|
AnnaMolly RR -> RE: Непланирана бременост (21.7.2011 8:46:43)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Axel Ringerajki, pomagajte se osekam mnogu loso. Imeno majka sum na 6 godisno dete i 7 mesecno bebence. Poradi toa sto mi kasnese 10 dena napraviv test i e pozitiven. Zakazav odma za abortus (zasto i so dvete sum carski, a i plus bebevo epten e malo) ke me izbrkaat i od rabota, a i ne mozam da im se posvetam na decata ako sega rodam treto (mozebi ponatamu). Se osekam epten neubavo so griza na sovest zaradi abortusot, no vo momentov ne gledam druga opcija. Ova go postirav na drug forum no ne me razbraa sto sakam da kazam, pa zatoa otvoriv nova tema. Ima li nekoj drug so vakvo iskustvo da mi pise? ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina neznam dali vaze uste zakonot za treto dete da im plakat pari na roditelite ako vaze ke te sleduvaparicen nadomes t ako go rodes toa dete ne e problem sto so dvete deca si so carski rez moze da rodes i treto dete ima i drugi zeni sto znam sto se so 3 carski rezovi ИЗВОРНА ПОРАКА: stela gledam nema nekoj brz odgovor od nekoj so iskustvo, pa iako jas nemam da ti dadam poddrska - znam deka se naogjash vo mnogu nezavidna situacija. I jas pred nekolku meseci koga sinceto imase okolu 4 mes, od strav da ne se najdam vo slicna sostojba se napiv antibebi pilula, po eden odnos od koj mozzebi bea pogolemi sansite da zabremenam, a isto taka i jas sum porodena so carski...Alex, ti samata si gi kaza argumentite i objektivno si mnogu vo pravo. Znam deka odlukata e teska , no verojatno samo taa bi bila ispravna. ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska### ти знаеш најдобро но сепак размисли вреди ли се за да уништиш еден живот? ИЗВОРНА ПОРАКА: Bethany Леле, не знам, колку год да постојат објективни причини, сепак тоа е бебе, нов живот, сигурно постои и ќе се најде решение, се ќе си дојде на своето место. Можеби ти во моментот не можеш да го согледаш, али немој да донесуваш одлука пребргу, тоа бебе сигурно ќе ти биде уште една радост. А работа, денес имаш, утре можеш да ја изгубиш, царски рез-ниси ни прва ни последна, а бебе ќе ти е радост и подарок за цел живот! Јас не сум за абортус! Сепак сметам дека секој нов живот е дар од Бога и ниту работа, ниту каква причина не може да превагне во однос со едно слатко, мало, живо суштество. ИЗВОРНА ПОРАКА: Nadezna ИЗВОРНА ПОРАКА: Axel Ringerajki, pomagajte se osekam mnogu loso. Imeno majka sum na 6 godisno dete i 7 mesecno bebence. Poradi toa sto mi kasnese 10 dena napraviv test i e pozitiven. Zakazav odma za abortus (zasto i so dvete sum carski, a i plus bebevo epten e malo) ke me izbrkaat i od rabota, a i ne mozam da im se posvetam na decata ako sega rodam treto (mozebi ponatamu). Se osekam epten neubavo so griza na sovest zaradi abortusot, no vo momentov ne gledam druga opcija. Ova go postirav na drug forum no ne me razbraa sto sakam da kazam, pa zatoa otvoriv nova tema. Ima li nekoj drug so vakvo iskustvo da mi pise? Jas te cekam da pises kako si, a ti OP BUM mi prais. I jas bi abortirala, mislam.... Baska, ne si ni vodam belezniko za redovna menstruacija, taka da sekoj mesec sum nekolku dena u panika :))) ИЗВОРНА ПОРАКА: anedespo Sekoe dete si nosi svoja sreka. Mislam deka nema da zazalis ako go rodis. E sega bidejki si bila carski skoro, prvo konsultacija so doktor. Zasto tvoeto zdravje e najvazno. Jas ako sum na tvoe mesto bi go rodila.
|
|
|
|