RE: Потење навечер (Целосна верзија)

Форум >> [Дете] >> Деца

Порака

Felly RR -> RE: Потење навечер (2.10.2013 9:11:30)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR

Што му бидна на детево незнам,ама жива вода се прави на спиење,па вака не ми правеше летото . И тоа само во главчето,а послабо е покриена од нас.Ај тоа што се поти,ама ев се испоразболе од што е постојано мокра,а тоа ладничко внатре

ИЗВОРНА ПОРАКА: sandriana RR

mommy-angels, може да се поти во главчето и ако тројките излегуваат. Ние го имавме овој проблем кога Т ги вадеше горните тројки.

ИЗВОРНА ПОРАКА: mommy_angels RR

леле знаеш дека ги вади баш горните тројки,зарем и од тоа е можно

Defne90 RR -> RE: Потење навечер (9.1.2014 0:37:34)

Otsekogas M se potel mnogu posebno navecer.I postojano e bolen duri i koga vo sobata e ladno i ne e pokrien mnogu toj togas pak ziva voda se pravi.Mene cudno mi e toa epten dali deteto si e takvo ne znam.Zabite site mu se izlezeni znaci ne e do zabite.Pieme vitamini b6 i multivitaminsko sirupce no kolku sto znam samo paracetamolot i tamu nekoi lekovi mozat da predizvikaat potenje.Eve sinoka ziva voda povtorno i deneska e pak bolen sto da pravam so toa potenje ke ja pomineme zimava vo ambulanta povtorno.[sm=smiley13.gif]

Mimi33 -> RE: Потење навечер (4.2.2014 19:00:37)

Охоооо претерано се потат и двете.....Значи не само навечер туку и општо,седи седи и наеднаш целото посебно на крбчето цело е испотено...Значи цело време ги пресоблекувам дури и не ми стигнуваат алишта хехехехех Прво реков дане е многу топло во просторијата но не е до тоа изгледа така му е...Ајде кога ќе потпорасни можи ќе смени. Сепак и нашиот педијатар Др.Камбовска вика дека не е ништо страшно дека има повеќе такви случаи....[sm=smiley1.gif]

lolla RR -> RE: Потење навечер (25.10.2015 8:30:59)

Однамна никој нема пишано на темава. И Л има мака со потење при спиење. Горе во грпчето и на раменцата е жива вода. Летово и есента пресоблекував на секое цицање ама сега страв ми е толку често. Му ставам памучни марамици за нос оние позади и тоа уппив па некогаш минеме само со смена на марамица. Ама страв ми е како ке биде сега кога залади да не испонастине. А многу лесно е облечен боденце и тнка бенккица и тенко кебенце, мене ми е ладно тој жива вода. Ке прашам на педијатар за Д вит ама ние и онака мислам ја пиеме макс доза од 4-5 капки.

MamaKiki -> RE: Потење навечер (26.10.2015 16:08:04)

и синко се поти и тоа многу и денски кога преспива тој е испотен ептен... па сушиме коса со фен има мекана косичка ама бујна и долга... грпчето исто му се поти и вратчето, така му е на детето не е многу жешко во спалната ниту е пренатрупан со алишта, со бодиче и пижамчиња чорапи не користам одкако почна пролета па и сега не верувам дека би му ставала за зимава чорапи за спиење

tincule -> RE: Потење навечер (27.10.2015 12:20:19)

Мојава кога залади пред спиење ја бањав па од страв да не и е ладно ја облакав долна маица боди и пижамка, ама многу почна да ми се поти и сега баталив само долна со боди или боди со пижамки во посвежа просторија сакаме да спиеме и немаме веќе проблем со потење. Смрт ми беше кога требаше да ја земам на сред сон и да ја пресоблакам.

marchi -> RE: Потење навечер (28.10.2015 16:40:10)

Јас никогаш не сум облакала и маица и боди, или едното или другото, а за потење... Тоа е чудо нешто, ај не секоја вечер ама претежно во 90 % после секое спиење е испотен, навечер обавезно го пресоблака

lolla RR -> RE: Потење навечер (28.10.2015 17:41:36)

марчи и јас мислев дали само боди на долги да му ставам за спиење ама па ние сме со долна маица и пижама, да не е малку.

Денес на педијатар прашав за ова рече нормално е, може да се зголеми за 1 капка вит Д.

marchi -> RE: Потење навечер (28.10.2015 18:05:35)

Само боди на долги малку е, јас пролетно време му ставав само боди со долги, на зима бодито е со прерамки или на кратки ралавчиња и пижама плус и ќебето топли, да не е многу, ама ете се поти, нас лекар ни кажа дека не е страшно демек настинките поминувале со потење

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3]