RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Дохранување со густа храна

Порака

kikicka -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (27.11.2011 10:19:09)

Ние сме снабдени со компоти али Леона ги повраќа [sm=smiley13.gif] ,а замрзнато овошје купувам само боровница ,малини или капини па правам овошна каша.

Natuska85 -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (11.2.2012 17:39:48)

Јас купувам замрзнат зеленчук и тоа грашок и боранија,тоа што го нема во овој период од годината.Вадам колку ми треба за еден оброк и го варам со останите продукти.Пред некој ден видов дека има и замрзнати сливи и такви купив за да му спремам кашичка.Незнаев за сливите,знам дека има малини,капини,вишни(ама нив уште не сме ги пробале.)

Luci -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (3.3.2012 10:52:49)

Пред неколку дена купив замрзнати вишни и ги сварив со јаболко, ммм си ја излапка кашичката дур трепнам М

kikicka -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (3.3.2012 11:44:23)

Пробај луци јаболко со боровница ако најдеш замрзнаа и тоа свежа напрај му јакашата ептен е убава. Од зеленчук купивам замрзнатазелена боранија и пченка а и брокула ако не најдам свежа тогаш инаку свежа зимам.

Luci -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (3.3.2012 11:51:41)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kikicka

Пробај луци јаболко со боровница ако најдеш замрзнаа и тоа свежа напрај му јакашата ептен е убава. Од зеленчук купивам замрзнатазелена боранија и пченка а и брокула ако не најдам свежа тогаш инаку свежа зимам.

Ќе тркнам после до Рамстор  и ќе му купам, ми се чини дела гледав таму замрзната боровница и баш ќе му направам кашичка и овошен јогурт со неа

kikicka -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (3.3.2012 16:59:04)

Јас денес се изнаграбав замрзнато овошје-Калини,малини,боровинки

vezilka RR -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (27.3.2012 11:07:50)

Јас богами употребувам замрзната храна, и овошје и зеленчук. Иначе треба цела зима да ја поминеме само со јаболко, круша и банана, а ние јадеме многу овошје. Тоа не е секојдневно, ама употребуваме. Од зеленчук, грашак, боранија, тиквички, тиква, пченка..

AnnaMolly RR -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (27.3.2012 11:12:07)

И јас користам замрзнати работи. Обично купувам златна мешавина или таа мешавина со плус пиперка и домат и ми стојат во замрзнувач, па по потреба си вадам и правам јадење за Филип.

А од каде и какво замрзнато овошје купуваш, Везилка? И како му го даваш да јаде?

vezilka RR -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (27.3.2012 11:16:29)

Па има во големиве маркети малини, вишни, капини и тако ситно овошје и плус дома мајка ми замрзнува од се по нешто, на пример, јагоди, сливи, кајсии. Ги одмрзнувам, ги мешам со банана и павлака и така му ги давам.

AnnaMolly RR -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (27.3.2012 11:20:51)

Баш ќе пробам и јас. Онака со обична павлака, кисела? Како овошен јогурт му доаѓа некако.
Фала, комшике [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

vezilka RR -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (27.3.2012 11:31:07)

Баш како овошен јогурт доаѓа, Никола обожава тоа.

Felly RR -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (7.4.2016 9:43:02)

Имам дома јаболка непрскани ама почнаа веќе да скапуваат, па сега му се мислам, да ги испечам, па да ги изблендирам и да ги замрзнам во коцки за посебни оброци. Правел ли некој? Ок е за јаболко?
Имам пробано со тиква, исто печена и замрзната, може да се замрзне. Дајте инфо за јаболко кој има замрзнувано.

lolla RR -> RE: Замрзнато овошје и зеленчук? (7.4.2016 12:05:47)

Јаболко можеш секако да замрзнеш за кашичка. јас имам и суви и свежи замрзнати. К е голем веќе, не мора термички обработено, ама може и варено па блендирано замрзнато.

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]