Положба на доење (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Доење и дополнување на доењето

Порака

mila mama -> Положба на доење (6.12.2010 12:38:51)

Има многу положби на доење: „колевка“, положба „фудбалска топка“, лежечка положба и многу други. Сепак најраспространета е положбата „колевка“ кога бебето е во странична положба, свретено со лицето кон градата на мајката, во положба стомак кон стомак.
Во која положба вие најчесто доите и зошто? Нас положбата „колевка“ ни е сепак фаворит, а навечер заспиваме во лежечка положба. „Фудбалска топка“ речиси и не практицираме, иако е препорачливо положбите често да се менуваат за да може подеднакво да се празнат сите млечни канали на градата...

strelec 8 -> RE: Положба на доење (6.12.2010 12:45:31)

i denje i noke vo lezecka pozicija.ako osetam deka mi se prazni ke ja zemam vo skut i ke i dadam

arh_diz -> RE: Положба на доење (6.12.2010 13:18:06)

Nie sme na polozba lezenje , taka najmnogu saka. Mnogu retko go drzam vo race da go dojam

srcence_25 -> RE: Положба на доење (15.12.2010 19:47:39)

Jas ja dojaM vo polozbata "fudbalska topka" so teloto legnato na pernica...sekogas taka...veke i dvete se naviknavme:) neznam do koga ke saka da cica poradi adaptiranoto no polozbata na ja menuvame...retko cica vo kolevka ili vo lezecka polozba! poloizbata fudbalska topka im se preporacuva i na site doilki koi imaat golemi gradi!pozz

bebe82 -> RE: Положба на доење (15.12.2010 21:51:49)

ве молам, ќе можете ли да ми ги опишете овие положби на доење- колевка / фудбалска топка[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
јас ја дојам само легнати на спална и веќе толку ми е досадно сами таму по неколку пати во денот, не знам никако поинаку да ја наместам.[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

фала ви однапред [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mila mama -> RE: Положба на доење (16.12.2010 14:00:56)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bebe82

ве молам, ќе можете ли да ми ги опишете овие положби на доење- колевка / фудбалска топка .
јас ја дојам само легнати на спална и веќе толку ми е досадно сами таму по неколку пати во денот, не знам никако поинаку да ја наместам.

фала ви однапред

bebe82 polozba "kolevka" e najklasicnata, koga glavata na bebeto e doprena na vnatresnata strana na tvojot lakt, a tvojata raka go drzi gazeto na ili butcinjata. Dolnoto ramo na bepceto (ako dois na desnata grada,toa e levoto ramo na bepceto) se naoga okolu tvojata polovina. So bebusot ste dopreni stomak na stomak.

Polozba "fudbalska topka" e koga bebeto go postavuvas pod tvoeto ramo kako fudbalska topka i si vo polusednata polozba. Bebeto gleda nakaj tebe, nodzinjata mu se pod tvoeto ramo vo nasoka kon grbot. Mozes da koristis i pernica za da go doneses bebusot poblisku do gradata.
Ovaa polozba kako sto kaza srcence_25 e udobna za zenite so golemi gradi, onie sto se porodile so carski i ne sakaat da imaat pritisok na stomakot, ili pak imaat bliznaci i gi dojat ednovremeno. No i za site drugi koi sakaat da promenat polozba za pointeresno

Страница: [1]