Pepelaska * -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.1.2011 15:59:57)
|
Blond, јас поминав низ истото, и јас имав ниска постелка, не се секирај, само гледај да одмараш што е можно повеќе. Јас пиев дабростон негде до 5 месец ама ми кажаа дека делува до 16 недела така да незнам зошто ти го дале сега, а и мене ме боцкаа со прогестерон неколку пати,откако и јас прокрварев. Мене докторката ми забрани многу замарање, кревање тешко никако. Мој совет е да бараш да ти кажат колку е ниско постелката, може да е делумно ама може и да го покрива главчето на бебето. Кај мене на почеток беше под главчето значи скроз спуштена ама после си се крена. Ако до 28 недела не се крене породувањето е обавезно со царски. Кај мене за среќа се крена. Само мирување, пиј од дабростонот ама и советувај се со лекар, ти посакувам се најубаво, а може да пишиш од кој град си, пошто и овде кај мене има еден доктор дежурен да не сме сограѓанки [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] еве може да си прочиташ нешто ТУКА
|
|
|
|