|
Krushka -> RE: Мигрената во тек на бременоста (13.12.2011 4:11:52)
|
boni, jas go imav istiot problem kako tebe. cel zivot stradam od silni migreni, uste od 12 godisna vozrast, a koga ostanav bremena stana uzasno neizdrazlivo. sekoj den imav glavobolka (obicna), a sekoj vtor den toa se pretvarase vo strasna neizdrzliva migrena. na nekolku navrati mislev deka dobivam nekoj mozocen udar i deka ke umram, a ednas duri maz mi go ubediv da vikne brza pomos bidejki bev ubedena deka umiram. doktorite ne mozeja nisto da mi pomognat, mi davaa nekoi apcinja sto se bezbedni za bremenost, ama tie ne deluvaa voopsto, a i onaka gi povrakjav vednas stom gi ispijam bidejki jas koga imam silni migreni povrakjam. nema spas. jas ne izdrzuvav i piev kafetini. samo kafetini malce mi pomagaat i morav toa da pijam, ne se izdrzuvase. kaftinite ne se preporacuvaat za bremeni zeni, ama pa ne se ni od tie najstrasnite lekovi, taka da duri i genekologot mi rece deka ne e golema katastrofa ako ponekogas zemam kafetin, ama da gledam da e poretko. taka terav do 4ti mesec i posle migrenite skroz gi snema, pa do krajot na bremenosta ne dobiv ni edna. totalno se preporodiv, tolku zdrava i energicna nikogas vo zivotot ne sum se osekjala. verovatno i tebe brzo ke ti pominat. strpi se uste malce, ke projde, ako imas neizdrzliva bolka zemi si kafetin (dokolku ti pomaga).
|
|
|
|