|
anaana -> RE: Папочна кила по породување (11.4.2013 9:32:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamapi anaana и мене ми излезе кила над папокот во текот на бременоста,ама не се секирај не е ништо опасно за бебушот!Само знај дека тој предел на стомакот ќе те боли одвреме навреме,посебно кога ќе ќивнеш и НЕМОЈ да дигаш ништо тешко во текот на целата бременост!Докторите овде кај нас се плашеа да ме породат нормално заради вклештување на килата додека се напнува при спонтаниот пораѓај,па затоа сум царски рез породена!Сите доктори велеа дека ќе ми се повлече килата после пораѓајот,дури и ортопедски појас си купив,ама нажалост до ден денес го носам затоа што килата воопшто не се повлече,туку напротив уште повеќе се зголеми!Си ја носам сеуште со мене,еве ќерка ми има 7 месеци и 10 дена и кога ја кревам во раце(а по цел ден е во раце) можеш да замислиш што ми се случува со стомакот!Денес бев да разговарам со хирург и најверојатно при крајот на месецов ќе ме оперираат и ќе ми ја извадат!Ако не ти е нешто јасно,слободно пиши ми и не се плаши на бебето нема да му биде ништо,само ти ќе имаш најсмешен стомак [sm=smiley36.gif] Поздравче ajde jas pak da ja otvoram temava. bidejki kilata ne mi se povlekoja a pomina poveke od godina, bev na hirurg i mi kazaa deka mesecov treba da hirurski da se sredi seto toa, znaci nekoj vid operacija. e sega ajde malku koj ima iskustvo, kako pominale kakov e procesot, zakrepnuvanje? mi rekoja deka posle toa nema da smeam da krevam ama ic tesko. i deka procesot na zakrepnuvanje bil kratok ama pak me faka mala panika
|
|
|
|