепче... сега пошто си живееме сами мислам дека е најправилно сами да си правиме, се знае ние сме си семејство јас, мм и син ни...

(Одговор на членот STRUMFETA)
Непосредна врска до пораките: 32
6.1.2010 18:49:35   
bojanas
Многу јакатрпеза  имам спремено- само едно лепче со паричеuser posted image ! ММ е болен од стомачен вирус и три дена е легнат а јас се забављам со деците. А баш ми се јадеше баклаваuser posted image

Кајче мама тато дада јас и бато секој среќен пее дури ветре вее

Непосредна врска до пораките: 33
6.1.2010 21:44:51   
Палешка РР
Мене се` ми донесоа мајка ми и свекрва ми user posted image
Сарма, кора, гравче, баклава, јас купив маслинки, костени, мандарини, јаболка... ииии...сега ќе вечераме. user posted image

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот zami)
Непосредна врска до пораките: 34
6.1.2010 22:26:37   
STRUMFETA
Gotovo,nie veceravme.Pominavme super.Svekrvami se bese spremila, se najadovme, i si otidovme vednas.Bez gotvenje,cinii, mienje,sluzenje.I najvazno,parickata se padna vo SIN MI.Poubavo od ova-zdravje.

user posted image

Neka Badnikovata vecer go izbrise seto ona sto sakate da go zaboravite a Boziknoto utro vi isplete venec od zdravje,sreka,ljubov i Bozji blagoslov.Hristos se rodi,SREKEN BOZIK.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 35
7.1.2010 15:32:43   
Mucka
user posted image ja najmanje kuhah,zub me bolio..i danas me boli....upaljene desni....juce posno...krofnice,spageti,slatko od slivi......
pa bijeli grah,riba,krompir,salata,kompot,baklava....pogaca...pivce..i tako....danas...kremenadle,kobasice,dimljeno meso,supica...kompot,voce...baklava,sin je jeo mlijeko,kuhana jaja,malo kobase..kompota ...i nijedan slatkis do sad....dobar je!!!!ako poslije voca....i da prode dan bez slatkisa!!!!!user posted image

(Одговор на членот zami)
Непосредна врска до пораките: 36
8.1.2010 0:44:31   
Еца
еве како што ветив слика од мојата прва бадникова погачаuser posted image

user posted image како за прв пат, јас лично задоволна сумuser posted image

(Одговор на членот Mucka)
Непосредна врска до пораките: 37
8.1.2010 0:46:41   
nadica
многу е убава догодина целата вечера сама да ја спремашuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 38
8.1.2010 0:49:08   
Боцко
wow!!!!
сакам и јас 1 ваква :-)
фантастична е!

Sometimes it is the people who no one imagines anything of, who do the things that no one can imagine.

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 39
8.1.2010 0:50:07   
Еца
хаха, нели баш е убава. Можеби на некој и смешна ќе му биде, како на мене user posted image ама јас сум многу горда на овој мој чекорuser posted image Најважно е дека почнав однекаде.user posted image За мене

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 40
8.1.2010 0:50:10   
ripce
ме потсети на претходните години, кога бев со моите за Бадник и мајка ми обавезно прави ваква бадникова погача, куќа, грозје (лозје) и др. интересни фигури... ми недостигаат адетите кои ги правевме во моето семејство user posted image ... го отваравме прозорецот и брат ми како најмал викаше дедо боже дојди кај нас да вечераме... некако сето ова што синоќа го правевме ми е онака како ради реда... сакам Бадник "да добие душа" и во нашето семејство!

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 41
8.1.2010 9:25:39   
mami
Еца прекрасна погача си направила...догодина се сама да спремаш...

Непосредна врска до пораките: 42
8.1.2010 9:32:45   
Anushka

ИЗВОРНА ПОРАКА: mami

Еца прекрасна погача си направила...догодина се сама да спремаш...

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 43
8.1.2010 9:34:49   
profesorica
за Божиќ бевме кај прабабата и прадедото на Дамјан (родителите на свекор ми) и имаше, подварок и печена мисирка.
Жената навистина ја бива за готвење.Јас деновиве не мрднав со прсте за трпезата.

Но криво мие  што за бадник не спремав сама, барем погача јас да си направев.user posted image од следна година сама ќе си спремам.

Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))

(Одговор на членот mami)
Непосредна врска до пораките: 44
8.1.2010 11:15:40   
STRUMFETA
ИЗВОРНА ПОРАКА: Еца

еве како што ветив слика од мојата прва бадникова погачаuser posted image

user posted image како за прв пат, јас лично задоволна сумuser posted image

Eca edno golemouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Pogacata izgleda vkusno.Dekoracijata odlicna.Samo prodolzi si taka, i sigurno dogodina postavuvas sliki od cela trpeza  kako tvoja licna izrabotka.

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 45
8.1.2010 11:29:37   
arh_diz
Браво Еца супер изгледа погачата.user posted image user posted image user posted image user posted image

Биди тоа што си

(Одговор на членот STRUMFETA)
Непосредна врска до пораките: 46
8.1.2010 11:30:38   
srekna mama
домакинче ,нема што!user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 47
8.1.2010 11:35:25   
Еца
user posted image user posted image user posted image е навистина се зацрвив, убава е ама, признајте, по малку и смешна, хахаuser posted image

(Одговор на членот srekna mama)
Непосредна врска до пораките: 48
8.1.2010 11:37:14   
arh_diz
Супер е ти помагше ли Мартина

Биди тоа што си

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 49
8.1.2010 11:40:45   
Еца
Да, кај може без неа да помине месењето и украсзвањето, таа диктираше што да правиме, а девојчето е Мартинаuser posted image во сукња, хахаха

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 50
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2] 3   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Миење на долниот дел.
пеперутка16

Дали твојот сопруг ја менува облеката на детето, мислам миење на долниот дел и менување на пелената?