blond -> RE: Трудници во третото тромесечје - од 27 до 40 недела (28.4.2011 23:29:19)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska### ИЗВОРНА ПОРАКА: blond РР, кога почнува да зрее плацентата? Јас за некој ден ќе сум полни 32 недели, а сега бев на преглед и ми кажаа дека плацентата ми е 1 кон 2 степен созреана и дека штом ќе влезам во 9ти, веднаш на контрола тој ден и обавезно ЦТГ. Малку ме исплаши докторот со ова. Некоја со слично искуство ? Инаку бебушот е тежок 2.2 кг [sm=bravo.gif] Ништо страшно , тоа цтг е сосема нормално на сите им го прават на почеток од 36 недела, плацентата треба да е сосема зрела после 37 недела а инаку има 3 степени на зреење , исто и бебето е тогаш спремно за ѓивот надвор, Со лесно[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Знам дека е нормално ЦТГ тогаш, мене ми правеа и сега кога бев малце прокрварила и кога бев во болница. Ајде, не мислам сега на лошо... До овде стигнавме, па и свадба со олкав стомак поминавме и се изнаигравме, та сега да се разочарувам-НЕ!
|
|
|
|