Лек за болни брадавици од доење (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> После породување

Порака

Yummy Mammy -> Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 11:32:19)

Mamicki, ve molam kazete iskustva za smiruvanje na iritirani bradavicki od doenje. Sigurno postojat nekoi narodni lekovi. Vo bolnica sestrite preporacuvaat samo lanolinski kremi. Tie pomagaat ama samo kolku da go smiri i omekne mestoto. Drugo care?

miana -> RE:Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 11:34:20)

srcka jas si kupiv takvo edno mastce na baza na lanolin od apteka i mnogu mi pomogna..zemi si kakvo -takvo nemoj datrpis..Ke ti pomogne kolku - tolku....Drug lek narodski i da stavis ke moras da ja mies bradavicata pred doenje a ovie mastcinja se bez odmivanje ( ne se stetni za bebeto ) 

Палешка РР -> RE: Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 11:40:11)

И јас користев една маст на Галафарм и многу беше ефектна. И го заборавив името [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

anedespo -> RE:Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 11:43:04)

Jas imav problemi i so dvete deca. Lanolinot pomagase pobrzo da zazdravat. Gi stedev so koristenje na silikonski bradavici edna nedela (za da ne se navikne bebeto na silikonskata) i toa ednata so , a drugata bez silikonska. Naredniot podoj gi menuvav stranite. Bolkata mi traese otprilika eden mesec, dodeka ne zacvrsnat i ne se naviknat na tegnenjeto.

miana -> RE: Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 11:46:25)

Malo zolto tubice bese...Mene za dva dena mi pominaa

arh_diz -> RE: Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 12:46:12)

Na mene mi pomogna bepanten krem i toa od dve tri mackanja

maki1 -> RE: Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 12:48:14)

Purelan 100 od Medela, definitivno najdobra.

dostickage -> RE: Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 13:40:33)

jas ne doev,megjutoa gi slusav koleskite na rabota koga komentiraa za nekoja mlada majka sto imala takov problem i site najtoplo preporacuvaa premackuvanje so kantasionovo maslo.site koleski mi se doilki inace.

pak velam jas ne mozam da kazam od svoe iskustvo,ova e od sto slusnav.

miana -> RE: Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 13:46:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: maki1

Purelan 100 od Medela, definitivno najdobra.

E taa e !!! fala sto ja pisa za da si ja upam odnapred....uf kolku jas placev od bradavicite samo ova cudo mi pomogna

mila mama -> RE: Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 20:28:55)

Еве тема како да се грижите за брадавиците.

AnnaMolly RR -> RE: Лек за болни брадавици од доење (26.10.2011 21:30:11)

Како што ве упати мила мама, разговорот нека продолжи таму, а јас ќе ги префрлам постовите.

Страница: [1]