Каков тип на турист сте? (Целосна верзија)

Форум >> [Семеен живот] >> Излети и годишни одмори

Порака

profesorica -> Каков тип на турист сте? (13.11.2009 15:13:52)

Уживате да патувате со своите пријатели? Го правите тоа за да бидете интересни или пак затоа што ви дава длабока духовна сатисфакција? Постојат повеќе видови на туристи. Откријте во која група спаѓате вие.

1.Духовен турист

За овој турист патувањето е потрага по самиот себе. Тој ги истражува локалните обичаи и времето го користи на читање книга за будизмот, јогата, шаманизмот и слично. Изморен од материјализмот, овој човек е во потрга по мир и поврзување со природата и нејзината суштина. Овој тип на туристи најчесто може да се најдат во Индија, Јужна Америка или Азија.

2.Хипи турист

Вообичаено се облечени во шарено, со долга коса и имаат многу беџови. Хипи туристот користи јавен превоз, јаде локална храна и дискутира за културниот империјализам. Обично избегнуваат да посетуваат места во кои има големи активности или пак се премногу комерцијални. Најчесто може да се најдат во земји во развој.

3.Фрик за забави

Фрикот за забави носи спортски очила за сонце и кратки панталони. Тој поминува најголем дел од своето време пиејќи и забавувајќи се до зори. Затоа оди од едно до друго место, во потрага по најлудите забави кои што може да се најдат. Овие туристи најчесто може да се најдат во Прага, Барселона, Тајланд и Амстердам.

4.Пар туристи

Овие туристи се едни од најмирните што може да ги сретнете. Обично го поминуваат своето време во разгледување на се и сешто, бидејќи жената сака да се шета, а мажот треба да ја следи. Сепак, нештата не се така ложи бидејќи кога патувате во пар, секогаш можете да најдете некое интересно место за секс.

5. Flashpacker- е турист кој секогаш гледа каде има пристап за интернет. Со себе носи лаптоп, камера, фотоапарат и друга електронска опрема. Буџетот му е огромен, па затоа многу патува, но никогаш нема да го видите како спие во соба со повеќе луѓе. Тој едноставно е премногу фенси.

извор:ИДИВИДИ

vezilka RR -> RE: Каков тип на турист сте? (17.11.2009 15:09:56)

ја се пронаоѓам и во духовен и во хипи турист..и тоа духовен оти не одам на пат без книга, и секогаш сакам да се поврзам со местото на кое сум допатувала..а хипи и по аутфитот и по она користење на јавен превоз, јадење на локална храна и непосетување на прекомерцијализирани места..:))

profesorica -> RE: Каков тип на турист сте? (17.11.2009 15:21:00)

Јас спаѓам во духовен и во пар туристи.

многу сакам да патувам, пред да се роди дамјан кај не бевме со мм, и од секаде имам сувенири, разгледници и по некое парче облека.а она што е историското од тоа место, засекогаш ќе го носам во себе.

AnnaMolly RR -> RE: Каков тип на турист сте? (11.1.2012 23:23:08)

4.Пар туристи

Овие туристи се едни од најмирните што може да ги сретнете. Обично го поминуваат своето време во разгледување на се и сешто, бидејќи жената сака да се шета, а мажот треба да ја следи. Сепак, нештата не се така ложи бидејќи кога патувате во пар, секогаш можете да најдете некое интересно место за секс.

Дефинитивно. Само би сменила „бидејќи мажот сака да шета, а жената треба да го следи“. [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ikana -> RE: Каков тип на турист сте? (11.1.2012 23:30:21)

Фрик за забави

Фрикот за забави носи спортски очила за сонце и кратки панталони. Тој поминува најголем дел од своето време пиејќи и забавувајќи се до зори. Затоа оди од едно до друго место, во потрага по најлудите забави кои што може да се најдат. Овие туристи најчесто може да се најдат во Прага, Барселона, Тајланд и Амстердам.

Do pred da se omazam...sega domasni zurki si pravime so peleni i cucli [sm=smiley36.gif] i nosam rejbanki [sm=jezicek.gif]

kikicka -> RE: Каков тип на турист сте? (12.1.2012 0:00:00)

.Пар туристи

5. Flashpacker- е турист кој секогаш гледа каде има пристап за интернет. Со себе носи лаптоп, камера, фотоапарат и друга електронска опрема. Буџетот му е огромен, па затоа многу патува, но никогаш нема да го видите како спие во соба со повеќе луѓе. Тој едноставно е премногу фенси.
.Пар туристи

е ова !

Melanija RR -> RE: Каков тип на турист сте? (13.4.2012 13:23:33)

Пар туристи [sm=smiley36.gif]
Одприлика така нешто,плус цел ден на плажа и разгледување на се наоколу

Annet -> RE: Каков тип на турист сте? (13.4.2012 16:19:04)

4-definitivno,mozam i poopisno ,posebno za delot koga mazot ja sledi zenata hahahahhahahha koja nervoza hahahahha

Malecka23 -> RE: Каков тип на турист сте? (10.6.2013 9:48:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana

Фрик за забави

Do pred da se omazam...sega domasni zurki si pravime so peleni i cucli [sm=smiley36.gif] i nosam rejbanki [sm=jezicek.gif]

[sm=bravo.gif]
4.Пар туристи

[sm=bravo.gif]

Tanjicka -> RE: Каков тип на турист сте? (10.6.2013 9:52:02)

I jas sum 4 - definitivno

niki -> RE: Каков тип на турист сте? (10.6.2013 9:59:28)

diskriminiracka tema mene me nema vo niedna kategorija
nie sme trojka turisti, sekade go nosime deteto, od aktivnosti pravime za sekogo po nesto pa sekojpat ima nekoj nezadovolen[sm=smiley36.gif]
inaku internet mora vo hotel da ima
iznajmen avtomobil za se da posetime vo mestoto kaj sto sme
a od hrana birame voobicaeni sekade poznati jadenja, ne sakame se lokalno da probame
kniga nosam, ama retko stignuvam da citam, najcesto proucuvam vodici za mestoto na net, i mapi [sm=smiley36.gif]
i obavezno nosime fotoaparat za da slikneme se sto sme videle

Страница: [1]