|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: "Духови" од минатото
13.12.2011 9:54:18   
Maca25
Секој има духови од минатото, но јас баш и не сакам да бидат во моја близина и да знаат што ми се случува во животот.Затоа ги немам никаде, ни на фб, ни твитер ама баш никаде. Тие се минато и таму треба да си останат. А мм не ни знам дали има на фб бивши девојки, никогаш не сум земала да му проверувам фб или телефон.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 51
13.12.2011 9:55:46   
Палешка РР
ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

A razgovaravme veke so mm ama se se vrti vo krug. Koga mu kazav deka nemam nisto so "duhot", nikakvi kontakti mi rece deka sega bilo uste poloso. Znacelo kako da sum go sakala jas i sum trcala po nego ..a on (duhot) me otkacuval. Kako i da kazam se se vrti protiv mene. Karakterot mi e takov- zlopamtilo e mnooogu.
A sega mi e pekol i so sekoj izminat den mislam deka se poveke se blizi krajot na brakot. Ma ignorira, navreduva, mi vika deka ke me izbrka i deka ke ostanam na ulica, deka poradi ova ni moite ne bi me prifatile nazad, sekakvi zborovi...duri mislam deka i preterano e malku...Ocajna sum. user posted image
Moram da pobaram i profesionalna pomos od psiholog. Navistina neznam kako ke izleze sevo ova....
Ako otidov off topic se izvinuvam...

Јас да сум во твоја ситуација ќе се извинам заради глупоста и ќе ветам дека ќе се трудам да не ми се повтори. И ништо повеќе од тоа. Ниту ќе плачам, ниту ќе молам.
Луѓето си простуваат докажани неверства, а не пак вакви ситници.
Ако маж ти не престане да се однесува деструктивно, значи дека нешто друго чкрипи во вашиот брак.

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот Anonimen)
Непосредна врска до пораките: 52
19.12.2011 13:15:04   
Anonimen
Vi blagodaram na site za sovetite mi pomognavte mnogu. Navistina pominav tezok period za koj mislev deka ke zavrsi loso. No, sepak rabotite se sredija. Razgovaravme mnogu okolu ova i mislam deka me razbra zosto i kako se sluci toa...Mi se izvini i mm i mi rece deka se loso sto kazal go kazal vo nervoza, deka nikogas nema da me pustel da si odam, deka me saka itn...
I da dodadam deka ova sto ni se sluci ne zblizi mnooogu poveke. Razgori nekoi raboti koi predhodno mozebi za malku ke pocnea da se gasat...

(Одговор на членот Палешка РР)
  Непосредна врска до пораките: 53
19.12.2011 13:37:23   
lilicka
Точно е дека сите имаме дух или духови од минатото..........јас имам лошо искуство со мојот Дух од минатото се надевам веќе нема да се повтори!!!!!!!

Непосредна врска до пораките: 54
17.1.2012 15:44:35   
mamanuova
Aj jas da vi raskazam za mojot Duh od minatoto!Vo brak sum podolgo vreme a imame i detence!Se vidovme so bivsiot(prvata moja ljubov neprebolena) na svadba kaj bratucedka mi,izgledase wow kako nikogas do sega,se nemavme videno 5-6 godini ama go imav za prijatel na facebook,iako nikogas nisto ne si kazavme ili pisavme!Na svadbata i dvajcata podnapieni pocnavme da razgovarame i nekako i jas neznam kako mu go dadov brojot!Pocnavme da se slusame i se dogovorivme da se vidime edna vecer koga mm bese na patuvanje!Si vikav abe samo ovoj pat ke se vidime kolku da mi pomine merakot i posle ke bide kako nisto da ne se slucilo!Ama nazalost ne bese taka!Si pominavme prekrasno i od taa vecer pa natamu site cuvstva mi se izmesaa,se mi stana haos vo glavata duri i za najmala sitna raspravija so mm jas ja preuvelicuvav samo da se skarame,zosto ednostavno nemozev da go trpam!Non-stop razmisluvav na bivsiot!Prodolzivme da se slusame,samo sto toj svatil deka ova sto go napravil ne e ok i deka ne saka da stoi izmegu dvajca koi sto se vo brak,mi se izvini i rece deka poveke ne saka da mi pravi problemi!Ama nikako da go izvadam od glava,prodolziv da mu se javuvam,ama toj deluvase nezainteresirano!Prestanavme da se slusame ama popusto,od glavata ne saka da mi izleze,go sonuvam,go zamisluvam!Kon soprugot skroz izladiv,ne sakam da go bacam a ne pa nesto poveke!Neznam sto da pravam sega,dajte nekoj sovet ringerajki???

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 55
17.1.2012 16:02:45   
arh_diz
Dokolku ne go sakas mt , ne go maci a i samata ne se maci so nego.

Биди тоа што си

(Одговор на членот mamanuova)
Непосредна врска до пораките: 56
17.1.2012 16:15:12   
Calypso
Mamanuova, se si mislam deka tvojot bivs si poigral malku so tebe, te iskoristil, si go zavrsil svoeto, i sega demek ne saka povekje da stoi megju vas dvajca. Ne znam kako bilo megju vas vo minatoto, zosto ste raskinale, no mozebi ni toj ne te prebolel tebe?! Mazite retko vrakjaat na vakov nacin, nie zenite povekje bi napravile vakvo nesto, ama se e mozno. Jas bi ti rekla malku da oladis, da ne go baras bivsiot i da se potrudis da si go sredis brakot i cuvstvata. Ako i posle nekoe vreme ne odi kako sto treba, togas ke go poslusas sovetot na arh_diz, da ne se macis ni ti, ni mazot ti.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 57
17.1.2012 16:58:14   
miana
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Mamanuova, se si mislam deka tvojot bivs si poigral malku so tebe, te iskoristil, si go zavrsil svoeto, i sega demek ne saka povekje da stoi megju vas dvajca. Ne znam kako bilo megju vas vo minatoto, zosto ste raskinale, no mozebi ni toj ne te prebolel tebe?! Mazite retko vrakjaat na vakov nacin, nie zenite povekje bi napravile vakvo nesto, ama se e mozno. Jas bi ti rekla malku da oladis, da ne go baras bivsiot i da se potrudis da si go sredis brakot i cuvstvata. Ako i posle nekoe vreme ne odi kako sto treba, togas ke go poslusas sovetot na arh_diz, da ne se macis ni ti, ni mazot ti.

Potpis!!!

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 58
17.1.2012 22:10:30   
Bogdancanka
od skoro i mene mi se pojami eden duh od minatoto koj posle tolku vreme se pojavi povtorno pred mene,jas nemam nikakov problem so toa samo mi se nasmevnav i si prodolziv,nemav namera ni da razgovaram so nego, ako e duh od minatoto tamu neka ostane,vo mojot zivot nema mesto za takvi duhovi....nemam ni namera da go dodavam na fb ili da razmenuvam broevi so niv...

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 59
17.1.2012 23:51:20   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka RR

od skoro i mene mi se pojami eden duh od minatoto koj posle tolku vreme se pojavi povtorno pred mene,jas nemam nikakov problem so toa samo mi se nasmevnav i si prodolziv,nemav namera ni da razgovaram so nego, ako e duh od minatoto tamu neka ostane,vo mojot zivot nema mesto za takvi duhovi....nemam ni namera da go dodavam na fb ili da razmenuvam broevi so niv...

потпис .јас дури не му се ни смеам хахах без разликакакви биле чуствата догорени илинедогорен чим завршило тогаш таму и треба да остане.

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 60
17.1.2012 23:56:46   
kikicka
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamanuova

Aj jas da vi raskazam za mojot Duh od minatoto!Vo brak sum podolgo vreme a imame i detence!Se vidovme so bivsiot(prvata moja ljubov neprebolena) na svadba kaj bratucedka mi,izgledase wow kako nikogas do sega,se nemavme videno 5-6 godini ama go imav za prijatel na facebook,iako nikogas nisto ne si kazavme ili pisavme!Na svadbata i dvajcata podnapieni pocnavme da razgovarame i nekako i jas neznam kako mu go dadov brojot!Pocnavme da se slusame i se dogovorivme da se vidime edna vecer koga mm bese na patuvanje!Si vikav abe samo ovoj pat ke se vidime kolku da mi pomine merakot i posle ke bide kako nisto da ne se slucilo!Ama nazalost ne bese taka!Si pominavme prekrasno i od taa vecer pa natamu site cuvstva mi se izmesaa,se mi stana haos vo glavata duri i za najmala sitna raspravija so mm jas ja preuvelicuvav samo da se skarame,zosto ednostavno nemozev da go trpam!Non-stop razmisluvav na bivsiot!Prodolzivme da se slusame,samo sto toj svatil deka ova sto go napravil ne e ok i deka ne saka da stoi izmegu dvajca koi sto se vo brak,mi se izvini i rece deka poveke ne saka da mi pravi problemi!Ama nikako da go izvadam od glava,prodolziv da mu se javuvam,ama toj deluvase nezainteresirano!Prestanavme da se slusame ama popusto,od glavata ne saka da mi izleze,go sonuvam,go zamisluvam!Kon soprugot skroz izladiv,ne sakam da go bacam a ne pa nesto poveke!Neznam sto da pravam sega,dajte nekoj sovet ringerajki???

Дали вреде семејството да го растуриш ради ова? Па ни луда бре ,луѓето се оставаат од други причини уште по лошо а ти од што пак чуства ти се појавиле па не го можеш маж ти а овој уште те па зеза,добил тоа што сакал,мислам дека сега ретко кој сака жена со дете од друг,значи треба многу многу да те сака за да прифати,колку повеќе не ти одговара толку повеќе го мислеш. Ти си во делириум со чуствата ,дај среди си и размисли дали вреденеза тебе за детето ?! Како ке ти биде тебе вака мм да ти направел??

< Поракaта ја уредил kikicka -- 17.1.2012 23:58:44 >

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот mamanuova)
Непосредна врска до пораките: 61
18.1.2012 1:14:16   
Anonimen
Jas nemam duh od minatoto... So nego rascistiv vo onoj moment koga svativ deka me progonuva eden nov duh od segasnosta... i toa mnogu zgoden duh, bashka drugar na mm, bashka se gledame sekoj den,doaga kaj mene na rabota samo da me vidi, mi deli komplimenti, pregratki i po nekoj "drugarski baknez"user posted image , a jas ne znam i ne sakam da se odbranam, a tolku mi godi toa!!! Se pojavi slucajno, vo momentot koga najmnogu mi trebase...zivotot mi se raspagase pred oci, a jas ne mozev nisto da napravam.Razocaruvanja, problemi,solzi...ne gledav pricina da prodolzam da ziveam - i naednas se pojavi toj, so negovata slatka nasmevka,so negovite preubavi sini oci koi me gledaa kako bozica, a ne baraa nisto za vozvrat - samo da mu se nasmevnamuser posted image . Toa zapocna pred 3 godini, i na toa ostana ,nemase nikakvi sostanoci ili nesto slicno, mozda nekolku slucajni sredbi so tendencija da preminat vo sostanok, no ne se realiziraa,iako zelbata za toa bese ,poveke od ocigledno, obostrana,no nedostigase hrabrost. Sega pauziram od rabota i se trudam da se oddalecam od nego,nekogas go srekavam na ulica, nekogas go sonuvam, a toj seuste me gleda so istite oci, i me prasuva koga ke moze da porazgovara so mene na samouser posted image .

(Одговор на членот kikicka)
  Непосредна врска до пораките: 62
18.1.2012 9:56:27   
bombica

ИЗВОРНА ПОРАКА: arh_diz RR

Dokolku ne go sakas mt , ne go maci a i samata ne se maci so nego.

Потпис
Јас одамна расчистив со духовите, на игнор ми се

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 63
18.1.2012 10:20:43   
Sandric
Jas se ispobuniv so Anonimen, ne razbiram dali imame dvajcaso takov nik na forumov ili....?
Inaku mnogu e lesno da reces ignoriraj nesto, ama koga ne ti izleguva od glava....ne znam kako da se ignorirauser posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 64
18.1.2012 10:27:22   
Mihaela 2010
sEKOJ ima duhovi,de stari de novi ke se pojavuvaat,da bideme srekjni sto ke se pojavuvaat ,znaci nekoj ne zabelezuvauser posted image user posted image ..no cim taa vrska ednas zavrsila a vie ste so drug i ste oformile semejstvo znaci deka ne bil praviot covek,i sto togas tolku pritresuvawe,pa povtorno razgoruvawe na zarcinja za stari ljubovi i raznisuvawe na semejnata atmosfera??.Imam i jas normalno,nekolku pati se imam sretnato,kaj mene na rabota,go prifativ toa naj normalno,prijatelski i nisto povekje,ednostavno ne me interesira..kako vikaat "O mrtvima sve najbolje"user posted image

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 65
18.1.2012 10:39:05   
Calypso
Sandric, mislam deka koj bilo moze da postira kako Anonimen, ima takva opcija vo profilot, mozes da go nagodis taka

Inaku, sto se odnesuva do duhovi od minatoto, pa koj gi nema? Ne sme ziveele pod stakleno zvono pred da oformime bracna zaednica. A kolku tie duhovi ke ostanat vo minatoto, zavisi samo od nas. Ponekogas si mislam deka tie, aj da gi narecam iskusenija, se dobri, za da vidime kolku sme silni i kolku sme sposobni da odoleeme. Ama definitivno treba da ostanat vo minatoto, tamu im e mestoto.

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 66
18.1.2012 10:49:02   
dzigimigi
se soglasuvam so Calypso bas taka deka imame site duhovi od minatot i toa ne po eden tuku mozebi i poveke no sepak neka si sedat vo minatoto a moze da se prisetuvame samo kako na edno dobro vreme i nisto poveke

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 67
18.1.2012 11:15:53   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: Sandric

Jas se ispobuniv so Anonimen, ne razbiram dali imame dvajcaso takov nik na forumov ili....?
Inaku mnogu e lesno da reces ignoriraj nesto, ama koga ne ti izleguva od glava....ne znam kako da se ignorirauser posted image

Сандрич одма горе кај никот има опција за да пишеш како анонимен така да и јас можам да пишам анонимен ако селектирам.не се буни различни се се гледа по постовите

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 68
18.1.2012 19:32:17   
Snowhite RR
Пред извесно време ми се појави еден дух
Го запознав типов, службено правиме муабет, а јас цело време мислам дека го познавам од некаде и тоа не само да го познавам, туку имам и чувство како да имало нешто помеѓу нас во минатото, чудно, почна и тој да ме прашува од каде, што како, како и тој да ме знае, чудно ми се однесуваше, односно како да се знаеме цел живот. Потоа, после неколку такви службени средби и тој ми призна дека има чувство како да ме знае, како да имало нешто меѓу нас во минатото, ама и двајцата не можеме да се сетиме, веројатно немало ништо затоа, ама од каде вакво чувство кај двајцата навистина не можам да си објаснам.
Во секој случај интересно искуство ми беше, ми се разбија монотонијата во животот, ама се надевам дека тука и ќе застане, зашто почна да ми се додворува, ми призна дека го привлекувам и дека сака нешто повеќе со мене, ама тоа секако не можиме да си го дозволиме зашто и двајцата сме во брак. Сега еве една недела го нема да ми се јави, иако ми рече дека ќе ме побара во саботата за ако можам да се видиме, се надевам дека нема ни да ми се јавува повеќе

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 69
18.1.2012 19:54:50   
mila mama
Абе вие РР-ки многу забавен и бурен живот водите! Блазеси ви! Јас немам духови од минатото, мм ми е прв, пред него само детски љубови - држење за рака и бакнежи, сега за сега немам ни од сегашноста дух, ама ако нешто интересно ми се случи како на вас, ветувам да ви раскажам! user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 70
18.4.2012 9:33:33   
Anonimen
Духот од минатото не ми излегува од глава никако, таман ќе помине време и ќе го заборавам кога пак од нигде никаде ќе се појавиuser posted image

(Одговор на членот mila mama)
  Непосредна врска до пораките: 71
18.4.2012 9:58:00   
niki
Jas ovie vasi duhovi od minatoto ic ama ic ne vi gi razbiram, sigurno ste uste mnogu mladi pa se sekavate i vremeto uste ne gi izbrisalo. Jas sega da sretnam nekoj so koj sum bila vo vrska pred 10-15 godini ne bi go prepoznala sigurno.
Inaku citajki ja temava ednas se obiduvav da se setam na site moi ljubovi od mladosta i veruvajte si izgledav kako Samanta od Seks i gradot koga na ginekologot trebase da mu kaze kolku partneri imalauser posted image , ne deka brojot e voopsto sporedliv so nejziniot tuku deka bukvalno imam zaboraveno na nekoi ni na lica nit na iminja im se sekavamuser posted image

Sometimes two people have to fall apart to realise how much they need to fall back together

Непосредна врска до пораките: 72
18.4.2012 10:29:51   
vezilka RR
Па да речеме дека се сеќавам горе-долу на тие „духовите“ ама пак не ги доживувам како духови, не ми се страшни user posted image а и не ми прават некоја посебна еуфорија. И нешто не ги сретнувам многу, многу, ко да бегаат од мене user posted image БАш еднаш правевме муабет со другарка ми на темава и и викам добро бе мајкому како е можно некои од нив никогаш да не сум ги сретнала по градов, ни во Веро на пазарење на пр., со години, со години. Шала на страна изгледа Скопје стварно е голем град user posted image

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 73
18.4.2012 10:41:43   
kikicka

ИЗВОРНА ПОРАКА: niki

imam zaboraveno na nekoi ni na lica nit na iminja im se sekavamuser posted image

Па тоа и треба со духовите ...рисајкл бин!

(Одговор на членот niki)
Непосредна врска до пораките: 74
18.4.2012 10:56:08   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka RR

Па тоа и треба со духовите ...рисајкл бин!

user posted image

Непосредна врска до пораките: 75
Страница:   <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  1 2 [3] 4 5   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали вашите момчиња си ги допираат?
пеперутка16

Моето три и полгодишно дете постојано си го допира пенисот и не престанува. Пробав разни начини да го спречам, но не функционира. Не боли, не чеша, добро е. Хигиената е на ниво. Би сакала некој да ми пише како ја решил. Ви благодарам.